Δεύτερος διεθνής εικαστικός διαγωνισμός FeedHope

11-03-2013

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων και το διαδικτυακό περιοδικό www.decobook.gr προκηρύσσουν τον 2ο Διεθνή Εικαστικό Διαγωνισμό FeedHope με φιλανθρωπικό σκοπό. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό εικαστικοί δημιουργοί (ζωγράφοι, γλύπτες, γραφίστες, φωτογράφοι, αρχιτέκτονες, βίντεο-καλλιτέχνες, χειροτέχνες, εικονογράφοι, κλπ) καλούνται να δημιουργήσουν εικαστικά έργα με βασικό υλικό συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

«Μαζί με όλα τα δεινά που επέφεραν στη ζωή μας τα  Μνημόνια, η οικονομική κρίση μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Με δεδομένο ότι ο πολιτισμός, η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία δεν έχουν σύνορα, προκηρύττουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά με τον πιο σύγχρονο τρόπο – διαδικτυακά – αυτόν το Διεθνή Διαγωνισμό και καλούμε όλους τους δημιουργούς να καταθέσουν τα έργα τους συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση της κοινωνικής προσφοράς και  αλληλεγγύης» δήλωσε οΔήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.

«Στόχος του διαγωνισμού είναι  να αναδείξει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και να προάγει τον κοινωνικό χαρακτήρα της, στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Γιατί η Τέχνη δεν μπορεί να είναι αποκομμένη από τη σύγχρονη πραγματικότητα. Εμπνέεται από αυτήν, αναδεικνύει τους προβληματισμούς της και ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνία περισσότερο ανθρώπινη και αλληλέγγυα» τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δημοσίων Σχέσεων κ. Ξανθούλα Τσαρτσάλη.

Κονσέρβες, ξηρά τροφή (πχ, μπισκότα, παξιμάδια), όσπρια, ζυμαρικά, υγρά (λάδι, μέλι, κρασί), παιδικές τροφές σε σκόνη, γλυκίσματα για παιδιά, αλεύρι και ζάχαρη με ημερομηνία λήξης μεγαλύτερη των 6 μηνών, αποτελούν το κύριο «συστατικό» της καλλιτεχνικής δημιουργίας, η οποία καλείται να τροφοδοτήσει μέσω της τέχνης την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Κάθε μορφή εικαστικής τέχνης γίνεται δεκτή (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, assemblage, video art, χαρακτική, γραφιστική, κλπ), ενώ οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετέχουν είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Η ημερομηνία παράδοσης των έργων ορίζεται από τις 7 έως τις 14 Μαΐου. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους είτε ταχυδρομικά είτε αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 43, 56224 Εύοσμος (Γυμναστήριο Δήμου Κορδελιού Ευόσμου), από τις 8 π.μ. – 4 μ.μ.
Όσοι καλλιτέχνες επιθυμούν να στήσουν οι ίδιοι τα έργα τους η τοποθέτηση θα γίνει την Τρίτη 14 Μαΐου από τις 9 μ.μ. – 4 μ.μ. στους Μύλους Μελισσάρη, όπου θα εκτεθούν όλα τα συμμετέχοντα στο διαγωνισμό έργα.

Θα βραβευθούν τα τρία πρώτα έργα από κάθε κατηγορία με τα εξής χρηματικά έπαθλα:

1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • 1ο βραβείο 500 ευρώ
  • 2ο βραβείο 300 ευρώ
  • 3ο βραβείο 200ευρώ

2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  • 1ο βραβείο 500 ευρώ
  • 2ο βραβείο 300 ευρώ
  • 3ο βραβείο 200 ευρώ

Παράλληλα θα απονεμηθούν και τρεις τιμητικοί έπαινοι σε κάθε κατηγορία.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από πέντε μέλη (δύο εικαστικούς, δύο μέλη του δημοτικού συμβουλίου και ένα θεωρητικό της τέχνης). Όλα τα έργα θα εκτεθούν στον εκθεσιακό χώρο των  Μύλων Μελισσάρη και στα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει και η απονομή των βραβείων.

Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης επισκεφτείτε τη σελίδα του διαγωνισμού.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 700177.

feeedhope2Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-09-2018 [0]

Tρίτος διεθνής διαγωνισμός αφίσας από το Graphic Stories Cyprus

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-08-2018 [0]

Δεύτερος διαγωνισμός fanzine από την Βακαλό

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-07-2018 [0]

Υποβολή αφισών για το Φεστιβάλ Γραφιστικής της Σκωτίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-07-2018 [0]

Ανοιχτός διαγωνισμός για τη δημιουργία του λογοτύπου του Συμβουλίου Νεολαίας Λευκωσίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 05-07-2018 [0]

Mε ανοιχτό διαγωνισμό και πάλι η αφίσα του το Καρναβάλι Πάτρας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-07-2018 [0]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2018 στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-06-2018 [0]

Ο Σύλλογος φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας ζητά δωρεάν λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-06-2018 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου για το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 27-05-2018 [0]

O Δημοκρατικός Συναγερμός της Κύπρου θα αποκτήσει νέο λογότυπο μέσω ανοιχτού διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 11-04-2018 [0]

Διαγωνισμός για την αφίσα του Matala Beach Festival 2018designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).