Ημέρες Γαστρονομίας με γεύση από design

08-05-2014

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρότυπη διοργάνωση – σημείο αναφοράς της γαστρονομίας ανοίγει τις πύλες της στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις Στις 9,10 και 11 Μάιου, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα από 70 θεματικές εκδηλώσεις για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τις κοινότητες της γεύσης.

Πρόκειται για εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, παρουσιάσεις, συζητήσεις και state of the art εκπαιδευτικά εργαστήρια και σεμινάρια. Εκθέσεις παραγωγών και art de la table. Προβολές μεγάλου και μικρού μήκους ταινιών γαστρονομίας. Και όλα αυτά με την ενεργή συμμετοχή τουλάχιστον 180 ειδικών και δημιουργών από τους χώρους της γαστρονομίας, της δημοσιογραφίας, του πολιτισμού και της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Και για πρώτη φορά μια τριήμερη πανδαισία γεύσεων και εμπνευσμένων προγραμμάτων γευσιγνωσίας από 21 Chefs in Residence.

Ιδιαίτερη θέση έχει στη διοργάνωση το design. Στο πλαίσιο των ημερών γαστρονομίας και συγκεκριμένα στις 16:30 του Σαββάτου 10 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την art de la table από διακεκριμένους designers.
Ο εμπνευσμένος μεταβολισμός της ύλης, σε αισθητική πρόταση για την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό της γαστριμαργικής εμπειρίας, αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία των εφαρμοσμένων τεχνών αλλά και του γαστρονομικού μας πολιτισμού. Από τα αρχαία σκεύη προετοιμασίας και σερβιρίσματος της τροφής έως τη σύγχρονη κουλτούρα της art de la table, η ιστορία της τροφής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα αντικείμενα art de la table αλλά και τα αξεσουάρ της γεύσης. Διακεκριμένοι έλληνες βιομηχανικοί σχεδιαστές όπως ο Σέργιος Φωτιάδης από τους We Design και καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο οποίος και θα παρουσιάσει τα εκπληκτικά έργα των φοιτητών του τμήματος με έμπνευση την Κουζίνα του Αιγαίου και αφορμή τις Ημέρες Γαστρονομίας, ο Κωνσταντίνος Χούρσογλου, ο Θανάσης Μπάμπαλης, η Χριστίνα Σκουλούδη και ο Θάνος Ζακόπουλος των CΤRLZAK θα συζητήσουν πάνω στις βασικές στιγμές της διαδρομής της art de la table στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το πλήρες πρόγραμμα της πολύ ενδιαφέρουσας διοργάνωσης, θα βρείτε εδώ

YouTube Preview ImageΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 03-07-2018 [0]

Ετήσια έκθεση έργων σπουδαστών του ΑΚΤΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 19-06-2018 [0]

Eκδήλωση για τον Δημήτρη Πικιώνη στην Εθνική Βιβλιοθήκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-06-2018 [0]

Τον Οκτώβριο στο Athens Metropolitan Expo το ραντεβού για την 16η Syskevasia

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-06-2018 [0]

Σεμινάρια χαρακτικής και ντιζάιν στη Βωβούσα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 12-06-2018 [0]

Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών στα Ιωάννινα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11-06-2018 [0]

Good Ντιζάιν Greece Exhibition 2018 στο ΕΜΣΤ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-06-2018 [0]

Διεθνές συνέδριο από το Hellenic Design Centre στην Θεσσαλονίκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-05-2018 [0]

H Kατερίνα Παπαναγιώτου επιστρέφει στο τμήμα Γραφιστικής & Οπτικής Επικοινωνίας απ’ όπου αποφοίτησε

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-05-2018 [0]

Διήμερο για την εκτύπωση από την Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 06-05-2018 [0]

Ο Δημήτρης Κολέτσης εκθέτει στο ΣΠΙΤΙ Art Bardesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).