Design for life στο Ιταλικό Ινστιτούτο

06-10-2017

Για έκτη συνεχή χρονιά, ο εκθεσιακός θεσμός «Design for life» περνώντας μέσα από τις τέχνες του κόσμου, παρουσιάζει από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου 2017 τους κορυφαίους των τεχνών, χτίζοντας γέφυρες για το παρόν και το μέλλον του design, των εικαστικών τεχνών, της αρχιτεκτονικής.

Τα εντυπωσιακά εκθέματα προκαλούν ποικίλα αισθήματα απέναντι στη διαφορετικότητα, μέσα από μια πρωτοποριακή κινητικότητα με όγκο εντυπωσιακού δημιουργικού έργου.
Αναζητώντας την έννοια σε διάλογο των σχεδιαστών και των brands εκφράζονται καινούργιες σημασίες και ανοιχτές ερωτήσεις για τον ανθρώπινο Πολιτισμό. 

Χώρος. Εκεί που συναντάει η Ιταλία την Ελλάδα, συγκατοικούν για 5 ημέρες και συνομιλούν. Το φημισμένο σε όλο τον κόσμο ιταλικό design με το ελληνικό. Μαζί δημιουργούν έναν ισχυρό πολιτιστικό χώρο.

Concept. Τα θέματα, οι ιδέες και τα εκθέματα υποδέχονται τους επισκέπτες με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στην «καρδιά» του design, των εικαστικών τεχνών, της αρχιτεκτονικής… Εστιάζουν στις πολυδιάστατες πτυχές που παρουσιάζει το μέλλον σήμερα για πιθανούς αυριανούς κόσμους με τις αγωνίες αλλά και προσδοκίες των κατοίκων τους.

Συμμετέχουν μουσεία, galleries, ιδιωτικές συλλογές καθώς ιταλικά και ελληνικά brands με τεκμήρια και επιδράσεις στο ιδεώδες της δημιουργικότητας.

Designers/Εικαστικοί/Αρχιτέκτονες 
Γιάννης Γεωργαράς, Ροζαλία Ιωαννίδου, Απόστολος Γιαγιάννος, Νίκος Κριτσωτάκης, Εύη Σιδέρη, Βούλα Γουνελά, Μαρία Σταμάτη, Isabella Settineri, Άννα Σκιαδαρέση, Ελευθέριος Πισκιτζής, Χάρης Χαμπάκης, Στέφανος Κατηφέογλου κ.ά, και ανοίγοντας δρόμους στους νέους Έλενα Ιωαννίδου, Γιάννης Μάντζαρης, Αριστοτέλης Μπαράκος, Φανή Κοκολάκη κ.ά.

Brands
Γιάννης Δελούδης, Δημήτρης Παρθένης, AVAX, Molteni & Co, AVE, ARTEMIDE-ARTEMIDE HELLAS, DESIGN PLAZA, Βουτσάς Νίκος, Σαραφίδης Φάνης, Bocca Lupo, Light Plus κ.ά.

Τιμητική Συμμετοχή: Universita di Napoli (Design-Accademia della Moda)

Χώρος: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47, Μουσείο)
Διάρκεια: 7 έως και 10 Οκτωβρίου
Ώρες Λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή 11:00 έως 21:00, Δευτέρα και Τρίτη 11:00 έως 20:00
Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Οκτωβρίου ώρα 19:00
Είσοδος ελεύθερη Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 08-03-2018 [0]

Η Ελληνική Ένωση Κινουμένων Σχεδίων φέρνει τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων στον Δαναό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-03-2018 [1]

Δεύτερο φεστιβάλ I love graphic στην Κύπρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15-02-2018 [0]

Σχεδιάζοντας τον Χρυσό Οδηγό με Design System

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-02-2018 [0]

Έβδομο ΕΣΩ την 1η Μαρτίου στη Στέγη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-02-2018 [0]

Ανακοινώθηκε το 7ο ICTVC

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-01-2018 [0]

Πέμπτη χρονιά εργαστήρια μεταξοτυπίας για το PIY/Print It Yourself

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 12-01-2018 [0]

Toν Μάρτιο το τέταρτο Graphic Stories Cyprus

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-01-2018 [0]

Ατομική έκθεση “Μικρές καταιγίδες” από τον Βασίλη Παπατσαρούχα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-01-2018 [0]

Τέταρτο Greek Brand New σε λίγες μέρες στην Αθηναΐδα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-12-2017 [0]

Τέσσερα ιδιαίτερα χρήσιμα εργαστήρια στο πλαίσιο του DesignAthens 4designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).