Έκθεση αφίσας για την επέτειο του δημοψηφίσματος

11-04-2017

Στις 28 Ιουνίου του 2015 προκηρύχθηκε δημοψήφισμα (ΦΕΚ Α΄ 63), το οποίο διεξήχθη μια βδομάδα αργότερα, στις 5 Ιουλίου, ημέρα Κυριακή, με κεντρικό ερώτημα αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας μεταξύ των τριών θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), το οποίο συντάχθηκε και προτάθηκε στις 25 Ιουνίου 2015. Ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του απέρριψε την πρόταση του σχεδίου συμφωνίας των θεσμών με το εντυπωσιακό ποσοστό 61,3%.

Δεκαοκτώ μήνες μετά, η ελληνική κυβέρνηση καθιερώνει την 5η Ιουλίου ως νέα εθνική επέτειο και επίσημη αργία του κράτους. Η απόφαση αυτή έχει έντονο συμβολικό χαρακτήρα για την ελληνική κοινωνία, που παρά τον εθνικό “διχασμό” εκείνων των ημερών, κατάφερε να δείξει τα αντανακλαστικά της και να δηλώσει εμφαντικά πως σε δύσκολες πολιτικές συγκυρίες για τη χώρα, βγαίνει μπροστά με όπλα το θάρρος και την ομοψυχία, προχωρώντας σε μια γενναία ιστορική επιλογή.

Στα πλαίσια του εορτασμού της νέας εθνικής επετείου, το Υπουργείο Πολιτισμού, απευθυνόμενο στο ταλέντο και τη δημιουργικότητα των ελλήνων σχεδιαστών, προκήρυξε τον Νοέμβριο του 2016 διαγωνισμό αφίσας με θέμα τη νέα επέτειο. Οι είκοσι οκτώ προτάσεις που προκρίθηκαν στην τελική επιλογή παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, στον εκθεσιακό χώρο της ΤΑΒΥΑ σε έκθεση θα διαρκέσει από την 5η Απριλίου 2017 εώς και την 19η του ίδιου μήνα.

Οι είκοσι οκτώ δημιουργοί, των οποίων η πρόταση προκρίθηκε κι εκτίθεται στην ΤΑΒΥΑ είναι οι:
Σοφία Παπαδοπούλου, Χάρης Καραντζάς, Νίκος Γιούρης, Ιωάννης Φετάνης, Άντια Αγγελίδου, Φωτεινή Φιλοξενίδου, Ελευθερία Στράκα, Στέφανος Μιχαηλίδης, Αλεξάνδρα Παρρή, Ηλίας Κοβανίδης, Ελένη Κουκκίδου, Χρήστος Τσολερίδης, Άντζυ Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Κοπανίδου, Νίκη Ζιαγκλιαβού, Γιώργος Τριανταφυλλάκος, Ιωάννα Μιχαηλιδου, Βιβή Μάνθου, Θάνος Πάππας – Νικολέττα Αντωνοπούλου, Γεώργιος Δημητρίου, Φιλήμονας Τριανταφύλλου, Υβόννη Σγουρού, Δημήτρης Παπάζογλου, Γιώργος Ταρασίδης, Κώστας Χρήτης, Νίκος Κλεισιάρης και Ηλίας Χουρζαμάνης

Το παραπάνω κείμενο, όπως και η ιδέα και η εκτέλεση της έκθεσης αποτελούν δράση, όχι του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά της πρωτοβουλίας “Σχεδόν”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αφίσες πωλούνται αντί ενός συμβολικού ποσού. Τα έσοδα από τις προς πώληση αφίσες θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου.

Χώρος: TABYA Μελενίκου 14Γ (έναντι πλατείας Χημείου), Θεσσαλονίκη
Διάρκεια: έως 19 Απριλίου 2017
Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 24.00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Βραβείο καλύτερης αφίσας, στη δημιουργία του Χρήστου Τσολερίδη

  Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 15-02-2018 [0]

Σχεδιάζοντας τον Χρυσό Οδηγό με Design System

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-02-2018 [0]

Έβδομο ΕΣΩ την 1η Μαρτίου στη Στέγη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-02-2018 [0]

Ανακοινώθηκε το 7ο ICTVC

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-01-2018 [0]

Πέμπτη χρονιά εργαστήρια μεταξοτυπίας για το PIY/Print It Yourself

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 12-01-2018 [0]

Toν Μάρτιο το τέταρτο Graphic Stories Cyprus

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 10-01-2018 [0]

Ατομική έκθεση “Μικρές καταιγίδες” από τον Βασίλη Παπατσαρούχα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-01-2018 [0]

Τέταρτο Greek Brand New σε λίγες μέρες στην Αθηναΐδα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 22-12-2017 [0]

Τέσσερα ιδιαίτερα χρήσιμα εργαστήρια στο πλαίσιο του DesignAthens 4

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-12-2017 [0]

Το Animasyros 10 έρχεται στη Στέγη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11-12-2017 [0]

Τέταρτο DesignAthens τον Ιανουάριοdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).