Ένα ελληνικό dock-station αναζητά χρηματοδότηση

15-10-2013

Το Iceberg Dock είναι η Ελληνική προσπάθεια υλοποίησης μιας βάσης “dock – station” για κινητό τύπου Galaxy S4. Πίσω από την προσπάθεια αυτή, βρίσκονται οι Γιώργος Δεμέναγας, Σπύρος Κουτσαρίδης, Αγγελική Μαλακασιώτη και Κώστας Οικονομίδης, οι οποίοι προέρχονται από τους χώρους του design, της αρχιτεκτονικής και της μηχανολογίας. Η καμπάνια για την πραγματοποίησή της αναπτύσσεεται (και για τις επόμενες εβδομάδες “τρέχει”) με τη βοήθεια της διαδικτυακής πλατφόρμας χρηματοδότησης (crowdfunding) Indiegogo.

Η φιλοσοφίας της ομάδας που βρίσκεται πίσω από αυτό το project, για την υλοποίηση του iceberg dock επικεντρώθηκε σε τρεις βασικές παραμέτρους: ποιότητα υλικού κατασκευής, μοναδικότητα σχεδιασμού, εργονομία. Βάσει των παραπάνω, ως υλικό κατασκευής επιλέχθηκε το αλουμίνιο.Έτσι, το iceberg dock αποτελείται από συμπαγές αλουμίνιο, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία ανοδίωσης για τη μέγιστη δυνατή προστασία από χαράξεις και δαχτυλιές.

Το iceberg dock ισορροπεί μεταξύ της λειτουργικότητας που απαιτείται και τον δυναμικό σχεδιασμό του. Η προσπάθεια των σχεδιαστών επικεντρώθηκε στην δημιουργία ενός προϊόντως που συν τοις άλλοις να κεντρίζει το ενδιαφέρον από μόνο του, ως αντικείμενο σχεδιασμού.
Το iceberg dock είναι διπλής όψεως (δύο πλευρές τοποθέτησης): κάθετη θέση με γωνία τοποθέτησης 10 μοιρών και δυνατότητα φόρτισης ή μεταφορά δεδομένων και οριζόντια θέση με γωνιά τοποθέτησης 45 μοιρών για απλή χρήση παρακολούθησης video, Skype, κ.α. Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να προσθέσει και να αφαιρέσει το δικό του καλώδιο κατ’ επιλογή. Για το λόγο αυτό, έχουν τοποθετηθεί δυο θύρες micro usb ώστε να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του μητρικού φορτιστή Galaxy S4.

Αν όσα διαβάσατε τα βρήκατε ενδιαφέροντα, μπορείτε να υποστηρίξετε την προσπάθεια (αλλά και να προ-αγοράσετε το προϊόν) εδώ

YouTube Preview Image

IMG_8197 1 900 DSC_0268 1 900

 

2 Responses

  • Ωχ μανα μου!

    nice

  • Πέτρος

    Σαν σχήμα μου θυμίζει λίγο ipad facet stand κατά τα αλλα πλ καλο κ πλ καλή η προσπάθεια. Καλή επιτυχία!!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 25-10-2016 [0]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Toolkit Designers Meeting 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-10-2016 [0]

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση της Στέγης “Tomorrows”

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-10-2016 [0]

Σε διαβούλευση ο φάκελος των ανοικτών διαγωνισμών από την Ένωση Γραφιστών

ΔΙΑΦΟΡΑ 20-07-2016 [0]

Post-nostalgia: το Design συναντά την ουτοπία

ΔΙΑΦΟΡΑ 18-04-2016 [14]

Ψηφίστε το καλύτερο ΕΒΓΕ της φετινής τελετής

ΔΙΑΦΟΡΑ 06-04-2016 [1]

Θυμάστε το λογότυπο που δεν τόλμησε η ΗΡ να εγκρίνει;

ΔΙΑΦΟΡΑ 28-03-2016 [0]

Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας εναντίον εκπαιδευτικού οργανισμού

ΔΙΑΦΟΡΑ 26-01-2016 [0]

100 χρόνια Bauhaus, η επέτειος ενός κινήματος που άλλαξε τον κόσμο.

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-01-2016 [0]

H γραφιστική στο φετινό Αthens Voice Choicedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).