Mε την εορταστική διοργάνωση κλείνει ο δεκαετής κύκλος του Πανοράματος Design

09-12-2013

Το δέκατο Πανόραμα Design αποτελεί πλέον ιστορία.
Το ίδιο και ο θεσμός που για δέκα χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ελληνική σχεδιαστική κοινότητα, φιλοξενώντας στη σκηνή του συνολικά 112 διαφορετικούς ομιλητές από την Ελλάδα και 18 από ολόκληρο τον κόσμο.

Στη δεκαετή πορεία του το Πανόραμα Design δημιούργησε το πρώτο σταθερό, ετήσιο γεγονός του είδους του για την ελληνική δημιουργική κοινότητα, έγινε σημείο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών, γνώσης και εμπειρίας, συνέστησε νέα ονόματα στο χώρο και έφερε μεγάλους δημιουργούς από το εξωτερικό σε επαφή με το ελληνικό κοινό.
Επέλεξε πάντα χώρους υψηλής ποιότητας και αισθητικής και προσπάθησε να προσφέρει ανάλογες υπηρεσίες.
Καθιέρωσε την παρουσίαση case-studies, κάτι που για τα εγχώρια δεδομένα αυτή τη στιγμή θεωρείται λίγο-πολύ ως αυτονόητο (το οποίο, όμως δεν ήταν η περίπτωση έως τότε).
Κράτησε πάντα μάτια και αυτιά ανοιχτά στις προτάσεις, τις ενστάσεις και τις παρατηρήσεις του κοινού του.
Ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα που “αγκάλιασε” διάφορες πτυχές του σχεδιασμού, από τη γραφιστική και την εικονογράφηση, μέχρι το industrial design, το animation και το web design. Εξ ου και η επιλογή του συνθετικού “Πανόραμα”. Τα τελευταία χρόνια, με τη δημιουργία νέων θεσμών (Digitized, ΕΣΩ, Συζήτηση για το Βιομηχανικό σχεδιασμό κ.λπ.) το κέντρο της προσοχής του στράφηκε σχεδόν αποκλειστικά στο σχεδιασμό της επικοινωνίας.

Είναι φανερό ότι το Πανόραμα Design έκλεισε έναν κύκλο, όμορφο, χρήσιμο και επιτυχημένο. Και τον έκλεισε με τον κατάλληλο τρόπο: στη δέκατη επέτειό του, με το πιο δυνατό πρόγραμμα που θα μπορούσε να έχει, σε ένα αμφιθέατρο γεμάτο τόσο από νέο κόσμο, όσο και από το κομμάτι εκείνο που αποτέλεσε το “πιστό κοινό” του.
Θέλουμε ως διοργανωτές να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο το Πανόραμα Design να καταφέρει τους στόχους του: από τους εθελοντές και το κοινό, μέχρι τους χορηγούς και τους ομιλητές.
Ήταν δέκα όμορφα χρόνια, που δε θα αλλάζαμε με τίποτα.
Κοιτάζουμε το μέλλον αισιόδοξα και σχεδιάζουμε με συνείδηση και προσοχή το μέλλον.

DAY2 CAM1_0184 DAY2 CAM1_0189 lskdjflΠαΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 20-03-2017 [4]

Στα πρόθυρα διάλυσης η Ένωση Γραφιστών;

ΝΕΑ 15-03-2017 [0]

Ποιοι διακρίθηκαν στα Ermis Awards – Design

ΝΕΑ 23-02-2017 [4]

Ιδού οι προτάσεις για την ταυτότητα της Εθνικής Βιβλιοθήκης

ΝΕΑ 21-02-2017 [0]

Ελληνικές επιτυχίες στο German Design Award

ΝΕΑ 07-02-2017 [3]

Ποιος είναι ο νικητής του διαγωνισμού της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

ΝΕΑ 01-02-2017 [0]

Άγονος ο διαγωνισμός του δήμου Κοζάνης

ΝΕΑ 22-01-2017 [0]

Μια έκδοση για τα 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων

ΝΕΑ 20-01-2017 [0]

Έχετε κάποια ιδέα για έκθεση;

ΝΕΑ 02-12-2016 [3]

Πέντε τελικά οι υποψήφιοι που περνούν στη δεύτερη φάση για την Εθνική Βιβλιοθήκη

ΝΕΑ 23-11-2016 [1]

Τα αποτελέσματα των 30ων βραβείων Epicadesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).