Ένα κατά λάθος(;) δώρο από την Apple

27-01-2014

Ως μέρος του εορτασμού της 30ης επετείου του Mac από την Apple, η γνωστή εταιρεία δημιούργησε μια ειδική σελίδα όπου καταγράφει την εξέλιξη των Macintosh, στο πέρασμα του χρόνου (και στο οποίο μιλάνε μεταξύ άλλων οι John Maeda, April Greiman και Moby).

Κάθε έτος αντιπροσωπεύεται από ένα γραμμικό εικονίδιο που απεικονίζει το Mac που κυκλοφόρησε σε κάθε συγκεκριμένη χρονιά, και ορισμένοι επισκέπτες της σελίδας, δεν άργησαν να παρατηρήσουν ότι τα εικονίδια αυτά, είναι στην πραγματικότητα χαρακτήρες που συνθέτουν μια ειδική “γραμματοσειρά”, η οποία είναι κρυμμένη μεν, διαθέσιμη δε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη γραμματοσειρά στον υπολογιστή σας και να εξερευνήσετε κάθε εικονίδιο. Μόλις καταφορτώσετε τη “γραμματοσειρά” και αφού την εγκαταστήσετε, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μέσω του Font Book app (τίτλος της “Mac Icon”). Ο ευκολότερος τρόπος χρήσης είναι να αντιγράψετε και να επικολλήσετε (copy-paste) τις εικόνες από το Font Book στην εφαρμογή της επιλογής σας, ή απλά να σύρετε (drag and drop) τον κάθε χαρακτήρα στο σημείο που επιθυμείτε. Το σετ χαρακτήρων, αυτό καθεαυτό δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω απλής πληκτρολόγισης.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρο ότι η Apple είχε σκοπό να δώσει προς καταφόρτωση το συγκεκριμένο σετ (δεν το έχει ανακοινώσει πουθενά) ή απλά από κάποιο λάθος είναι ορατό και προσβάσιμο το αρχείο στο ευρύ κοινό. Γι’ αυτό, καλό είναι να το πάρετε αμέσως.

Ουσιαστικά υπάρχουν δύο σετ. Θα τα βρείτε εδώ (standard) και εδώ (simple).

macintosh-icon-fontΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-09-2017 [0]

Επετειακή έκδοση για το backpacker.gr

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-07-2017 [6]

Εκεί που ζουν οι νυχτερίδες

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-05-2017 [0]

Ραντεβού στ’ άστρα με πέντε σημαντικούς δημιουργούς

ΔΙΑΦΟΡΑ 03-05-2017 [0]

Δέκα χρόνια εν αναμονή για την Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Χάρης Τσέβης δημιουργεί για την Save the Children

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-04-2017 [9]

Ψηφίστε το καλύτερο βίντεο της τελετής απονομής ΕΒΓΕ 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).