Σειρά της Λάρισας να παρουσιάσει σήμα για τη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021

02-06-2015

Σήμερα Τρίτη 2 Ιουνίου, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο αμφιθέατρο του Μύλου του Παππά, παρουσιάστηκε η υποψηφιότητα της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Στη συνέντευξη  τύπου, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Υποψηφιότητας κ. Γιώργος Δαμ. Βουλγαράκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνος Σάπκας, και η Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής της Υποψηφιότητας κα. Όλγα Σταυροπούλου παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά, η οπτική ταυτότητα και το επικοινωνιακό σκεπτικό προβολής της υποψηφιότητας και επιμέρους δράσεις για την εμπλοκή των φορέων, των καλλιτεχνών και των πολιτών της Λάρισας στη διαμόρφωση της πολιτιστικής πρότασης.

Μιλώντας για το λογότυπο της υποψηφιότητας, η κα Σταυροπούλου σημείωσε πως αντλεί την έμπνευσή του από την ιστορική γέφυρα της Λάρισας που ενώνει τις δύο όχθες του Πηνειού. Το λεκτικό “Bridging Perspectives” είναι η πρόταση της Λάρισας για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021. Πρόκειται για γέφυρες προοπτικής, διαβούλευσης και σύνθεσης…

«Οι θεμέλιοι λίθοι αποτυπώνονται ως 533 ανόμοιοι κύκλοι και συμβολίζουν ανθρώπους που συνεργάζονται και συν-δημιουργούν, ενώ τα ψηφία του αριθμού 533 αθροίζουν στον αριθμό 11 που παραπέμπει στο γράμμα Λάμδα, ως το ενδέκατο γράμμα της αλφαβήτου. Τέλος οι αριθμοί του έτους 2021 απεικονίζονται σε διαφορετικό μέγεθος και φανερώνουν τη διαφορετικότητα των ανθρώπων της πόλης μας» διευκρίνισε η κα Σταυροπούλου.

Θυμηθείτε τους λογοτύπους που έχουν παρουσιάσει ήδη η Καλαμάτα και η Τρίπολη για τον ίδιο σκοπό.

larsa

5 Responses

 • Σουζα τ'αλογακι

  Η μονη ενσταση που εχω ειναι οτι αντι γιας 533 ανομοιους κυκλους που συμβολιζουν ¨ανθρωπους που συνεργαζονται…¨ επρεπε να κανουν 144.651 γιατι τοσοι ειναι οι κατοικοι της Λαρισας ή 15.678, οσα και τα καφεδακια που καταναλωνονται καθημερινα στην πόλη…
  Κατα τ’ αλλα, τελειο!

 • ΔιαγωνισμοΦάγος

  πονάν τα αιμοπετάλια μας

 • Τζώνη είμαι μόνη

  Εμπρός προς τα πίσω!

 • Μαρία Μαγουλά

  Την Πυθαγόρειο Λεξαριθμική Αριθμολογία (…ενώ τα ψηφία του αριθμού 533 αθροίζουν στον αριθμό 11 που παραπέμπει στο γράμμα Λάμδα) τί την ήθελε να μας την εξηγήσει η αξιότιμη κυρία;
  Ξέχασε να μας πει και τί συμβολίζει στον ζωδιακό κύκλο η δημιουργία της.

  Μερικές φορές δεν χρειάζεται να περιγράψει κάποιος με λόγια μια δουλειά αν δεν έχει σοβαρό σκεπτικό, αλλιώς χάνει τη σοβαρότητά του και ο ίδιος. Έλεος. Δεν μπορεί να το αντιληφθεί καν.

  Tο σήμα είναι εξαιρετικά πολύπλοκο γραφιστικά, ανήσυχο και δεν έχει σχεδιαστεί σαν λογότυπος αλλά λες και είναι αφίσα.

 • Μαρία Μαγουλά

  Επίσης:

  Δεν μπορούν οι Κύκλοι να συμβολίζουν Ανθρώπους σαν ΘΕΜΕΛΙΟΙ ΛΙΘΟΙ μιας γέφυρας επειδή αυτό θα έκανε απαίσιο συνειρμό του γεφυριού της Άρτας που΄ναι χτισμένο με ανθρώπους.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-03-2018 [1]

Ο Νίκος Γεωργόπουλος σχεδιάζει για τον Leon of Athens

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2018 [0]

Ο Mike Rafail ανανεώνει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-01-2018 [1]

Σχεδιασμός συσκευσιών και χαρακτήρων από την The comeback studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-01-2018 [1]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δια χειρός Yell

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 27-01-2018 [2]

Νέα οπτική ταυτότητα για την Rockvision από το Designclub

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-01-2018 [0]

Η ΜΝΡ σχεδιάζει το νέο λογότυπο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 15-01-2018 [0]

Ο Neville Brody δημιουργεί για την Coca-cola

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 20-12-2017 [0]

Τα σήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-12-2017 [0]

Ένα ημερολόγιο για την καταπολέμηση του στίγματος στην ψυχική Υγεία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 14-12-2017 [3]

Οι τίτλοι του Netflix εξελληνίζονταιdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).