Έκθεση Βιομηχανικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου

19-06-2013
Στην Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν φοιτητές που σχεδιάζουν το αύριο και τα προϊόντα του, αναδεικνύοντας τη σημασία ενός τομέα που, ενώ στη χώρα μας παραμένει σχετικά άγνωστος, προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης και μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον, όπως το ονειρευόμαστε. Για πρώτη φορά από την ίδρυση του, το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εδρεύει στην Σύρο, διοργανώνει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση των Εργαστηρίων Σχεδίασης Βιομηχανικών Προϊόντων, με στόχο να προβάλει την δουλειά που γίνεται στην, ούτως ή άλλως, βιομηχανική Ερμούπολη. Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίλεκτες εργασίες των φοιτητριών και φοιτητών του τρίτου και του τέταρτου έτους, καθώς και διπλωματικές εργασίες με γνωστικό αντικείμενο την σχεδίαση βιομηχανικών προϊόντων. Παράλληλα θα εκτεθούν κι εργασίες οι οποίες εκπονήθηκαν σε συνεργασία με ελληνικές εταιρείες και ΜΚΟ, κάνοντας πραγματικότητα τη διασύνδεση μεταξύ πανεπιστημίου και αγοράς. Οι σχεδιαστικές προτάσεις καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος της μαζικής παραγωγής, από λεμονοστύφτες και μικρά οικιακά αντικείμενα, έπιπλα, ψηφιακά προϊόντα, μέχρι και οχήματα. Σε όλες τις περιπτώσεις, η μεθοδολογία σχεδίασης βάζει τον χρήστη στο επίκεντρο, με έμφαση στην καινοτομία και την τεχνική αρτιότητα, ώστε τα προϊόντα αυτά να μπορούν να σταθούν σε μία ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο The box (Δορυλαίου 12, Αθήνα). Τα εγκαίνειά της έχουν ορισθεί για τις τις 29 Ιουνίου και η διάρκειά της θα είναι δύο εβδομάδες Περισσότερα εδώ laftsis koukia game coe-02 benaki-kouti-dwrewn-kentrik burbuja A-YOU-B DPSD poster 35x50 - 06 RGB  

4 Responses

 • φοιτηΤακης

  Πρέπει ίσως να πει κάποιος οτι ενδεχομένως να πρέπει να κινηθούμε σιγά σιγά προς τον όρο προιοντικός σχεδιασμός ή σχεδιασμός προϊόντων και οχι βιομηχανικός σχεδιασμός. Το debate αυτό τρεχει σε ολο τον κοσμο (industrial design vs product design). Μιας και το παραπανω δεν υπάρχει θα ηταν προτιμότερο να δημιουργούσαμε προιοντικο σχεδιασμο.
  On a side note θα πρέπει να κανουμε μια συναντηση για να συζητήσουμε που αρχιζει η οπτικη σχεδιαση και αρχιζει η προιοντική σχεδίαση και πως μπορουν ολοι να ειναι χαρούμενοι παρεα 🙂
  Πολλα μπραβο στα παιδιά και τους καθηγητες τους πάντως!

 • giorgos

  Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση.
  Η συζήτηση για product – industrial design καλή είναι αλλά
  συζητήσεις γίνονται κάθε λίγο και λίγακι και στο τέλος
  κερδισμένοι θα είναι και πάλι οι κινέζοι που ήδη έχουν μια τρομερή παραγωγική και πάμφθηνη δύναμη με αιχμή νέους και καλούς σχεδιαστές. Οπότε όσο έμεις συζητάμε το 1+1=2 οι κινέζοι θα πλημμυρίσουν με πάμθηνα και καλοσχεδιασμένα προιόντα την ήδη πνιγμένη στα κινέζικα αγορά.
  Η αγορά ένα πράγμα ζητάει αιώνες τώρα: φθηνά και καλά προιόντα.
  Οποιος τα προσφέρει αυτός και επικρατεί.

 • eirini

  Συγχαρητήρια και πάλι στους φοιτητές και στους διοργανωτές,επιτέλους σχολές που πραγματικά το αξίζουν στην Ελλάδα σιγά σιγά αναδεικνύονται και αναγνωρίζονται όπως τους αξίζει!Βέβαια και πάλι μέσα απο προσπάθειες των ίδιων των φοιτητών και των καθηγητών και όχι της πολιτείας,αλλά σημασία έχει να μας δείξουν τι πραγματικά αξίζουν με ή χωρις την βοήθεια των υπολοίπων!

 • Vivi_Makri

  Συγχαρητήρια παιδιά, μπράβο σας!
  Θα βρίσκομαι στα εγκαίνια για να θαυμάσω τη δουλειά σας!
  🙂Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-12-2016 [0]

Νέα ατομική έκθεση της Κανέλλας Αράπογλου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-12-2016 [0]

Υποβολές συμμετοχών για το 6ο Corfu Animation Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-12-2016 [0]

To τρίτο DesignAthens προ των πυλών

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-11-2016 [3]

Γραφιστική, εικονογράφηση, τυπογραφία και μεταξοτυπία για παιδιά στη Στέγη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-11-2016 [0]

Σημαντικά ονόματα στην 6η συνάντηση για το ελληνικό Ντιζάιν

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 31-10-2016 [0]

Έκτη Εφαρμογιάδα το Νοέμβριο στο Ρομάντσο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28-10-2016 [1]

Οι Blaqk εκθέτουν στη Λάρισα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 25-10-2016 [0]

Behance portfolio review σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λεμεσό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 17-10-2016 [0]

Εκδηλώσεις για το Ιταλικό Design στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-10-2016 [0]

Hack the Camp: ένας δημιουργικός μαραθώνιος για το προσφυγικόdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).