Ένα κατά λάθος(;) δώρο από την Apple

27-01-2014

Ως μέρος του εορτασμού της 30ης επετείου του Mac από την Apple, η γνωστή εταιρεία δημιούργησε μια ειδική σελίδα όπου καταγράφει την εξέλιξη των Macintosh, στο πέρασμα του χρόνου (και στο οποίο μιλάνε μεταξύ άλλων οι John Maeda, April Greiman και Moby).

Κάθε έτος αντιπροσωπεύεται από ένα γραμμικό εικονίδιο που απεικονίζει το Mac που κυκλοφόρησε σε κάθε συγκεκριμένη χρονιά, και ορισμένοι επισκέπτες της σελίδας, δεν άργησαν να παρατηρήσουν ότι τα εικονίδια αυτά, είναι στην πραγματικότητα χαρακτήρες που συνθέτουν μια ειδική “γραμματοσειρά”, η οποία είναι κρυμμένη μεν, διαθέσιμη δε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη γραμματοσειρά στον υπολογιστή σας και να εξερευνήσετε κάθε εικονίδιο. Μόλις καταφορτώσετε τη “γραμματοσειρά” και αφού την εγκαταστήσετε, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μέσω του Font Book app (τίτλος της “Mac Icon”). Ο ευκολότερος τρόπος χρήσης είναι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε (copy-paste) τις εικόνες από το Font Book στην εφαρμογή της επιλογής σας, ή απλά να σύρετε (drag and drop) τον κάθε χαρακτήρα στο σημείο που επιθυμείτε. Το σετ χαρακτήρων, αυτό καθεαυτό δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω απλής πληκτρολόγισης.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο ότι η Apple είχε σκοπό να δώσει προς καταφόρτωση το συγκεκριμένο σετ (δεν το έχει ανακοινώσει πουθενά) ή απλά από κάποιο λάθος είναι ορατό και προσβάσιμο το αρχείο στο ευρύ κοινό. Γι’ αυτό, καλό είναι να το πάρετε αμέσως.

Ουσιαστικά υπάρχουν δύο σετ. Θα τα βρείτε εδώ (standard) και εδώ (simple).

macintosh-icon-fontΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 25-10-2016 [0]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Toolkit Designers Meeting 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-10-2016 [0]

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση της Στέγης “Tomorrows”

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-10-2016 [0]

Σε διαβούλευση ο φάκελος των ανοικτών διαγωνισμών από την Ένωση Γραφιστών

ΔΙΑΦΟΡΑ 20-07-2016 [0]

Post-nostalgia: το Design συναντά την ουτοπία

ΔΙΑΦΟΡΑ 18-04-2016 [14]

Ψηφίστε το καλύτερο ΕΒΓΕ της φετινής τελετής

ΔΙΑΦΟΡΑ 06-04-2016 [1]

Θυμάστε το λογότυπο που δεν τόλμησε η ΗΡ να εγκρίνει;

ΔΙΑΦΟΡΑ 28-03-2016 [0]

Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας εναντίον εκπαιδευτικού οργανισμού

ΔΙΑΦΟΡΑ 26-01-2016 [0]

100 χρόνια Bauhaus, η επέτειος ενός κινήματος που άλλαξε τον κόσμο.

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-01-2016 [0]

H γραφιστική στο φετινό Αthens Voice Choicedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).