Ημέρες Γαστρονομίας με γεύση από design

08-05-2014

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρότυπη διοργάνωση – σημείο αναφοράς της γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις Στις 9,10 και 11 Μάιου, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 70 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης.

Πρόκειται για εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Εκθέσεις παραγωγών και art de la table. Προβολές μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών γαστρονομίας. Και όλα αυτά με την ενεργή συμμετοχή τουλάχιστον 180 ειδικών και δημιουργών από τους χώρους της γαστρονομίας, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Και για πρώτη φορά μια τριήμερη πανδαισία γεύσεων και εμπνευσμένων προγραμμάτων γευσιγνωσίας από 21 Chefs in Residence.

Ιδιαίτερη θέση έχει στη διοργάνωση το design. Στο πλαίσιο των ημερών γαστρονομίας και συγκεκριμένα στις 16:30 του Σαββάτου 10 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την art de la table από διακεκριμένους designers.
Ο εμπνευσμένος μεταβολισμός της ύλης, σε αισθητική πρόταση για την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό της γαστριμαργικής εμπειρίας, αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των εφαρμοσμένων τεχνών αλλά και του γαστρονομικού μας πολιτισμού. Από τα αρχαία σκεύη προετοιμασίας και σερβιρίσματος της τροφής έως τη σύγχρονη κουλτούρα της art de la table, η ιστορία της τροφής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα αντικείμενα art de la table αλλά και τα αξεσουάρ της γεύσης. Διακεκριμένοι έλληνες βιομηχανικοί σχεδιαστές όπως ο Σέργιος Φωτιάδης από τους We Design και καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο οποίος και θα παρουσιάσει τα εκπληκτικά έργα των φοιτητών του τμήματος με έμπνευση την Κουζίνα του Αιγαίου και αφορμή τις Ημέρες Γαστρονομίας, ο Κωνσταντίνος Χούρσογλου, ο Θανάσης Μπάμπαλης, η Χριστίνα Σκουλούδη και ο Θάνος Ζακόπουλος των CΤRLZAK θα συζητήσουν πάνω στις βασικές στιγμές της διαδρομής της art de la table στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το πλήρες πρόγραμμα της πολύ ενδιαφέρουσας διοργάνωσης, θα βρείτε εδώ

YouTube Preview ImageΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 17-10-2016 [0]

Εκδηλώσεις για το Ιταλικό Design στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-10-2016 [0]

Hack the Camp: ένας δημιουργικός μαραθώνιος για το προσφυγικό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 02-10-2016 [0]

Σεμιναρία design και 3D printing για μηχανικούς στη Θεσσαλία

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 29-09-2016 [0]

Και στο σταθμό του Συντάγματος η έκθεση αφίσας του τμήματος γραφιστικής του ΤΕΙ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 21-09-2016 [0]

Τρίτο Designathon τον Οκτώβριο στο Found.ation

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 19-09-2016 [1]

Εργαστήριο Human-Robot interface στο πλαίσιο του Digitized16

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 16-09-2016 [0]

Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Animasyros 9.0

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 16-09-2016 [0]

Ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο πλαίσιο του 7ου AthensBikeFestival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 08-09-2016 [0]

Αφιέρωμα στον William Shakespeare

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-09-2016 [0]

Κοινωνική γραφιστική στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).