Η ταυτότητα της Νέας Ολυμπιακής

27-05-2009

Ενώ η νέα Ολυμπιακή καλεί το κοινό να ψηφίσει για τις καινούριες στολές των πληρωμάτων της, η Ένωση Γραφιστών καλεί τα μέλη της να μην συμμετάσχουν στο διαγωνισμό λογοτύπου.Υποκύπτοντας προφανώς στις πιέσεις της δημιουργικής κοινότητας που προέκυψαν έπειτα από την είδηση που δημοσιεύθηκε στην παρούσα ιστοσελίδα, η Νέα Ολυμπιακή μετέθεσε την προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το νέο της σήμα στις 12 Ιουνίου (δύο εβδομάδες αργότερα απ’ ότι είχε αρχικά ανακοινώσει). Παρ’ όλα αυτά, η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας με ανακοίνωσή της ζητά την απόσυρση του και την επαναπροκήρυξη ενός δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού κατά τα πρότυπα των διεθνών πρακτικών και κανόνων. Επιπλέον συστήνει στους σχεδιαστές που σκέφτονται να συμμετέχουν στο διαγωνισμό να απέχουν αφού, σύμφωνα με την κρίση της, δεν πληροί κανένα κριτήριο ισότιμης συμμετοχής και ουσιαστικής αξιολόγησης.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση παρόμοιου διαγωνισμού, σχετικού με τις στολές των πληρωμάτων της Ολυμπιακής και τώρα καλείται το κοινό να επιλέξει ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ. Περισσότερα εδώ

One Response

  • doro

    Η ένωση να μιλάει εκεί που την παίρνει.
    Δεν αντιπροσωπεύει κανένα εκτός από τις κλίκες της και δεν την έχει ορίσει κανένας δικηγόρο κανενός. Είμαι σίγουρη ότι έχουν τρέξει να στείλουν από τους πρώτους τις προτάσεις τους και κοροϊδεύουν τον κόσμο. Αν δεν τους αρέσει ο διαγωνισμός, μην συμμετάσχουν και όχι φασιστικά να απαιτούν ακύρωση. Α και να χουμε καλό ερώτημα: ποιός συμμετέσχει στην Ενωση Γραφιστών; Πάντως στις συνελεύσεις τους είναι 5 άτομα, ούτε 200 μέλη δεν μπορεί να μαζέψει για μια απλή συνάντηση!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 25-10-2016 [0]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Toolkit Designers Meeting 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-10-2016 [0]

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση της Στέγης “Tomorrows”

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-10-2016 [0]

Σε διαβούλευση ο φάκελος των ανοικτών διαγωνισμών από την Ένωση Γραφιστών

ΔΙΑΦΟΡΑ 20-07-2016 [0]

Post-nostalgia: το Design συναντά την ουτοπία

ΔΙΑΦΟΡΑ 18-04-2016 [14]

Ψηφίστε το καλύτερο ΕΒΓΕ της φετινής τελετής

ΔΙΑΦΟΡΑ 06-04-2016 [1]

Θυμάστε το λογότυπο που δεν τόλμησε η ΗΡ να εγκρίνει;

ΔΙΑΦΟΡΑ 28-03-2016 [0]

Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας εναντίον εκπαιδευτικού οργανισμού

ΔΙΑΦΟΡΑ 26-01-2016 [0]

100 χρόνια Bauhaus, η επέτειος ενός κινήματος που άλλαξε τον κόσμο.

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-01-2016 [0]

H γραφιστική στο φετινό Αthens Voice Choicedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).