Ιδού το νέο σήμα της ΟΝΝΕΔ

30-11-2010

Παρουσιάστηκε χθες σε ειδική εκδήλωση

Σε ειδική εκδήλωση παρουσιάστηκε χθες, Δευτέρα 29/11 ο νέος λογότυπος της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτός προέκυψε μέσα από τον ανοιχτό διαγωνισμό που διεξήχθη και συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ περισσότερες συζητήσεις. Συνολικά υποβλήθηκαν 152 λογότυπα και η ιστοσελίδα που φιλοξενούσε το διαγωνισμό δέχθηκε περισσότερες από 62,000 επισκέψεις κατά τη διάρκεια της ανοιχτής ψηφοφορίας ενώ παρουσιάστηκε εκτενής σχετική αρθρογραφία στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Κατά την τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν 3 τρία λογότυπα, οι εφαρμογές των οποίων παρουσιάστηκαν κατά την ειδική εκδήλωση από τους δημιουργούς.

Σχεδιαστής του νέου σήματος είναι ο Κωνσαντίνος Κυρανάκης

Σχεδιαστής του νέου σήματος είναι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

«Ο νέος λογότυπος της ΟΝΝΕΔ αποτελείται από τα πέντε γράμματα που σχηματίζουν το ακρωνύμιο της οργάνωσης μέσα από τα οποία αναδύεται μια γέφυρα, που συμβολίζει τη σύνδεση των διαχρονικών αξιών των Ελλήνων με το νέο, το καινούργιο, το φρέσκο. Παράλληλα όμως υποδηλώνει και τον οριστικό διαχωρισμό με τις νοσηρές νοοτροπίες και τις φθαρμένες αντιλήψεις του παρελθόντος. Σημαντικό στοιχείο στο συμβολισμό του νέου λογοτύπου αποτελεί ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ ως γέφυρα μεταξύ της νεολαίας και της συμμετοχικής πολιτικής, του εθελοντισμού και της κοινωνίας των πολιτών που αποτελούν σημαντικούς πυλώνες δράσης της εποχή μας», αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της οργάνωσης, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτέλεσε την αρχή μιας νέας, ανοικτής, συμμετοχικής ΟΝΝΕΔ που ζητάει από τους νέους ανθρώπους να εκφραστούν προσφέροντας τους το χώρο και τα μέσα, σε μια εποχή που οι ευκαιρίες και τα ‘ανοιχτά μυαλά’ στην κοινωνία απουσιάζουν.

Την κριτική επιτροπή που έκανε την τελική επιλογή συγκρότησαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμίκος, ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Κούρτης και η σχεδιάστρια Ελεάνα Λαγοπούλου. Η νικητήρια συμμετοχή ανήκει στο φοιτητή Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Eφαρμογές του λογοτύπου

Eφαρμογές του λογοτύπου

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης φορούσε t-shirt με το logo31

Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης φορούσε t-shirt με το logo31 (οι φωτογραφίες δημοσιεύονται με την άδεια της ΟΝΝΕΔ)

3 Responses

 • Χάρης Τσέβης

  Είναι δύσκολο να σταματήσω να γελάω μαζί τους. Και να στενοχωριέμαι φυσικά για το κατάντημά τους.

 • VAG

  Ο Obama αν το δεί, θα γελάει για μέρες. Για να μην πω για τον σχεδιαστή του original λογότυπου. Μου θυμίζει τη μαλακία που έκανε η Marfin για τον διαγωνισμό του λογότυπου της Olympic Air, εκεί βέβαια έβαλαν θυκατρική τους εταιρεία να νικήσει…

  Ελληνάρες, πάντα τέτοια!

 • θανασης

  Ανεμπνευστο, ανεικονικό, απολίτικο. Μια “σύγχρονη” εικόνα που δεν προκαλεί συνειρμούς, δεν παραπέμπει πουθενα, δεν λεει απολυτως τίποτε. Ίσως γιατί και ο φορέας δεν έχει να πει απολύτως τίποτε. αρα, ίσως κατά μίαν έννοια, μπορέι να είνα και σωστό το σήμα. Πως να οπτικοποιήσεις το τίποτε?Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 21-12-2017 [1]

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απέκτησε λογότυπο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 20-12-2017 [0]

Τα σήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022

ΝΕΑ 11-12-2017 [0]

Oι νικητές των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Animation Émile

ΝΕΑ 04-12-2017 [0]

Ivan Chermayeff 1932-2017

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 29-11-2017 [2]

Αντιδράσεις για το νέο λογότυπο της Formula 1

ΝΕΑ 27-11-2017 [0]

Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

ΆΡΘΡΑ, ΝΕΑ 24-11-2017 [1]

Ενοχλημένο το Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα Κύπρου από την παρέμβαση της εκεί Ένωσης Γραφιστών

ΝΕΑ 08-11-2017 [0]

Έφυγε από κοντά μας η Τζένη Ορνεράκη

ΝΕΑ 30-10-2017 [0]

Ελληνική πρωτιά στη μακρινή Ιαπωνία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 12-10-2017 [11]

H αφίσα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).