Το δημιουργικό του άλμπουμ Blackstar του David Bowie είναι ελεύθερο για “κατέβασμα”

01-02-2016

Πριν από τρία περίπου χρόνια ο διάσημος σχεδιαστής Jonathan Barnbrook, παρουσιάζοντας τη δουλειά του στο πλαίσιο του Πανόραμα Design είχε μεταξύ άλλων μιλήσει αναλυτικά και για τη συνεργασία του με τον θρυλικό David  Bowie.

Σήμερα, με αφορμή βέβαβαι το θάνατο του σημαντικού μουσικού, το δημιουργικό γραφείο Barnbrook, που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό και του τελευταίου άλμπουμ του David Bowie, Blackstar, που κυκλοφόρησε λίγες εβδομάδες πριν, αποφάσισε να κάνει μία κίνηση που σίγουρα σημαίνει πολλά για τους φίλους του καλλιτέχνη σε όλο τον κόσμο: Αποφάσισε να διαθέσει ελεύθερα τα στοιχεία που απαρτίζουν το δημιουργικό του άλμπουμ, ώστε οποιοσδήποτε το επιθυμεί να μπορεί να τα κατεβάσει και να τα εφαρμόσει σε T-shirts, τατουάζ και σε ότι τους εμπνέει και τους θυμίζει τον μεγάλο αυτό καλλιτέχνη.

Ο Jonathan Barnbrook, που έχει δουλέψει επί σειρά ετών με τον David Bowie, είπε σε συνέντευξή του σχετικά με τον σχεδιασμό του Blackstar: “O Bowie είχε έρθει αντιμέτωπος με τη θνητότητά του όταν συζητούσαμε για το άλμπουμ αυτό. Οπότε  η έννοια του θανάτου βρίσκεται πίσω από αυτό το σύμβολο, καθώς και η μαύρη τρύπα που όλα τα ρουφάει, το Big bang, η αρχή του σύμπαντος και το τέλος του, αν υπάρχει”.

Εδώ θα βρείτε τα στοιχεία του Blackstar. Μόνη προϋπόθεση εκ μέρους των δημιουργών να μην χρησιμοποιηθούν για εμπορικούς λόγους.

DBBS_bitsΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 08-11-2017 [0]

Έφυγε από κοντά μας η Τζένη Ορνεράκη

ΝΕΑ 30-10-2017 [0]

Ελληνική πρωτιά στη μακρινή Ιαπωνία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 12-10-2017 [11]

H αφίσα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ 28-09-2017 [0]

Έλληνες αποδεδειγμένα οι κορυφαίοι σχεδιαστές συσκευασίας στον κόσμο

ΝΕΑ 25-09-2017 [0]

Η φετινή σοδειά της Ελλάδας στα Pentawards

ΝΕΑ 04-09-2017 [15]

Ελληνική επιτυχία στα Type Directors Club Awards

ΝΕΑ 29-08-2017 [0]

Ριζικές αλλαγές του χρόνου στο τμήμα γραφιστικής του ΤΕΙ

ΝΕΑ 25-08-2017 [3]

Μια Ελληνίδα ανάμεσα στους κορυφαίους του Adobe Achievement Awards

ΝΕΑ 14-07-2017 [2]

Πένθος για τη διεθνή οικογένεια της αφίσας

ΝΕΑ 23-06-2017 [0]

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική διαφήμισηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).