Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του «Athenian College»

13-09-2011

Πριν από δύο εβδομάδες είχαμε φιλοξενήσει άρθρο σχετικό με τις αντιδράσεις που δημιούργησε η διαφημιστική καμπάνια με τίτλο “το εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς” του Athenian College (μέλος του ομίλου ΔΟΜΗ) η οποία υποσχόταν πτυχίο bachelor με σπουδές ενός χρόνου για πέντε τομείς (ένας εκ των οποίων η γραφιστική)!

Τελικά, την ανάκληση της  άδειας λειτουργίας του Athenian College, αποφάσισε μετά από σχετική εισήγηση του ΕΚΕΠΙΣ, η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, για λόγους δημοσίου συμφέροντoς, παραβίασης των όρων αυτής και μη σύννομης λειτουργίας της.
Ειδικότερα, το Athenian College παραβίασε τους όρους της άδειας λειτουργίας του και του νόμου καθώς με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του γνωστοποίησε ότι πραγματοποιεί επιπλέον προγράμματα σπουδών από αυτά που όριζε η άδεια του. Επιπλέον η διαφήμιση που χρησιμοποίησε στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ από κοινού με το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, κρίθηκε ως παραπλανητική, καθώς ισχυριζόταν ότι παρείχε με σπουδές ενός έτους στα ελληνικά τίτλο Bachelor,  ενώ το παραπάνω δεν είναι αληθές αφού δεν περιλαμβάνεται στην άδεια λειτουργίας της σχετικός όρος και  δυνατότητα.
Σημειώνεται ότι  το  Athenian College κλήθηκε εγγράφως από το Υπουργείο Παιδείας από την Τρίτη 30-8-2011 να αποσύρει αμέσως τη σχετική διαφήμιση.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά με επιστολή της στο Athenian College, όχι μόνο είχε ζητήσει την απόσυρση της διαφήμισης, αλλά και την αποκατάσταση της αλήθειας με τη δημοσίευση στον τύπο σαφών και πλήρων διευκρινίσεων. Ενώ κλήθηκε να αποκαταστήσει την πραγματικότητα, το Athenian College ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση με την οποία επαναλάμβανε τον ισχυρισμό ότι παρέχει προγράμματα σπουδών, που χορηγούν τίτλο Bachelor σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Nottingham Trent.
«Ο νόμος εφαρμόζεται. Είναι μια απόφαση  που στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι σε αυτή την εποχή της βαθιάς κρίσης, κανείς δεν μπορεί να παίζει με την εκπαίδευση και την ελπίδα των νέων παιδιών» σημείωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης.
Σημειώνεται επίσης ότι, την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στο Ι.ΙΕΚ ΔΟΜΗ, αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης, Ευθύμιος Μπάκας. Το πρόστιμο επιβάλλεται καθώς το ΙΙΕΚ ΔΟΜΗ προχώρησε στην προβολή διαφήμισης χωρίς τη λήψη της κατά το νόμο προβλεπόμενης άδειας, ενώ παραβίασε και το νόμο που ορίζει ότι δεν επιτρέπεται στη διαφήμιση και προβολή, η συσχέτιση ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. με φορείς άτυπης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης.

Πηγή άρθρου

3 Responses

 • bobo

  όντως, «το εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς»… :S

 • Babis Touglis

  Πάρε πάρε! Γίνε γραφίστας σε ένα χρόνο! … και δώρο ένας διακοσμητής! Γιατί να κάθεσαι 4-5 χρόνια στα θρανία?! …Δεν βαριάσαι!?

  (χαχαχαχα)

 • MarkG

  http://www.atheniancollege.gr/ under construction 😀Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 06-12-2018 [0]

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια αφίσα για το Πατρινό Καρναβάλι

ΝΕΑ 27-11-2018 [2]

Στα άκρα οι σχέσεις Ogilvy και Ermis Awards

ΝΕΑ 08-09-2018 [1]

Άλλη μια χρονιά θριάμβου για την Ελλάδα στα Pentawards

ΝΕΑ 28-08-2018 [0]

Έλληνας σχεδιαστής σε έκθεση του Βρετανικού Μουσείου

ΝΕΑ 24-08-2018 [0]

Τίτλοι τέλους για το TYPO Berlin

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ 03-08-2018 [0]

Μια διεθνής Τριενάλε Αφίσας, γεννιέται στην Κύπρο

ΝΕΑ 01-08-2018 [0]

Ψήφισμα συμπαράστασης της Ένωσης Γραφιστών Τουρκίας

ΝΕΑ 26-06-2018 [0]

Ποιοι είναι οι νικητές τους φετινού διαγωνισμού αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίας

ΝΕΑ 05-06-2018 [0]

Ελληνικές διακρίσεις στα European Design Awards 2018

ΝΕΑ 21-05-2018 [0]

Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα Hotel Design και Digital Design από τη Σχολή Βακαλόdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).