Εργαστήρια Design στην Ιθάκη

28-04-2010

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία από το “Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη”

Οι “Δέκα Εικόνες για την Ιθάκη” προσφέρουν τη δυνατότητα σε σπουδαστές και νέους επαγγελματίες να περάσουν αυτόν τον Ιούλιο μία εβδομάδα στην Ιθάκη και να παρακολουθήσουν δύο εργαστήρια με θέμα τη δημιουργική διαδικασία και το design. Στα εργαστήρια θα διδάξει ο Βρετανός τυπογραφικός σχεδιαστής και καθηγητής Phil Baines και οι creative directors του δημιουργικού γραφείου π6.

Phil Baines
O Phil Baines σπούδασε γραφιστική στo St. Martin’s School of Art (1985) και στο Royal College of Art (1987). Η δουλειά του εκτείνεται σε δυο κατευθύνσεις, οι οποίες αφορούν από τη μία project για εταιρίες από το χώρο των τεχνών και, από την άλλη, εργασίες σχετικές με την τυπογραφία και το σχεδιασμό γραμματοσειρών. Ο Phil Baines είναι καθηγητής Τυπογραφίας στο Central Saint Martin’s, University of the Arts London, συμμετέχει σε συνέδρια με θέμα το design και γράφει συχνά για το περιοδικό Eye και άλλα περιοδικά design. Είναι συν-επιμελητής του Central Lettering Record με την Catherine Dixon και έχει γράψει τέσσερα βιβλία: Type & Typography (με τον Andrew Haslam, 2002), Signs: Lettering in the Environment (με την Catherine Dixon, 2003), Penguin by Design: A Cover Story 1935-2005 (2005) και Puffin by Design: 70 Years of Imagination (2010).

π6 – Michael David Ochs & Ρένα Χρυσικοπούλου
Η Ρένα Χρυσικοπούλου και ο Michael David Ochs γνωρίστηκαν στη Γερμανία, όπου σπούδασαν Οπτική Επικοινωνία στο πανεπιστήμιο Kassel University of Arts (Kunsthochschule Universität Kassel). Έχουν εργαστεί σε design agencies στη Βαρκελώνη, στο Κάσελ, στη Φρανκφούρτη και την Αθήνα με πελάτες όπως οι Hewlett Packard, Merck, Alpha Bank, PepsiCo-HBH, Elbisco, Credit Suisse. Η Ρένα έχει επίσης εργαστεί στο τμήμα Εικόνας και Ταυτότητας των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, σαν senior designer. Το 2005 ίδρυσαν μαζί το δημιουργικό γραφείο «π6 επικοινωνιακός σχεδιασμός» με έδρα την Αθήνα. Η δουλειά τους έχει διακριθεί στα Type Directors Club New York, Ευρωπαϊκά Βραβεία Design, iF Communication Design Awards, Διεθνή Μπιενάλε Αφίσας της Βαρσοβίας και στα βραβεία ΕΒΓΕ. Είναι συν-ιδρυτές και συν-διοργανωτές της ετήσιας έκθεσης Design Walk στην Αθήνα και διδάσκουν Τυπογραφία στη σχολή Βακαλό. Η Ρένα και ο Michael είναι μέλη της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής των εργαστηρίων: 12-16 Ιουλίου 2010
Το κάθε εργαστήριο θα δεχτεί 15 άτομα.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.
Για να κλείσει κάποιος θέση στα εργαστήρια θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή στο ithaca@thedesignshop.gr στέλνοντας τα στοιχεία του (όνομα, χώρα, ηλικία, τηλέφωνο και email) και να καταβάλει το ποσό των 50 Ευρώ σαν εγγύηση. Το ποσό αυτό θα επιστραφεί στους συμμετέχοντες όταν ξεκινήσουν τα εργαστήρια.
Είναι ευθύνη των συμμετεχόντων να φροντίσουν για τα εισιτήριά τους προς και από την Ιθάκη, καθώς και για τη διαμονή τους.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

itha343Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 06-02-2019 [0]

Έκθεση Designing for Athens από το Koukoutsi στο TAF

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-01-2019 [0]

DesignAthens 5 προ των πυλών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15-01-2019 [0]

Όγδοη ημερίδα ΕΣΩ για την αρχιτεκτονική και ντιζάιν

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-01-2019 [0]

Re:Connect, ένα δωρεάν πρόγραμμα για να γνωρίσετε καλύτερα τους πελάτες της επιχείρησης σας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11-01-2019 [0]

Ο 20ος αιώνας μέσα από τις διαφημίσεις στα περιοδικά του ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-12-2018 [0]

Έκθεση ροκ αφισών του Bewild Brother

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 06-12-2018 [0]

Η σχέση της τυπογραφίας με την κινηματογραφική τέχνη απόψε στο Typeroom

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-12-2018 [0]

Αναδρομική έκθεση της Φωτεινής Στεφανίδη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-11-2018 [0]

Eργαστήριο Χαρακτικής στο δρόμο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28-11-2018 [0]

Αφιερωμένη στην εικονογράφηση η τρίτη και τελευταία δράση της ΕΓΕΚ για το 2018designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).