Σχετικά με την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Πολίχνης

12-07-2010

Η άποψη της mnp

Σχετικά με το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα γύρω από την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πολίχνης και τη μεγάλη του “ομοιότητα” με το βραβευμένο site του Εθνικού Θεάτρου, επικοινωνήσαμε με το γραφείο mnp (που έχει δημιουργήσει το δεύτερο) και ζητήσαμε την άποψη των υπευθύνων.

Η Κατερίνα Παπαναγιώτου με την οποία συνομιλήσαμε έκρινε ότι «για ακόμα μια φορά είναι λυπηρό που βλέπουμε έναν προγραμματιστή να αντιγράφει κάτι που ήδη υπάρχει. Προφανώς δεν είναι σχεδιαστής ο άνθρωπος που το έχει φτιάξει αυτό. Είναι θλιβερό, αλλά δυστυχώς λείπουν οι επαγγελματίες από το χώρο».
Στην ερώτησή μας για το πώς βλέπει το μέλλον της εν λόγω ιστοσελίδας, η κα Παπαναγιώτου μας απάντησε ότι θεωρεί δεδομένο ότι «από τη στιγμή που είναι τόσο εμφανές το ατόπημα, θα αναγκαστούν να το κατεβάσουν σύντομα».
Aξίζει να σημειωθεί ίσως, ότι εκτός από τις μεγάλες ομοιότητες των δύο ιστοσελίδων (πχ εμφάνιση του σώματος με mouse over, ύπαρξη μεγάλων φωτογραφιών στο φόντο κ.λπ.) οι ομοιότητες εκτείνονται και στα περιεχόμενα (πχ δείτε τα βασικά εικονίδια πάνω δεξιά ή τη λίστα των περιεχομένων στο αριστερό μενού)
Δυστυχώς για την ώρα δεν έχει σταθεί δυνατό να συνομιλήσουμε και με τους δημιουργούς της ιστοσελίδα του ΠΟΔΠ. Μόλις αυτό όμως συμβεί, θα ενημερώσουμε μέσα από την παρούσα σελίδα.

Η ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πολίχνης

Η ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πολίχνης

Η ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου, έργο του mnp

Η ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου, έργο του mnp

5 Responses

 • Elena K

  Θεός φυλάξει!!!!!!
  Ούτε τσίπα, ούτε φιλότιμο;;;

 • Stavros Politis

  Οι mnp λένε ότι “ο προγραμματιστής το έκανε” γιατί τάχαμου ένας σχεδιαστής δεν θα έπεφτε ποτέ στο επίπεδο να αντιγράψει τόσο αισχρά.
  Ναι καλά! ΔΕΝ υπάρχουν σχεδιαστές που αντιγράφουν έτσι και χειρότερα (εγώ ξέρω και τρανταχτά ονόματα πέρα κάθε υποψίας).
  Εκτός αν ευγενικά οι mnp λένε ότι όποιος αντιγράφει τόσο αισχρά δεν θα έπρεπε να αποκαλείται γραφίστας. Αν είναι αυτό που ενοούν, πάω πάσο και συμφωνώ…

 • Freddos

  Έχοντας βαρεθεί να βλέπω ένα σωρό καρακιτσουργήματα και ένα μάτσο παλιαντζούρες, ιδίως όσον αφορά σε κάθε είδους ιστοσελίδες πολιτισμού & οργανισμών, το μόνο που έχω να πω είναι ότι και οι 2 είναι πανέμορφες. Αν είχα φτιάξει την αυθεντική, θα ήμουν περήφανος που η ομορφιά μου διπλασιάστηκε. Αν είχα φτιάξει την αντιγραφή, θα είχα αναφέρει την αυθεντική ως πηγή έμπνευσης.

 • Σπύρος Βλαχόπουλος

  Εγώ βλέπω και προγραμματιστικά “σφάλματα”. Όλο tables το 2010!!!;;;
  Σίγουρα δεν έκανε γραφίστας τον προγραμματισμό;

 • thk

  όλα είναι επιλογές , αναδόμηση , και αντιγραφή..
  Πολύ ωραία σελίδα μπορεί να την αντιγράψω και εγώ..

  Υ.Γ. είστε σίγουροι οτι η πρώτη του Εθνικού Θεάτρου δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίγραφο καποιας παλιότερης??
  και
  Εδω οι προγραμματιστές τα εχουν παρατήσει όσον αφορα τις αντιγραφές μιας και εκει(εδώ) ολα αντιγραφή ειναι (για αυτο και έχει κανει τετοια αλματα ο προγραμματισμός ) , τωρα αρχισαν να κοφτονται οι γραφίστες?Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 25-10-2016 [0]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Toolkit Designers Meeting 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-10-2016 [0]

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση της Στέγης “Tomorrows”

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-10-2016 [0]

Σε διαβούλευση ο φάκελος των ανοικτών διαγωνισμών από την Ένωση Γραφιστών

ΔΙΑΦΟΡΑ 20-07-2016 [0]

Post-nostalgia: το Design συναντά την ουτοπία

ΔΙΑΦΟΡΑ 18-04-2016 [14]

Ψηφίστε το καλύτερο ΕΒΓΕ της φετινής τελετής

ΔΙΑΦΟΡΑ 06-04-2016 [1]

Θυμάστε το λογότυπο που δεν τόλμησε η ΗΡ να εγκρίνει;

ΔΙΑΦΟΡΑ 28-03-2016 [0]

Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας εναντίον εκπαιδευτικού οργανισμού

ΔΙΑΦΟΡΑ 26-01-2016 [0]

100 χρόνια Bauhaus, η επέτειος ενός κινήματος που άλλαξε τον κόσμο.

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-01-2016 [0]

H γραφιστική στο φετινό Αthens Voice Choicedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).