Νέο ξεκίνημα για την Ένωση Γραφιστών

14-10-2012

Σε μία περίοδο που η ύφεση και οι επιπτώσεις της στην οικονομία είναι πρωτόγνωρες, με την ανασφάλεια, την συρρίκνωση των δημιουργικών γραφείων, την απαξίωση του σχεδιαστικού προϊόντος και την διαφαινόμενη αλλαγή του τοπίου άσκησης του επαγγέλματος, το νέο Διοικητικό Συμβουλιο της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας ξεκινά τη θητεία του με όραμα να φτιάξει ένα όργανο χρήσιμο και γοητευτικό, ένα όργανο που θα πρωταγωνιστεί και θα βοηθά στην εξεύρεση λύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει τις δράσεις  Συμβαίνει στη Μυλλέρου, με νέους κύκλους και εισάγει νέες πρωτοβουλίες, με πρώτη το Design Showcase (έπονται και άλλες).

Το Design Showcase είναι μια συστηματική παρουσίαση εργασιών των μελών της Ένωσης με τη δημιουργία μιας σειράς ηλεκτρονικών λευκωμάτων.
Στόχοι της νέας πρωτοβουλίας είναι:
• Να αναδειχθεί η σπουδαιότητα του design στην οικονομική ανάπτυξη και να ανοίει ο διάλογος ανάμεσα στους σχεδιαστές τις επιχειρήσεις, την κοινωνία, για την ενσωμάτωση του στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα
• Να προβληθεί το graphic design ως αναγκαίο εργαλείο στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών.
• Να προωθήθεί το σύνολο των μελών της Ένωσης μέσα από τις εργασίες τους στην ελληνική παραγωγική και επιχειρηματική κοινότητα, καλύπτοντας παράλληλα και την ανάγκη των επιχειρήσεων να έχουν στοιχεία για την επιλογή των επαγγελματιών που δυνητικά θα μπορούσαν να συνεργαστούν.

Συνολικά, στόχος είναι να εκδοθούν επτά θεματικά τεύχη (ανά δίμηνο), με έμφαση: στη συσκευασία, το λογότυπο, την προώθηση, τα ψηφιακά μέσα, το editorial design, τη σήμανση και την εικονογράφηση.
Η Ένωση θα προωθεί τα τεύχη σε Επαγγελματικές Ενώσεις, Συνεταιρισμούς, Επαγγελματικά Επιμελητήρια και Επιχειρήσεις. Σε κρατικούς και θεσμικούς φορείς. Σε επιλεγμένες διευθύνσεις στο εξωτερικό. Παράλληλα το υλικό που παρουσιάζεται στα τεύχη θα αξιοποιείται από την Ένωση και στις εκθέσεις που συμμετέχει.
Για την πρώτη έκδοση «Packaging design» και με σκοπό αυτή να παρουσιαστεί στους επισκέπτες της έκθεσης Syskeyasia 2012, η τελευταία ημερομηνία υποβολής των εργασιών είναι η Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012.

Η πρώτη εκδήλωση για τη σαιζόν στα γραφεία της Ένωσης (Μυλλέρου 19 Μεταξουργείο), έχει τίτλο Παρέα με τα Helvetica, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτωβρίου (με προσέλευση από τις 16:00 και έναρξη προβολών στις 18:00)

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 06-12-2018 [0]

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια αφίσα για το Πατρινό Καρναβάλι

ΝΕΑ 27-11-2018 [2]

Στα άκρα οι σχέσεις Ogilvy και Ermis Awards

ΝΕΑ 08-09-2018 [1]

Άλλη μια χρονιά θριάμβου για την Ελλάδα στα Pentawards

ΝΕΑ 28-08-2018 [0]

Έλληνας σχεδιαστής σε έκθεση του Βρετανικού Μουσείου

ΝΕΑ 24-08-2018 [0]

Τίτλοι τέλους για το TYPO Berlin

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ 03-08-2018 [0]

Μια διεθνής Τριενάλε Αφίσας, γεννιέται στην Κύπρο

ΝΕΑ 01-08-2018 [0]

Ψήφισμα συμπαράστασης της Ένωσης Γραφιστών Τουρκίας

ΝΕΑ 26-06-2018 [0]

Ποιοι είναι οι νικητές τους φετινού διαγωνισμού αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίας

ΝΕΑ 05-06-2018 [0]

Ελληνικές διακρίσεις στα European Design Awards 2018

ΝΕΑ 21-05-2018 [0]

Νέα μεταπτυχιακά προγράμματα Hotel Design και Digital Design από τη Σχολή Βακαλόdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).