Η πρώτη μέρα της Apple χωρίς τον Steve Jobs

25-08-2011

Τα προβλήματα υγείας του Steve Jobs είναι γνωστά σε όλους, όμως ο άνθρωπος που γέννησε την Apple και στη συνέχεια την έφτασε στη θέση της μεγαλύτερης εταιρείας του κόσμου (με βάση τη χρηματιστηριακή της αξία) έμοιαζε να τα πολεμά με επιτυχία.
Για το λόγο αυτό, η αποχώρησή του από το τιμόνι της Apple αν και αναμενόμενη, σοκάρει.
Σε επιστολή που έστειλε ο ίδιος στους συνεργάτες του εξηγεί:
«Πάντα έλεγα ότι όταν έρθει η μέρα που δε θα μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντα και τις προσδοκίες ως επικεφαλής της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το γνωστοποιήσω. Δυστυχώς αυτή η μέρα έφθασε. Με την παρούσα επιστολή μου, υποβάλλω την παραίτησή μου από διευθύνων σύμβουλος της Apple. Θα ήθελα, να συνεχίσω να υπηρετώ την εταιρεία, ως υπάλληλος από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ, αν αυτό το κρίνει σκόπιμο το ίδιο το Δ.Σ.
Όσον αφορά το διάδοχό μου, θα ήθελα να προτείνω, να ακολουθήσουμε το σχέδιο διαδοχής που ήδη έχουμε εκπονήσει και να εμπιστευτούμε τη θέση αυτή στον Tim Cook.
Πιστεύω ότι οι καλύτερες και πιο καινοτόμες μέρες της Apple είναι ακόμα μπροστά μας. Και ανυπομονώ να παρακολουθήσω και να συμβάλλω στην επιτυχία της εταιρείας από ένα νέο ρόλο.
Έκανα τους καλύτερούς μου φίλους στην Apple και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για αυτά τα χρόνια που είχα τη χαρά να εργαστώ μαζί σας.»
Στη συνέχεια, και προφανώς για ψυχολογικούς και μόνο λόγους, η μετοχή της Apple έχασε το 5% της αξίας της, ενώ αντίθετα, αύξηση παρουσίασε η τιμή των μετοχών της Samsung και της HTC.
Περισσότερα σχετικά με τα προβλήματα της υγείας του Steve Jobs μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το άρθρο μας

O Tim Cook μόνο ως πρωτάρης δεν πρέπει να θεωρείται, αφού βρίσκεται στην Apple εδώ και 13 χρόνια, ενώ έχει ήδη αναλάβει με επιτυχία τα ηνία της εταιρείας τις δύο φορές που χρειάστηκε να λήψει ο Steve Jobs (το 2004 και το 2009)Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 04-09-2017 [15]

Ελληνική επιτυχία στα Type Directors Club Awards

ΝΕΑ 29-08-2017 [0]

Ριζικές αλλαγές του χρόνου στο τμήμα γραφιστικής του ΤΕΙ

ΝΕΑ 25-08-2017 [3]

Μια Ελληνίδα ανάμεσα στους κορυφαίους του Adobe Achievement Awards

ΝΕΑ 14-07-2017 [2]

Πένθος για τη διεθνή οικογένεια της αφίσας

ΝΕΑ 23-06-2017 [0]

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική διαφήμιση

ΝΕΑ 10-06-2017 [1]

Τίτλοι τέλους για την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας

ΝΕΑ 01-06-2017 [2]

Παράθυρο ελπίδας για την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας

ΝΕΑ 29-05-2017 [0]

Οι ελληνικές διακρίσεις στα European Design Awards 2017

ΝΕΑ 10-05-2017 [0]

Dieline 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ 30-04-2017 [3]

Ιδρύεται Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων στην Κύπροdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).