Νέα δημιουργία από τον Αντώνη Ζαγοραίο και το Decoy Studios

14-11-2012

«Η αναχώρηση» είναι μια δημιουργία των Αντώνη Ζαγοραίου και Decoy Studios για το Pause Fest της Μελβούρνης, ενός απο τα μεγαλύτερα φεστιβάλ animation/motion design/cg στον κόσμο.
Το αίτημα του φεστιβάλ προς τους δημιουργούς ήταν η παραγωγή ενός σύντομου οπτικού μηνύματος, σχετικού με το “Μέλλον”, τη λέξη που αποτελεί το θέμα του φετινού φεστιβάλ.

Η ιστορία αφορά δύο ανθρώπους που αρνούνται να εγκαταλείψουν τον πλανήτη Γη έπειτα από την καταστροφή του. Η εκκένωση της Γης και η μεταφορά των κατοίκων της σε άλλους πλανήτες, έτοιμους να υποστηρίξουν τη ζωή, πραγματοποιείται στο όρος Κυθαιρώνα, με σκάφη που έχουν ναυλωθεί και τα οποία φέρουν μορφή που προσομοιάζει αυτή των μεδουσών.
Στη μυθολογία, ο Οιδίπους εγκαταλείφθηκε στον Κυθαιρώνα όταν ήταν βρέφος. Σε αυτήν την ιστορία συμβαίνει το αντίθετο. Δύο άνθρωποι αρνούνται να εγκαταλείψουν τον τόπο γέννησης τους. Ενώ και οι δύο γνωρίζουν ότι η επιλογή τους μπορεί να αποβεί μοιραία, αποφασίζουν να εμπιστευθούν τη δύναμη της φύσης ως μια δύναμη που θα σώσει το σπίτι τους από την καταστροφή, που όλοι οι άλλοι πιστεύουν ότι είναι μη αναστρέψιμη.
Δεδομένου ότι αυτή η αφήγηση είναι εμπνευσμένη από στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας, οι δημιουργοί σχεδίασαν ένα σκάφος, το οποίο έχει αναφορές στη γένεση του κόσμου. Η μέδουσα είναι ένας από τους πρώτους οργανισμούς να κατοίκησαν τον πλανήτη μας και διαθέτει εμφάνιση που μπορεί να χαρακτηριστεί τόσο πρωτόγονη αλλά και μοντέρνα.
Η κίνηση της μέδουσας, μια όμορφη υδάτινη χορογραφία, αποτέλεσε και την κύρια πρόκληση για την ομάδα των δημιουργών που θέλησαν να την αναπαράγουν.
Οι δύο εναπομείναντες διαφωνούντες παρακολουθούν στο τέλος το σκάφος να απογειώνεται. Περπατούν ήρεμα μακριά από το σημείο της αναχώρησης αναζητώντας ένα νέο ξεκίνημα. Υπάρχει ελπίδα γι ‘αυτούς;

Σκηνοθεσια: Xριστοφόρου Ιωάννης
Concept Design: Γιώργος Δημητρίου
VFX Artist: Νίκος Μουτάφης

2 Responses

  • PaKa

    Εξαιρετική δουλειά! Συγχαρητήρια!

  • akis

    Συνοπτικό, ξεκάθαρο και άψογο εκτελεστικά. Μπράβο!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-12-2018 [0]

Νέα τουριστική ιστοσελίδα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-11-2018 [1]

Η 2yolk σχεδιάζει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Αισχύλεια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-10-2018 [2]

Από τη MILK η νέα εικόνα της MISKO

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-09-2018 [2]

Επανασχεδίασε η Red Creative το λογότυπο του ΑΠΘ;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 12-09-2018 [2]

Ο Βασίλης Μαρματάκης πίσω από την αφίσα και της νέας δουλειάς του Γιώργου Λάνθιμου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-09-2018 [2]

Νέα ταυτότητα για τον ΣΚΑΪ από την ΝΟΜΙΝΤ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-07-2018 [1]

Mε ανανεωμένη ιστοσελίδα η Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-07-2018 [0]

Νέα ιστοσελίδα για την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-07-2018 [0]

Η AG Design Agency ανανεώνει την ταυτότητα της Viva Walletdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).