Η μεγαλύτερη αλλαγή πορείας για την Icograda

15-12-2014

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν για την Icograda περιπετειώδη, όμως οι άνθρωποί της επιχειρούν να “ξορκίσουν το κακό” όχι μειώνοντας το φόρτο του αντικειμένου τους ή αποφεύγοντας τις όποιες ευθύνες που απορρέουν από τη λειτουργία του διεθνούς οργανισμού, αλλά αντιθέτως, επεκτείνοντας το όραμά του και στοχεύοντας σε μια περισσότερο ολιστική προσέγγιση του design.

Στα 51 χρόνια της ιστορίας του, το Διεθνές Συμβούλιο του Σχεδιασμού Επικοινωνίας (International Council of Communication Design) έχει υπάρξει ένας φορέας διάχυσης γνώσης και εμπειρίας έχει διατυπώσει ρητά τις σωστές επαγγελματικές πρακτικές, έχει υποστηρίξει το συμφέρον των επαγγελματιών του χώρου, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό καλό μέσω του design.
Aπό το 2003, ακολουθώντας τις δραματικές αλλαγές στον κόσμο του design, η Icograda μαζί με τους άλλους δύο αδελφούς οργανισμούς της, (της Icsid για το βιομηχανικό σχεδιασμό και της IFI για το interior design), δημιούργησε την Διεθνή Συμμαχία για το Design (IDA), ο βίος της οποίας, όμως, τερματίστηκε πριν από ένα χρόνο, περίπου, αφού απέτυχε παταγωδώς στο στόχο της να ενώσει τους τρεις τομείς σε ένα ενιαίο σώμα.
Αναγνωρίζοντας τα κοινά συμφέροντα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχεδιαστές σε όλο το φάσμα των κλάδων του design, η Icograda από σήμερα Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου του 2015 αλλάζει όνομα και πεδίο δράσης και μετεξελίσσεται σε Διεθνές Συμβούλιο Design (ico-D). Σημειώστε ότι παρόμοια βούληση έχουν εκφράσει και οι άνθρωποι της Icsid, με όνομα επιλογής τους το Παγκόσμιος Οργανισμός Design (World Design Organisation).

«Η πρόκληση για εμας είναι να στηρίξουμε τους σχεδιαστές και να συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια ώστε να αναλάβουν πρωτεύοντα ρόλο στην επίλυση των περίπλοκων προβλημάτων που επιζητούν καινοτόμες λύσεις, στο πλαίσιο της σύγχρονης παγκόσμιας οικονομίας» ανέφερε ο Ric Grefé, γενικός γραμματέας της ico-D.

Στα πρακτικά ζητήματα, αξίζει να αναφερθεί ότι έδρα του νέου οργανισμού παραμένει το Μόντρεαλ του Καναδά, ενώ ο νέος (μεταβατικός) λογότυπος αποτελεί προσαρμογή του προηγούμενου, που είναι έργο της Pentagram. Η ιστοσελίδα της ico-D θα είναι πολύ σύντομα ενεργή στη διεύθυνση www.ico-d.org

Από παλαιότερη γενική συνέλευση της icograda

Από παλαιότερη γενική συνέλευση της icograda

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 21-12-2017 [1]

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απέκτησε λογότυπο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 20-12-2017 [0]

Τα σήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022

ΝΕΑ 11-12-2017 [0]

Oι νικητές των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Animation Émile

ΝΕΑ 04-12-2017 [0]

Ivan Chermayeff 1932-2017

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 29-11-2017 [2]

Αντιδράσεις για το νέο λογότυπο της Formula 1

ΝΕΑ 27-11-2017 [0]

Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

ΆΡΘΡΑ, ΝΕΑ 24-11-2017 [1]

Ενοχλημένο το Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα Κύπρου από την παρέμβαση της εκεί Ένωσης Γραφιστών

ΝΕΑ 08-11-2017 [0]

Έφυγε από κοντά μας η Τζένη Ορνεράκη

ΝΕΑ 30-10-2017 [0]

Ελληνική πρωτιά στη μακρινή Ιαπωνία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 12-10-2017 [11]

H αφίσα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).