Οι ελληνικές διακρίσεις στα European Design Awards 2017

29-05-2017

Σε λαμπρή τελετή, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Μαΐου στο πανέμορφο Πόρτο, ανακοινώθηκαν επισήμως οι νικητές των 11ων European Design Awards.

Δημιουργικά γραφεία και σχεδιαστές από κάθε γωνιά της Ευρώπης διαγωνίστηκαν για μια θέση στον κατάλογο των νικητών του θεσμού και τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν αρκετούς Έλληνες διακριθέντες. Μπορεί να μην είχαμε φέτος κάποια χρυσή διάκριση, είχαμε όμως τέσσερις ασημένιες και επτά χάλκινες διακρίσεις, επίδοση καθόλου αμελητέα.

Τα ελληνικά γραφεία που διακρίθηκαν φέτος είναι:
• Η ΜΝΡ (δύο ασημένια στην κατηγορία “Κάρτες και flyers” για το Starter Pack και στην κατηγορία “Annual report” για την Τράπεζα Πειραιώς)
• Η Linakis Digital (ένα ασημένιο στην κατηγορία “Γενική συσκευασίας” για το “4 in 1 flexible gift packaging” και ένα χάλκινο για το “Defenders of Rock” της κατηγορίας “Κάρτες και flyers”).
• H Luminous Design Group (ένα ασημένιο στην κατηγορία “συσκευασία τροφίμων” για το Macareux Gourmet Pasta)
• H Beetroot Design Group (δύο χάλκινα, στην κατηγορία “Εταιρικές εικονογραφήσεις” για τους Όρνιθες του Αριστοφάνη και στην κατηγορία “Digital instalations” για το “Κάφκα: Στη σωφρονιστική αποικία”
• Η Kommigraphics Design Studio (δύο χάλκινα στην κατηγορία “Ιστοσελίδες πληροφορίας” για το GFC/Golf fee card και στην κατηγορία “Ηλεκτρονικό κατάστημα” για το Prigipo.
• H 2yolk στην κατηγορία “Συσκευασία τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών” για το “Tou Prevezanou”
• H Anagram Design στην κατηγορία “εταιρικού λογοτύπου” για το Angelis Films

Κατά τα λοιπά, η Ολλανδία επέστρεψε στην πρώτη θέση του πίνακα των βραβείων (θέση που πέρσι είχε χάσει από την Ελβετία) συγκεντρώνοντας συνολικά 9 χρυσές, 11 ασημένιες και 12 χάλκινες διακρίσεις. Στη δεύτερη θέση πέρασε η Νορβηγία και στην τρίτη η Γερμανία.

Το βραβείο “Best of Show” κέρδισε το βρετανικό γραφείο Smörgåsbord για την οικογένεια γραμμάτων που δημιούργησε ειδικά για την ταυτότητα της Ουαλίας, ενώ το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής κέρδισε το ολλανδικό Studio Rob van Hoesel για την έκδοση “Like a pearl in my hand“.
Τέλος, γραφείο της χρονιάς (European Design Agency of the year) ανακηρύχθηκε το γραφείο Silo από την Ολλανδία.

Tα πλήρη αποτελέσματα για το 2017 και όλα τα διακριθέντα έργα, μπορείτε να τα βρείτε εδώ.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 08-11-2017 [0]

Έφυγε από κοντά μας η Τζένη Ορνεράκη

ΝΕΑ 30-10-2017 [0]

Ελληνική πρωτιά στη μακρινή Ιαπωνία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 12-10-2017 [11]

H αφίσα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ 28-09-2017 [0]

Έλληνες αποδεδειγμένα οι κορυφαίοι σχεδιαστές συσκευασίας στον κόσμο

ΝΕΑ 25-09-2017 [0]

Η φετινή σοδειά της Ελλάδας στα Pentawards

ΝΕΑ 04-09-2017 [15]

Ελληνική επιτυχία στα Type Directors Club Awards

ΝΕΑ 29-08-2017 [0]

Ριζικές αλλαγές του χρόνου στο τμήμα γραφιστικής του ΤΕΙ

ΝΕΑ 25-08-2017 [3]

Μια Ελληνίδα ανάμεσα στους κορυφαίους του Adobe Achievement Awards

ΝΕΑ 14-07-2017 [2]

Πένθος για τη διεθνή οικογένεια της αφίσας

ΝΕΑ 23-06-2017 [0]

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική διαφήμισηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).