Anti-Design στο Γκάζι

08-01-2014
Στο κτίριο Νέοι Φούρνοι της Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου η έκθεση: «Anti-Design 2014 – Προτάσεις για μια εποχή μηδενικού προϋπολογισμού, Proposals for a zero budget era». Είναι μια ομαδική έκθεση στην οποία, αρχιτέκτονες, designers, εικαστικοί καλλιτέχνες, αλλά και μουσικοί, σκηνοθέτες και τεχνικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, αντιμετωπίζουν με φαντασία και χιούμορ, με ευαισθησία και πολλή προσωπική δουλειά το θέμα της έκθεσης. Προσπαθώντας να καταγγείλουν, να σχολιάσουν, να δουν θετικά και δημιουργικά την παρούσα κατάσταση και τελικά να προτείνουν. Είναι ένας προβληματισμός για το ρόλο του design στις μέρες μας. Για την πολυχρησιμοποιούμενη αυτή λέξη που πρέπει να μας προβληματίσει. Γιατί το design είναι στην εποχή μας anti-design. Γιατί στην Ελλάδα του 2014 καλούμαστε να σχεδιάσουμε το περιβάλλον μας με τα ελάχιστα. Γιατί πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο το μυαλό μας και τη φαντασία μας και λιγότερο το πορτοφόλι μας. Γιατί πρέπει να μάθουμε να βρίσκουμε λύσεις που σέβονται και προστατεύουν το περιβάλλον και την οικονομία. Λύσεις έξυπνες, ευφάνταστες και λειτουργικές. Που θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και ευκολότερη. Που θα μας δώσουν την ικανοποίηση ότι μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι με λιγότερα πράγματα και περισσότερη αγάπη. Στην έκθεση συμμετέχουν: AskArchitects - Θέλω πλύσιμο YolkStudio - Bottle Lamp, IKEA Hack: Re-Frosta Gram Αρχιτέκτονες - Σαιζ Λονγκ Griik architects - Dolce Vita Τζώρτζης Γρηγοράκης - 45 Βαθμοί We design - Trash-Formed Αλέξανδρος Δρυμωνίτης και Μαρίνος Τρανουδάκης – JunkBox Πόπη Ζερβοπούλου-Κρούσκα - Μ’ ένα κουβάρι… Μανώλης Ηλιάκης και Ασπασία Κουζούπη - Silence is Sexy open-source toolkit in Braille Φαίη Θεοδοσίου - Highlight the Façade Andreas Kargsten και Βάντα Χαλυβοπούλου - Dusty Design Μιχάλης Κατζουράκης - Hommage a Daniel Spoerri Ρίκα Κριθαρά - Moving Mountain Έρση Κρούσκα - DigiLog Paula Lakah - Second Skin Κωστάντια Μάνθου - Souple Valentino Marengo - Ceci n'est pas un seau...seulemant Άγγελος Σκούρτης - Χάρτινος Σταυρός DIY_Stenciliers - Open Source Furniture Άσπα Στασινοπούλου - Άτιτλα Νάκης Ταστσιόγλου - Λάβαρο Jazzt Designers - ConMonk FFF Architects - MetaLaxis Μιχάλης Φιλίνης - Ωφέλιμη Κενότητα Ingrid Fragandoni - Prayer Flag Λευκή Χριστίδου - Primates and evolution Ιδέα, επιμέλεια της έκθεσης: Πόπη Ζερβοπούλου-Κρούσκα και Έρση Κρούσκα Εγκαίνια έκθεσης: 15 Ιανουαρίου 2014, ώρα 19:00 Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιανουαρίου - 15 Φεβρουαρίου 2014 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 14:00-21:00, Κυριακή 12:00-19:00 Είσοδος ελεύθερη Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Trash-Formed από την We Design

Trash-Formed από την We Design

 

3 Responses

 • Γιάννης Πανδής

  Διαβάζοντας το εισαγωγικό κείμενο στο site αισθάνομαι να ξεχνάω και αυτά τα λίγα που ξέρω και αναρωτιέμαι με τι κότσια κάποιος curator ή οτιδήποτε τέλος πάντων μου απευθύνεται με τέτοιο κείμενο από την Τεχνόπολη για να με μορφώσει και να με προβληματίσει.

 • Επιχείλιος Ευτέρπης

  Γιάννης Πανδής +1

  Αναρωτιόμουνα κι εγώ από προχθές για ποιον λόγο οι κυρίες Κρούσκα ανέθεσαν τη σύνταξη του δελτίου τύπου της έκθεσης στο Σίμο Κεδίκογλου και την παρέα του.

 • James R.

  @Γιάννης Πανδής: Γιατί το Ντιζάιν είναι ανοιχτό στο κάθε κοινό προς διερεύνηση/σχολιασμό. Γιατί κάποιοι δεν πιστεύουν οτι τα ξέρουν όλα και κόσμος δεν γυρίζει γύρω απο κανέναν. Γιατί το Ντιζάιν είναι και υποκειμενικό.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-12-2016 [0]

Νέα ατομική έκθεση της Κανέλλας Αράπογλου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-12-2016 [0]

Υποβολές συμμετοχών για το 6ο Corfu Animation Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-12-2016 [0]

To τρίτο DesignAthens προ των πυλών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-11-2016 [3]

Γραφιστική, εικονογράφηση, τυπογραφία και μεταξοτυπία για παιδιά στη Στέγη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-11-2016 [0]

Σημαντικά ονόματα στην 6η συνάντηση για το ελληνικό Ντιζάιν

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 31-10-2016 [0]

Έκτη Εφαρμογιάδα το Νοέμβριο στο Ρομάντσο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28-10-2016 [1]

Οι Blaqk εκθέτουν στη Λάρισα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25-10-2016 [0]

Behance portfolio review σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λεμεσό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 17-10-2016 [0]

Εκδηλώσεις για το Ιταλικό Design στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-10-2016 [0]

Hack the Camp: ένας δημιουργικός μαραθώνιος για το προσφυγικόdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).