Τέσσερις αφίσσες που επικοινωνούν ένα μανιφέστο για σχεδιαστές

04-07-2011

Ο Ben Crick είναι ένας Αυστραλός γραφίστας, ο οποίος επέλεξε τέσσερις αρχές που είναι ευρέως αποδεκτές από τα διάφορα θεσμικά όργανα του επαγγέλματος της οπτικής επικοινωνίας σε διεθνές επίπεδο και τις επικοινώνησε δημιουργώντας… αφίσσες.
Αποτελεί αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι ο κόσμος των εφαρμοσμένων τεχνών υποβάλλεται σε μια εκ βάθρων αλλαγή. Οι γεωγραφικοί περιορισμοί δεν υφίστανται πλέον και οι σχεδιαστές είναι πια ελεύθεροι να μοιραστούν, να εμπνεύσουν, να εκπαιδεύσουν, να μάθουν και να συνεργαστούν με οποιονδήποτε στον κόσμο. Το διαδίκτυο έχει προκαλέσει μια επανάσταση σε έναν κλάδο που ορίζεται από την άυλη φύση του αγαθού που προσδιορίζεται ως “δημιουργικότητα”. «…Προβάλλοντας την πραγματικότητα αυτή στο ψηφιακό μέλλον, όπου ο καθένας με έναν υπολογιστή και μια σύνδεση στο internet μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως σχεδιαστής, είναι σημαντικό να εξετάσουμε ορισμένες αξίες ώστε να υπάρχει μια σύμπνοια στον τρόπο λειτουργίας μας…» προτείνει ο Ben Crick. Και συνεχίζει:

Αποφύγετε τα Spec όπως ο διάολος το λιβάνι. Προάγουν την παραγωγή επιφανειακού έργου και είναι εν τέλει χάσιμο χρόνου και υποτίμηση της εργασίας σας. Δεν θα λέγατε ποτέ σε έναν κομμωτή ότι θα τον πληρώσετε μόνο εάν το κούρεμα/χτένισμά του είναι καλό σύμφωνα με το γούστο σας, έτσι δεν είναι; Γιατί λοιπόν να σχεδιάσετε για έναν πελάτη που δεν έχει δεσμευτεί να σας πληρώσει;

Μην εργάζεστε δωρεάν υπό το πρόσχημα της ” πιθανής καλής προβολής”. Είναι αρνητική προβολή. Αν δε θεωρείτε εσείς οι ίδιοι ότι η εργασία σας δεν αξίζει να πληρωθεί, τότε και κανείς άλλος δε θα πεισθεί να το κάνει.

Η διαφάνεια είναι το κλειδί της επιτυχούς επικοινωνίας. Σαν σχεδιαστής παρέχετε ένα μοναδικό σύνολο ικανοτήτων και άποψης. Όσο καλύτερα εξηγήσετε αυτή την πραγματικότητα στους πελάτες σας, τόσο πιο πολύ θα σας εμπιστεύονται. Και όσο περισσότερο σας εμπιστεύονται, τόσο πιο δημιουργικοί θα είστε.

Χωριό που φαίνεται... Εαν αγαπάτε τη δουλειά σας, το ίδιο θα κάνουν κι αυτοί που τη βλέπουν. Οι πελάτες θα πρέπει να σας επιλέγουν ως συνεργάτη με βάση το ως τώρα σώμα της εργασίας σας. Δε χρειάζεται να αποδεικνύετε κάθε φορά τα αυτονόητα (δημιουργώντας προσχέδια για να βεβαιωθούν ότι είστε ο σωστός συνεργάτης πριν σας δώσουν τη δουλειά).Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-12-2018 [0]

Το Susami Creative Agency για την Μπιενάλε της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-12-2018 [0]

Νέα τουριστική ιστοσελίδα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-11-2018 [1]

Η 2yolk σχεδιάζει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Αισχύλεια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-10-2018 [2]

Από τη MILK η νέα εικόνα της MISKO

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-09-2018 [2]

Επανασχεδίασε η Red Creative το λογότυπο του ΑΠΘ;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 12-09-2018 [2]

Ο Βασίλης Μαρματάκης πίσω από την αφίσα και της νέας δουλειάς του Γιώργου Λάνθιμου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-09-2018 [2]

Νέα ταυτότητα για τον ΣΚΑΪ από την ΝΟΜΙΝΤ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-07-2018 [1]

Mε ανανεωμένη ιστοσελίδα η Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-07-2018 [0]

Νέα ιστοσελίδα για την Semiotik Design Agencydesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).