Με μεγάλο πάρτι ξεκινά απόψε το Terra Nueva Project

11-02-2011

Με live από τους Mikro και After Party Show από τον DJ Nikonn ξεκινά απόψε την εξάμηνη σχεδόν πορεία του το Terra Nueva Project [Νέα Γη] στον πολυχώρο Terra Petra (Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη)
Την ίδια βραδιά θα γίνουν τα εγκαίνια των πρώτων εκθέσεων από τους: Character Synthesis (Level 1), Sereal Designers (Level 2), ΜΕDIUM:RARE, BEFORELIGHT, Μάριο Λώλο, Γρηγόρη Μαρκάτο, Πάρι Κούτσικο και Ηλία Χατζηχριστοδούλου (Level 3).

Μέσα από το TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH], μια σειρά σύγχρονων δημιουργών εξετάζουν, διαπραγματεύονται και επαναπροσδιορίζουν την έννοια της Νέας Γης, νοούμενη ως τους τόπους που ανακαλύπτονται κατά τη διαδικασία της εξερεύνησης των ορίων μεταξύ γνωστού και αγνώστου.
Ταυτόχρονα, αποκωδικοποιούν τις αφηγήσεις που συνοδεύουν κάθε επέκταση των γεωγραφικά γνωστών τόπων και προβάλλουν πάνω της ένα ευρύ σώμα ελπίδων και φόβων μετατρέποντας τις χωρικά νέες περιοχές σε νέους κόσμους. Πρόκειται για μια σειρά μύθων που εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι νέοι κόσμοι θα είναι απαλλαγμένοι από τις ατέλειες του παλιού – με την επιφύλαξη του φόβου πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί – αποδεσμεύουν την έννοια της Νέας Γης από την αποκλειστικά γεωγραφική της διάσταση και την ανασυνθέτουν ως μια εν δυνάμει Ουτοπία ή Δυστοπία.
Επιπλέον, σε μια διαδικασία σύνθεσης και ανατροπής του κυριολεκτικού και μεταφορικού περιεχομένου της έννοιας της Νέας Γης, αναδεικνύεται επί τω έργω η έννοιά της ως κοινωνική και πολιτική δράση. Αφορά όλα όσα δημιουργούν οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τις δυστοπίες που τους επιβάλλονται κάνοντας τις ελπίδες και τα όνειρά τους πραγματικότητα στον ήδη γνωστό τους κόσμο, αρνούμενοι να μεταθέσουν την διεκδίκηση ενός τελειότερου κόσμου σε μια νέα μακρινή χρονικά και χωρικά γη.
Από τις 11/2/2011 μέχρι και τις 31/7/2011, 150 και πλέον καλλιτέχνες έρχονται να οπτικοποιήσουν τη δική τους “Νέα Γη”, καλύπτοντας όλο το φάσμα των τεχνών (design, ζωγραφική, γλυπτική, installation, performance, αρχιτεκτονική, φωτογραφία, μόδα, comic, multimedia, videoart, street art κ.α.).

Τα εγκαίνια θα ξεκινήσουν στις 8:30 μμ, τα live στις 10:00 μμ, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Οι Mikro ξεκινούν το πάρτι

Oι Sereal Designers στο Level 2

Στον εκθεσιακό χώρο “Πατάρι”, οι ΜΕDIUM:RARE παρουσιάζουν την έκθεση "Explorers"Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 26-09-2018 [0]

Εβδομήντα σχεδιαστές και καλλιτέχνες δημιουργούν για τους πυροπαθείς

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-09-2018 [0]

Το τέταρτο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων έρχεται τον Οκτώβριο στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 08-09-2018 [0]

Typographic Days 2018 τον Σεπτέμβριο στην Λεμεσό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-08-2018 [0]

Στα τέλη Νοεμβρίου το Digitized18

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ 03-08-2018 [0]

Μια διεθνής Τριενάλε Αφίσας, γεννιέται στην Κύπρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 03-07-2018 [0]

Ετήσια έκθεση έργων σπουδαστών του ΑΚΤΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 19-06-2018 [0]

Eκδήλωση για τον Δημήτρη Πικιώνη στην Εθνική Βιβλιοθήκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-06-2018 [0]

Τον Οκτώβριο στο Athens Metropolitan Expo το ραντεβού για την 16η Syskevasia

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-06-2018 [0]

Σεμινάρια χαρακτικής και ντιζάιν στη Βωβούσα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 12-06-2018 [0]

Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών στα Ιωάννιναdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).