Από τη λinakis digital το νέο site της Ολυμπιακής

14-05-2013

Τη νέα της ιστοσελίδα λάνσαρε πρόσφατα η Olympic Air, σε συνεργασία με την εταιρεία λinakis digital. Με τεχνολογικό υπόβαθρο που στηρίζεται στην πρωτοποριακή πλατφόρμα CMS sitecore, το www.olympicair.com προσφέρει στον επισκέπτη μια ιδιαίτερη, εξατομικευμένη εμπειρία, με εναλλακτικούς τρόπους περιήγησης, ανάλογα με τη διάθεση ή τις ανάγκες του. Παράλληλα, ο δημιουργικός σχεδιασμός, αφενός στηρίζεται και διατηρεί την εικαστική κληρονομιά της Ολυμπιακής και αφετέρου ακολουθεί μία γραμμική αρχιτεκτονική και έναν βηματισμό μεταξύ των σελίδων που επιτρέπει στον επισκέπτη να αφομοιώνει ευκολότερα τον πλούτο των πληροφοριών.

Με στόχο την αμεσότητα και την ευκολία στη χρήση,  η λinakis digital μετέφρασε τους κύκλους σε τετράγωνα, το φυσικά λειτουργικό σχήμα για ένα information website. Έτσι, χωρίς παραφράσεις, ο επισκέπτης αντιλαμβάνεται τη σύνδεση με την εταιρική ταυτότητα, αλλά παράλληλα, συνειδητοποιεί άμεσα και τις νοηματικές ενότητες, που συμβάλλουν στη λειτουργικότητα και την άνετη πλοήγηση.

Η πολυχρωμία της παλέτας της OA – μία φαινομενική δυσκολία – έγινε πηγή έμπνευσης. Έτσι σχεδιάστηκαν πολύχρωμες περιοχές, που σκοπό έχουν να κωδικοποιήσουν χρωματικά τις λειτουργίες. Ο επισκέπτης σύντομα μαθαίνει να αναγνωρίζει τις προσφορές σε κόκκινο, σημαντικές λειτουργίες σε μπλε και προνόμια loyalty members σε θαλασσί. Διατηρώντας την πλουραλιστική και ζωντανή ελληνική αισθητική, το βασικό layout  επικοινωνεί τις σημαντικές πληροφορίες μονοφραστικά, μέσω απλής και άμεσης τυπογραφίας, ώστε ο επισκέπτης να αναγνωρίζει γρήγορα τα μηνύματα.

Οι διάσημοι κύκλοι της Ολυμπιακής είναι μια σημαντική κληρονομιά, που δεν θα μπορούσε κάποιος να αγνοήσει. Το νέο design λαμβάνει υπόψη σημαντικούς τεχνολογικούς παράγοντες, όπως την ανάγκη για ευέλικτα και επεκτάσιμα στοιχεία, τόσο τυπογραφικά όσο και εικαστικά, διασφαλίζοντας την ανανεωσιμότητα του website, χωρίς να χάνεται η βασική σχεδιαστική αισθητική. Έτσι, ικανοποιούνται οι εμπορικές ανάγκες του website ως λειτουργικό εργαλείο πωλήσεων, αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της Olympic Air, που εκφράζεται μέσα από τη συγκεκριμένη αισθητική.

01OlympicAirHomepage 02OlympicAirTravelairClub  05OlympicAirPeriodikoOnAir

2 Responses

  • TonySketo

    Πολύ ωραίο, μ’αρέσει πάρα πολύ και ειδικά τα γραφικά που προκύπτουν από το λογότυπο της Ολυμπιακής στις εσωτερικές σελίδες και γενικά η έμφαση στη λεπτομέρεια! Μόνο η πληροφορία στο κεντρικό θέμα να δινόταν λίγο πιο ξεκάθαρα. Συγχαρητήρια στην λD!

  • Panos

    Δομημενο εξαιρετικα ευχρηστο και με ωραια αισθητικη και λειτουργια!
    Η αρχικη σελιδα νομζω ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα της αμεσης επικοινωνιας με αυτον που θελει να κλεισει ενα εισιτιριο εδω και τωρα χωρις καθυστερηση.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-07-2018 [0]

Νέα ιστοσελίδα για την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-07-2018 [0]

Η AG Design Agency ανανεώνει την ταυτότητα της Viva Wallet

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-07-2018 [0]

Η δουλειά του Comeback Studio για το Netflix

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-07-2018 [0]

Η typical. δημιουργεί για το ελληνικό περίπτερο στη Biennale της Βενετίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 08-06-2018 [0]

Σχεδιασμός για τα My Greek Soap από τον Ιωάννη Εργελετζή.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-05-2018 [0]

Μια ακόμα αφίσα για το Athens Open Air Film Festival από τον Βασίλη Μέξη

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-05-2018 [2]

H faze σχεδιάζει για τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-03-2018 [1]

Ο Νίκος Γεωργόπουλος σχεδιάζει για τον Leon of Athens

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-02-2018 [0]

Ο Mike Rafail ανανεώνει την οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-01-2018 [1]

Σχεδιασμός συσκευσιών και χαρακτήρων από την The comeback studiodesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).