Και ο Δήμος Κοζάνης αναζητά νέα ταυτότητα μέσω διαγωνισμού

24-11-2016

Με ημερομηνία 26/10 εντοπίσαμε ανακοίνωση του Δήμου Κοζάνης, σχετική με τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για την νέα του ταυτότητα. Η διορία υποβολής συμμετοχών λήγει σε λίγες ημέρες (Τρίτη 29 Νοεμβρίου) παρ’ όλα αυτά το παραθέτουμε για λόγους αρχειακούς, δεδομένου μάλιστα ότι σχετική απόφαση είχε ληφθεί πριν από δύο περίπου χρόνια.

Ο Δήμος Κοζάνης σύμφωνα με την 464/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη δημιουργία δηλωτικού σήματος (λογοτύπου) του Δήμου Κοζάνης.
Ο λογότυπος θα αντανακλά την ιστορική, πνευματική, γεωγραφική, φυσική και πολιτιστική ταυτότητα του Δήμου Κοζάνης και θα προβάλλει την εικόνα του ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού στην ελληνική και στη διεθνή αγορά. Θα πρέπει να σηματοδοτεί τη σύνθεση ολόκληρου του Δήμου, με άμεσες ή έμμεσες και συμβολικές αναφορές, που θα αποτυπώνουν σχεδιαστικά, με τρόπο λιτό, σύγχρονο και καλαίσθητο την συνολική εικόνα του.
Μπορεί να περιλαμβάνεται ή να ενσωματώνεται σε αυτό κάποιο εικαστικό θέμα ή μπορεί απλά να είναι ο τρόπος γραφής της επωνυμίας ή του ακρωνυμίου του Δήμου Κοζάνης. Ειδικότερα, μπορεί να περιλαμβάνει το εικαστικό και το λεκτικό μέρος, φέροντας την επωνυμία του Δήμου (ως «Δήμος Κοζάνης» στα Ελληνικά και ως «Municipality of Kozani» στα Αγγλικά) και θα απεικονίζεται μαζί ή/και ανεξάρτητα από το λεκτικό μέρος.
Καθώς θα αποτελέσει την οπτική ταυτότητα του Δήμου, θα πρέπει η γενικότερη σύνθεσή του να έχει επικοινωνιακή δύναμη, να είναι μοναδικό και να μην παραπέμπει σε άλλα σήματα, να είναι εύκολα αναγνωρίσιμο και να διατηρεί αναλλοίωτη την εικόνα του σε πληθώρα εφαρμογών. Ο λογότυπος του Δήμου Κοζάνης αποτελεί μέρος της προσπάθειας του Δήμου για την ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής πολιτικής που αφορά στο Σχέδιο Μάρκετινγκ του Δήμου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε επαγγελματίες γραφίστες, σχεδιαστές, εικαστικούς αρχιτέκτονες, διακοσμητές καθώς επίσης και σπουδαστές/φοιτητές σε συναφείς με τα ανωτέρω επαγγέλματα ειδικότητες. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα, μεμονωμένα ή κατά ομάδες.
Κάθε διαγωνιζόμενος, άτομο ή ομάδα, μπορεί να λάβει μέρος στο διαγωνισμό με έως δύο προτάσεις.
Στον νικητή του διαγωνισμού θα απονεμηθεί ειδικός έγγραφος τίτλος που θα πιστοποιεί τη νίκη του και χρηματικό βραβείο €2.000.

Η υποβολή των προτάσεων μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ή από εκπρόσωπό τους ή ταχυδρομικά στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Κοζάνης, στην διεύθυνση, Πλ. Νίκης 1, 50131, Κοζάνη, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων ορίζεται η Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016 μετά την παρέλευση της οποίας καμία συμμετοχή δεν θα γίνεται δεκτή. Σε περίπτωση υποβολής της πρότασης με ταχυδρομείο την αποκλειστική ευθύνη για την έγκαιρη κατάθεση της πρότασης εντός της ανωτέρω προθεσμίας την έχει ο διαγωνιζόμενος, καθώς ως ημερομηνία υποβολής της πρότασης λογίζεται η ημερομηνία κατά την οποία παραδόθηκε ο φάκελος της πρότασης στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Κοζάνης και όχι η ταχυδρομική ημερομηνία αποστολής του φακέλου.

Περισσότερες πληροφορίες και τα απαραίτητα έντυπα βρίσκονται εδώ.

10548961_314930995374497_1953885671384518695_o

 Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 16-04-2017 [1]

Διεθνής διαγωνισμός για την ταυτότητα του Università degli Studi della Campania Luigi Vanvitelli

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-03-2017 [3]

Ο πιο πρωτότυπος ανοιχτός διαγωνισμός λογοτύπου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-02-2017 [0]

Δέκα μέρες ακόμα για υποβολές στους Αγώνες Νέων Σχεδιαστών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-02-2017 [0]

Μέχρι και την Παρασκευή η υποβολή συμμετοχών στα European Design Awards 2017

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-01-2017 [0]

5o CU Restart: Δωρεάν στέγη για δημιουργικά μυαλά

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-12-2016 [1]

Άλλος ένας ανοιχτός διαγωνισμός από το Πατρινό Καρναβάλι

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-12-2016 [1]

Το Αριστοτέλειο καλεί τους φοιτητές του να σχεδιάσουν λογότυπο για το πρόγραμμα S.U.C.RE.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-11-2016 [1]

Επιτέλους ένας διαγωνισμός-υπόδειγμα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 12-11-2016 [0]

Διεθνής διαγωνισμός αφίσας με τίτλο “Λευκωσία, η πόλη της Ουτοπίας”designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).