Δύο Έλληνες σχεδιαστές εκθέτουν στο Λονδίνο

12-09-2011

Οι industrial designers Χριστίνα Σκουλούδη και Θανάσης Μπάμπαλης παρουσιάζουν τη συλλογή “Argonaut Collection” που δημιούργησαν από κοινού στην έκθεση – σημείο αναφοράς του παγκόσμιου design, 100% Design στο Λονδίνο.
Οι δύο, ανεξάρτητοι, σχεδιαστές προιόντων αποφάσισαν να συνεργαστούν, με στόχο τη δημιουργία αντικειμένων με καθαρή αλλά έντονη μορφή, με σεβασμό στις ιδιότητες των υλικών και μια πρωτότυπη ματιά στον τρόπο χρήσης των αντικειμένων. Σκοπός τους αποτελεί επίσης η συνεργασία με ικανούς Έλληνες κατασκευαστές ώστε όλοι μαζί να αναδείξουν το επίπεδο του ελληνικού σχεδιασμού και παραγωγής αντικειμένων και να προβάλουν τα αποτελέσματα στο εξωτερικό.
Τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής είναι έξι αντικείμενα που είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Ελλάδα και τα οποία θα ταξιδέψουν σε εκθέσεις του εξωτερικού, για να βρούν διανομή σε όλο τον κόσμο. Πέντε από τα αντικείμενα είναι κατασκευασμένα από διάφορα είδη ξύλου (μασίφ ή καπλαμάδες) γιατί είναι από τα πιο οικολογικά υλικά, και ένα από χάλυβα.
Το όνομα της συλλογής, “Argonaut collection”, είναι εμπνευσμένο από τον αρχαίο ελληνικό μύθο των Αργοναυτών και το μεγάλο ταξίδι τους για να βρούν το “Χρυσόμαλλο Δέρας”. Μεταφορικά, οι νέοι Αργοναύτες: η ομάδα σχεδιαστών, κατασκευαστών και τα αντικείμενα, θα εξορμήσουν κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι με σκοπό την αναγνώριση της δουλειάς τους.
Περισσότερα για το 100% Design θα βρείτε εδώ

Άκτωρ - Βαλίτσα/θήκη φορητού Η/Υ. Μια μικρή ξύλινη βαλίτσα/θήκη ειδικά σχεδιασμένη για φορητούς Η/Υ. Η βαλίτσα είναι πολύ φιλική και χρηστική και προστατεύει τον φορητό Η/Υ, τα καλώδια και το ποντίκι του. Μπορεί να δεχτεί φορητούς Η/Υ μεγέθους μέχρι 17 ίντσες, και για μέγιστη προστασία, το εσωτερικό έχει επενδυθεί με τσόχα πάχους τεσσάρων χιλιοστών. Η πόρτα, από ανοξείδωτο ατσάλι, μπορεί να κλείσει με μια βίδα ή μια κλειδαριά.

 

Ένα ανήσυχο (αικινητο) σκεύος από μασίφ ξύλο. Το μπολ αυτό μπορεί να περιστραφεί και να σταθεί σε άπειρες θέσεις ανάλογα με την κατανομή βάρους των περιεχομένων του. Είναι διαθέσιμο σε ποικιλία ξύλων και προστατεύεται από ασφαλές κερί. Διατίθεται σε 3 μεγέθη.

 

Ιόλας - Δίσκος σερβιρίσματος. Ένας ελαφρύς ξύλινος δίσκος όπου οι λαβές είναι προέκταση της επιφάνειας σερβιρίσματος. Η ξύλινη επιφάνεια αγκαλιάζει, καθώς καμπυλώνει, τα σκεύη προστατεύοντας τα από το να πέσουν κατά τη μεταφορά τους. Διαθέσιμη σε δύο μεγέθη (μήκους 47 και 60 εκατοστών) και δύο είδη ξύλου (Δρύς και Καρυδιά).

One Response

  • Erjon B. Hatillari

    Είχα τη χαρά να γνωρίσω εναν απο τους σχεδιαστές την Χριστίνα Σκουλούδη η οποία μου έδειξε και τα σχέδια που θα είναι και στο Λονδίνο,μπορώ να πω καταπληκτικά και είναι κρίμα που μόνο 2 σχεδιαστές έλαβαν μέρος στο London 100% Design.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 07-02-2019 [1]

Νέα τουριστική ταυτότητα για το Ηράκλειο Κρήτης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-01-2019 [0]

Νέα ταυτότητα για τους ΑΝΕΛ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-12-2018 [0]

Η Design Ambassador και το Cursor Design παρουσιάζουν τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-12-2018 [0]

Το Susami Creative Agency για την Μπιενάλε της Αθήνας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-12-2018 [0]

Νέα τουριστική ιστοσελίδα για τον Δήμο Αγίου Νικολάου Κρήτης

ΆΡΘΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 24-11-2018 [0]

Πέντε ημιτελείς γραμματοσειρές του Bauhaus αναβιώνουν ξεπερνώντας τη ναζιστική επιβολή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-11-2018 [1]

Η 2yolk σχεδιάζει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Αισχύλεια

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-10-2018 [2]

Από τη MILK η νέα εικόνα της MISKO

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-09-2018 [2]

Επανασχεδίασε η Red Creative το λογότυπο του ΑΠΘ;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 12-09-2018 [2]

Ο Βασίλης Μαρματάκης πίσω από την αφίσα και της νέας δουλειάς του Γιώργου Λάνθιμουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).