Άλλαξε ταυτότητα το deviantArt

05-12-2014

Στη δημιουργική κοινότητα, σχεδόν όλοι γνωρίζουν το DeviantArt, την ιστοσελίδα με τους 25 εκατομμύρια μέλη, σχεδιαστές, καλλιτέχνες και λάτρεις της τέχνης απ’ όλο τον κόσμο. Σήμερα, μια έκπληξη περίμενε πολλούς από αυτούς, όταν αντίκρισαν μια εντελώς νέα ταυτότητα στη γνωστή τους ιστοσελίδα, μια ταυτότητα που επιμελήθηκε το γραφείο MovingBrands.

«Η αλλαγή είναι κάτι που παίρνουμε πολύ στα σοβαρά, διότι επηρεάζει τη συλλογική μας ταυτότητα» λέει ένας εκ των ιδρυτών του DeviantArt, ο ελληνοαμερικάνος Angelo Sotira και συνεχίζει «Ήταν σημαντικό για εμάς να ορίσουμε ποιοι ακριβώς είμαστε προτού αλλάξουμε το οτιδήποτε. Όλοι έχουμε τη δική μας αντίληψη του τι σημαίνει αυτό, αλλά η διαδικασία του να κάνουμε αυτή τη δουλειά ρητά, σ’ένα κομμάτι χαρτί, μας πήρε σχεδόν ένα χρόνο».

Αυτό που τελικά εξήχθη, σύμφωνα πάντα με τον Angelo Sotira, είναι ότι «δεν είμαστε μια εταιρεία ή ένα εμπορικό σήμα ή μια ιστοσελίδα, είμαστε μια κοινότητα που μας ενώνει η αγάπη για την τέχνη και η επιθυμία να υποστηρίξουμε τους δημιουργούς. Η νέα μας εμφάνιση δεν έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί ή να συμβαδίσει με άλλες επιχειρήσεις, εμπορικά σήματα ή δικτυακούς τόπους, έχει σχεδιαστεί για να πει την ιστορία μας και να αναδείξουμε την τέχνη και τους δημιουργούς μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

O νέος λογότυπος συμβολίζει όλες τις αξίες του deviantArt. Πρόκειται για τμήματα του γράμματος Α (art) και προκαλεί το κοινό να φέρει το πάνω-κάτω στην τέχνη. Είναι τολμηρό και έχει γίνει η αιτία να ξεσπάσει ήδη, στις λίγες ώρες που είναι ορατό, έντονη διαμάχη ανάμεσα σε αυτούς που το υποδέχθηκαν θετικά κι εκείνους που απαιτούν την επιστροφή του παλιού σήματος. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της κοινότητας έχει ήδη πετύχει (όπως και η τέχνη) να αμφισβητήσει τις αντιλήψεις και την οπτική μας γωνία.

Η γραμματοειρά που χρησιμοποιήθηκε είναι η Calibre της Kim.
Όσοι θέλουν να επεξεργαστούν τα στοιχεία της ταυτότητας του DeviantArt, μπορούν να τα καταφορτώσουν από εδώ future upsidedown typeface Screen Shot 2014-12-05 at 9.00.58 π.μ. YouTube Preview Image

deviantart-logo-png

Ο παλαιός λογότυπος του deviantArt, ο οποίος πλέον καταργείται

img-18

Προσχέδια

img-fella
Η μασκότ του deviantArt (Fella) παραμένει

2 Responses

  • El

    The fancier the video, the weaker the logo…

  • Ρεμπραντ

    Ηταν χάλια…, εγινε πάλι χάλια…Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 25-05-2017 [1]

Η αφίσα του 7ου Athens Open Air Film Festival από τον Βασίλη Μέξη

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-05-2017 [4]

Η αφίσα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 25-04-2017 [0]

Οι αφίσες του 13oυ ADAF από το designpark

Ο Χάρης Τσέβης δημιουργεί για την Save the Children

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-04-2017 [7]

Οι αφίσες του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-03-2017 [3]

O Στέφανος Κολτσιδόπουλος σχεδιάζει για την ΕΥΔΑΠ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 13-03-2017 [0]

O Mαρίνος Κολοκοτσάς σχεδιάζει το Melima

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 08-03-2017 [7]

Ανανέωση για την “Γρηγόρης” από το Bob Studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 13-10-2016 [2]

Λογότυπος για το Δήμο Σαρωνικού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-10-2016 [23]

Η εικόνα του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).