Ξεκίνησε η εφαρμογή του σήματος ελληνικών προϊόντων

09-09-2015

Οι περισσότεροι από εσάς πιθανώς να θυμούνται την περιπετειώδη περίπτωση με το σήμα των ελληνικών προϊόντων (εδώ μια σύνοψη).

Ήλθε λοιπόν η ώρα, πέντε χρόνια ύστερα από την έναρξη αυτής της περιπέτειας (με τη συγκρότηση ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής), το σήμα των ελληνικών προϊόντων να ξεκινήσει και την πρακτική εφαρμογή του. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 80ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, το δικαίωμα χρήσης του σήματος έλαβαν τα πρώτα έξι προϊόντα: πρόκειται για γαλακτομικά προϊόντα των εταιρειών Όλυμπος, Αρβανίτης, Δέλτα, ΝΕΟΓΑΛ, Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων και Γαλακτοκομική Παπαδόπουλος.

Το “ελληνικό σήμα” τοποθετείται στις συσκευασίες προϊόντων, με στόχο την εδραίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα προϊόντα που δηλώνονται ελληνικά και την αποφυγή φαινομένων παραπλάνησής τους. Είναι κρατικό, απονέμεται προαιρετικά εφόσον αυτό ζητηθεί από τις επιχειρήσεις, ενώ συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με την εθνικότητα της προστιθέμενης αξίας.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα και σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, επιμελητηρίων και επιχειρήσεων. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, στο λόγο που απηύθηνε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τόνισε ότι μέσω του ελληνικού σήματος προωθούνται τα τοπικά προϊόντα και η τοπική επιχειρηματικότητα, μέρος της οποίας αποτελούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις παραγωγών και μεταποιητών των ελληνικών προϊόντων.

YouTube Preview Image

Screen Shot 2015-09-09 at 10.14.03Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 08-11-2017 [0]

Έφυγε από κοντά μας η Τζένη Ορνεράκη

ΝΕΑ 30-10-2017 [0]

Ελληνική πρωτιά στη μακρινή Ιαπωνία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 12-10-2017 [11]

H αφίσα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΝΕΑ 28-09-2017 [0]

Έλληνες αποδεδειγμένα οι κορυφαίοι σχεδιαστές συσκευασίας στον κόσμο

ΝΕΑ 25-09-2017 [0]

Η φετινή σοδειά της Ελλάδας στα Pentawards

ΝΕΑ 04-09-2017 [15]

Ελληνική επιτυχία στα Type Directors Club Awards

ΝΕΑ 29-08-2017 [0]

Ριζικές αλλαγές του χρόνου στο τμήμα γραφιστικής του ΤΕΙ

ΝΕΑ 25-08-2017 [3]

Μια Ελληνίδα ανάμεσα στους κορυφαίους του Adobe Achievement Awards

ΝΕΑ 14-07-2017 [2]

Πένθος για τη διεθνή οικογένεια της αφίσας

ΝΕΑ 23-06-2017 [0]

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική διαφήμισηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).