Digitized 2012: η ιστορία

16-09-2012

Στη φιλόξενη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Digitized, μια ημερίδα που συγκέντρωσε το έντονο ενδιαφέρον των σχεδιαστών του χώρου της ψηφιακής επικοινωνίας.
Τον τόνο στο ξεκίνημα έδωσε το εξαιρετικό εισαγωγικό video των Σταύρου Κυπραίου και Αντώνη Ζαγοραίου

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Μάριος Λινάκης, ο οποίος μας ταξίδεψε μέσα από παραδείγματα, στις διαδρομές που ακολουθεί η δημιουργικότητα από τον αναλογικό στον ψηφιακό κόσμο, και αντίστροφα.

Δεύτερος, το λόγο πήρε ο Δημήτρης Παπαευαγγέλου, ο οποίος μίλησε για τη γνωστή διαμάχη που εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, γύρω από τις τεχνολογίες flash και html5. Για να δείξει τους τρόπους με τους οποίους αυτές μπορούν να συνεργαστούν, παρουσίασε μια εφαρμογή, που σχεδίασε ειδικά για το digitized, και στην οποίο συμμετείχαν σε πραγματικό χρόνο όσοι παρακολουθούσαν την ημερίδα (από τα κινητά και τις ταμπλέτες τους).

Το πρώτο μέρος έκλεισε η Mozaik, με μια παρουσίαση που ήταν αφιερωμένη στη στρατηγική ψηφιακής επικοινωνίας  του Τουρισμού, της επονομαζόμενης “σκληρής βιομηχανίας” της Ελλάδας.

Mε τη Mozaik, ολοκληρώθηκαν οι ελληνικές παρουσιάσεις, που κινήθηκαν ως προσεγγίσεις στο τρίπτυχο Θεωρητική-Τεχνολογική-Θεματική προσέγγιση της ψηφιακής επικοινωνίας.

Η πρώτη παρουσίαση του δεύτερου μέρους έγινε από τους Jouke Vuurmans και Quinten Beek των MediaMonks. Επέλεξαν να μιλήσουν γιατην κουλτούρα και το ταλέντο που απαιτείται σε μια εταιρεία αυτού του βεληνεκούς, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους πειραματίζονται και παράλληλα ξεδίνουν, από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Για την τελευταία παρουσίαση, το μικρόφωνο πήρε ο Nils Arvidsson, executive creative director της North Kingdom. Στην ομιλία του, προσπάθησε να προσφέρει στο κοινό μια ματιά στη φιλοσοφία της εταιρείας που λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο ως λαμπρό παράδειγμα ήθους και δημιουργικότητας.

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους ομιλητές, το κοινό, τους χορηγούς Digitall, Microsoft, MindworksNetstudio, OgilvyOne και TribalDDB για την έμπρακτη υποστήριξή τους και όλους εκείνους που συνεισέφεραν στην επιτυχία της βραδιάς.
Ραντεβού… στο τρίτο Digitized, το 2013!

Φωτογραφίες Χρύσα Γκάγκωση

2 Responses

  • PaKa

    Media Monks: Απλά, Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Ι !!!

  • Γεώργιος

    Υπάρχει η πιθανότητα να δούμε κάπου μαγνητοσκοπημένο το Digitized 2012 εμείς που δυστυχώς δεν προλάβαμε να προμηθευτούμε εισητήρια?Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 25-10-2016 [0]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Toolkit Designers Meeting 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-10-2016 [0]

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση της Στέγης “Tomorrows”

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-10-2016 [0]

Σε διαβούλευση ο φάκελος των ανοικτών διαγωνισμών από την Ένωση Γραφιστών

ΔΙΑΦΟΡΑ 20-07-2016 [0]

Post-nostalgia: το Design συναντά την ουτοπία

ΔΙΑΦΟΡΑ 18-04-2016 [14]

Ψηφίστε το καλύτερο ΕΒΓΕ της φετινής τελετής

ΔΙΑΦΟΡΑ 06-04-2016 [1]

Θυμάστε το λογότυπο που δεν τόλμησε η ΗΡ να εγκρίνει;

ΔΙΑΦΟΡΑ 28-03-2016 [0]

Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας εναντίον εκπαιδευτικού οργανισμού

ΔΙΑΦΟΡΑ 26-01-2016 [0]

100 χρόνια Bauhaus, η επέτειος ενός κινήματος που άλλαξε τον κόσμο.

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-01-2016 [0]

H γραφιστική στο φετινό Αthens Voice Choicedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).