Ανάληψη πρωτοβουλίας της ΕΔΕΕ για τους ανθρώπους του χώρου της επικοινωνίας που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας

22-02-2013

Η ΕΔΕΕ αναγνωρίζοντας τη μεγάλη κρίση που υφίσταται ο κλάδος της Επικοινωνίας, η οποία αντανακλάται στη συνεχιζόμενη μείωση των θέσεων εργασίας, προχωρά στην πρωτοβουλία Employment Facilitation, που στόχο έχει να συντηρήσει τη σχέση των στελεχών που βρίσκονται εκτός αγοράς με τον κλαδικό τους φορέα, μέσω δύο δράσεων, αρχικά. Η πρώτη δράση είναι η δημιουργία αρχείου βιογραφικών και η δεύτερη είναι η κατάρτιση και εκπαίδευση.

Η πρώτη δράση αφορά τη δημιουργία αρχείου (directory) στην ιστοσελίδα της ΕΔΕΕ  με βιογραφικά στελεχών της αγοράς της Διαφήμισης και Επικοινωνίας, που δεν έχουν μόνιμη απασχόληση, αλλά έχουν οπωσδήποτε εργασιακή εμπειρία στον κλάδο. Μέσω του αρχείου που θα είναι προσβάσιμο μόνον από τα Μέλη της ΕΔΕΕ, οι εταιρίες θα έχουν την δυνατότητα άμεσης επαφής με τα στελέχη που έχουν αναρτήσει το βιογραφικό τους, σε περίπτωση που οι εταιρίες αναζητούν να καλύψουν θέσεις εργασίας.

Η δεύτερη δράση, που απευθύνεται και αυτή σε στελέχη εκτός αγοράς, αφορά σ’ έναν κύκλο τριών σεμιναρίων με τίτλο: «Μεθοδολογία και τεχνικές αναζήτησης νέας εργασίας».
Ανάλογα με την ανταπόκριση στο πρόγραμμα, η ΕΔΕΕ θα συνεχίσει με παροχές σε κατάρτιση και εκπαίδευση πάνω σε επίκαιρα θέματα και ιδιαίτερα στην ψηφιακή επικοινωνία.

Η Μαρία Κάντζα Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΕ διευκρίνισε σχετικά: «Εδώ και καιρό, η ΕΔΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση που είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, τόσο για τις εταιρίες – Μέλη της που αναγκάζονται να προβούν σε περικοπές, όσο και για τους συναδέλφους που χάνουν τη δουλειά τους. Η αποστελέχωση είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουν να κάνουν οι εταιρίες επικοινωνίας, γιατί το αποτέλεσμα της δουλειάς μας εξαρτάται 100% από το ανθρώπινο δυναμικό – το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του κάθε agency είναι οι άνθρωποί του. Αναπόφευκτα, όμως, η κάθετη πτώση του κύκλου εργασιών των ενεργών Μελών μας και η παύση λειτουργίας ενός αριθμού εταιριών, άφησε εκτός αγοράς μια πλειάδα άξιων στελεχών με γνώσεις, δεξιότητες και σημαντική εμπειρία. Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η ΕΔΕΕ, είναι να κρατήσει ανοιχτή την επαφή με τα στελέχη αυτά, ώστε να μεγιστοποιήσει την πιθανότητα απορρόφησής τους σε όσες θέσεις εργασίας ανοίγουν αφενός, αφετέρου να δημιουργήσει μια σειρά μικρών δράσεων, που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητές τους στη δύσκολη αυτή περίοδο».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

jobsedeeΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 20-03-2017 [4]

Στα πρόθυρα διάλυσης η Ένωση Γραφιστών;

ΝΕΑ 15-03-2017 [0]

Ποιοι διακρίθηκαν στα Ermis Awards – Design

ΝΕΑ 23-02-2017 [4]

Ιδού οι προτάσεις για την ταυτότητα της Εθνικής Βιβλιοθήκης

ΝΕΑ 21-02-2017 [0]

Ελληνικές επιτυχίες στο German Design Award

ΝΕΑ 07-02-2017 [3]

Ποιος είναι ο νικητής του διαγωνισμού της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

ΝΕΑ 01-02-2017 [0]

Άγονος ο διαγωνισμός του δήμου Κοζάνης

ΝΕΑ 22-01-2017 [0]

Μια έκδοση για τα 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων

ΝΕΑ 20-01-2017 [0]

Έχετε κάποια ιδέα για έκθεση;

ΝΕΑ 02-12-2016 [3]

Πέντε τελικά οι υποψήφιοι που περνούν στη δεύτερη φάση για την Εθνική Βιβλιοθήκη

ΝΕΑ 23-11-2016 [1]

Τα αποτελέσματα των 30ων βραβείων Epicadesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).