Υποβολή έργων ταχυδρομικής τέχνης ενάντια στη λήθη, για το ICTVC

13-03-2013

Στο πλαίσιο του 5ου ICTVC, το Les Yper Yper προσκαλεί δημιουργικούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο να υποβάλλουν πρωτότυπα έργα τους, εμπνευσμένα από το θέμα του επερχόμενου συνεδρίου τυπογραφίας, το οποίο είναι “Against lethe” (Ενάντια Λήθη).

Κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, και περιβαλλοντικά ζητήματα, που επηρεάζουν όλους μας, απαιτούν ένα νέο τρόπο σκέψης. Ωστόσο, καθώς κοιτάζουμε προς τα εμπρός δεν πρέπει να ξεχνάμε τα διδάγματα του παρελθόντος. Ποιος έχει υπάρξει ο ρόλος της οπτικής γλώσσας κατά της λήθης ως τώρα και τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον;

Για τη δημιουργία του συμμετέχοντος έργου μπορούν να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε τεχνική, υπό την προϋπόθεση ότι τα έργα αυτά καθεαυτά μπορούν να αποσταλλούν ταχυδρομικώς.
Η διεύθυνση και η σφραγίδα θα πρέπει πάντοτε να εμφανίζονται απευθείας πάνω στο έργο.

Τα έργα που θα προκριθούν θα εκτεθούν στη Λευκωσία κατά τη διάρκεια του ICTVC, ενώ στη συνέχεια η έκθεση θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη (στην γκαλερί Les Yper yper) και στην Αμφιλοχία (στη γκαλερί του ιδρύματος Μάργαρη).

Η διορία για την αποστολή συμμετοχών λήγει στις 15 Μαΐου, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

against-lethe-mail-art

Το ICTVC έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που εξερευνούν τον κόσμο της τυπογραφίας και οπτικής επικοινωνίας. Από την πρώτη του διοργάνωση το 2002, μέχρι σήμερα άνθρωποι από διαφορετικούς τομείς και επιστημονικούς κλάδους, με πάθος για την οπτική γλώσσα της έρευνας, της εκπαίδευσης και της πρακτικής, συμβάλλουν στο περιεχόμενό του. Το ICTVC προσελκύει ομιλητές και συμμετέχοντες σε διεθνή κλίμακα, καθώς και από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων που σχετίζονται με την τυπογραφία και το σχεδιασμό. 

Το Les Yper yper είναι ένας φυσικός/εννοιολογικός χώρος που κατοικείται από μια ομάδα δημιουργικών ενεργών σε όλο το φάσμα της οπτικής/ηχητικής τέχνης, πρακτικής και εφαρμογής. Παράλληλα με τις κύριες δραστηριότητες του, το Les Υπέρ Υπέρ φιλοξενεί εκθέσεις, εκδηλώσεις, προβολές, εγκαταστάσεις, καθώς και σεμινάρια και εργαστήρια. Βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  και οι πόρτες του είναι ανοιχτές για το κοινό.

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-09-2016 [1]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-09-2016 [0]

Πρόσκληση συμμετοχής γραφιστών στο 2ο Φεστιβάλ Break the Chain

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 05-09-2016 [0]

Υποβολή συμμετοχών στα 30α βραβεία Epica

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-08-2016 [2]

Διαγωνισμός για την προσαρμογή της εταιρικής ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-07-2016 [0]

Παιδικός-Εφηβικός Διαγωνισμός Σκίτσου & Κόμικ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 08-07-2016 [0]

Διαγωνισμός βιομηχανικού σχεδίου για σκάφη θαλάσσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2016 [0]

Τα 30α τους γενέθλια γιορτάζουν φέτος τα βραβεία EPICA

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-06-2016 [0]

Διεθνής διαγωνισμός αφίσας στο πλαίσιο του Design Toolkit

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 07-06-2016 [0]

Τρίτος διαγωνισμός αφίσας από το Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 09-05-2016 [0]

Η βαβούρα των πόλεων ως πηγή έμπνευσης για τους εικονογράφουςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).