Στρατηγική συνεργασία Designlobby.Asia και Hangzhou Architecture & Design Association

25-10-2014

Πρίν λίγες ημέρες, την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, η πλατφόρμα δικτύωσης και προώθησης Eλλήνων Creatives στην αγορά της Ασίας, Designlobby.Asia, διοργάνωσε ειδική εκδήλωση στο Design Hotel Fresh, στην Αθήνα φέρνοντας σε επαφή αρχιτέκτονες και designer από το Hangzhou με μέλη του Designlobby.Asia.

Κατά την εκδήλωση, που παρουσίασε ο αρχιτέκτων Σταύρος Μαρτίνος, αρχισυντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού Archisearch.gr και ιστορικός αρχιτεκτονικής, υπεγράφησαν συμφωνίες στρατηγικής συνεργασίας από το Hangzhou Design Week και το Hangzhou Architecture & Design Association με τα αρχιτεκτονικά γραφεία των A&M Architects & Zege Architects, την πλατφόρμα Designlobby.Asia το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και το Ελληνο-Κινεζικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας καθώς και με τα περιοδικά Ελληνικές Κατασκευές και Archisearch.gr.

Παράλληλα, μέλη του Designlobby.Asia παρουσίασαν την δουλειά τους και ορισμένα case studies πάνω σε συγκεκριμένους τομείς ο καθένας: O αρχιτέκτων Δημήτρης Καραμπατάκης της εταιρίας K-studio μίλησε για ξενοδοχειακό σχεδιασμό, ο αρχιτεκτων Μηνάς Κοσμίδης για σχεδιασμό χώρων εστίασης, η διακεκριμένη φωτογράφος Λουίζα Νικολαϊδου για την σημασία της αρχιτεκτονικής φωτογραφίας, ενώ o Φάνης Απατάγγελος, του βραβευμένου γραφείου επικοινωνίας Kommigraphics για το σχεδιασμό των ιστοσελίδων αρχιτεκτονικών γραφείων.
Oι Κινέζεοι αρχιτέκτονες έκαναν on site επισκέψεις στα αρχιτεκτονικά γραφεία Zege και A&M architects, ενημερώθηκαν για τον τρόπο δουλειάς τους και συζήτησαν σχετικά με τρόπους συνεργασίας από κοινού για έργα στην Κίνα. Το Designlobby σχεδίασε μια σειρά αρχιτεκτονικών περιπάτων στην πόλη της Αθήνας και άλλων δράσεων.
Ανταποδίδοντας, ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Αρχιτεκτόνων του Hangzhou πρόσκληση προς τους Έλληνες Σχεδιαστές για την Hangzhou Design Week.

Aυτή ήταν η δεύτερη εκδήλωση μέσα στο 2014 καθώς πρίν από μερικούς μήνες η Ένωση Αρχιτεκτόνων του Shenzhen είχε επισκεφθεί με την σειρά της την Ελλάδα και είχε υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες συνεργασίας με το Designlobby.Asia και τα μέλη του.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, του Ελληνο-Κινεζικού Κέντρου Επιχειρηματικότητας και της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα.

unnamed

One Response

  • Οραματιστής (有远见)

    Τα βραβεία που κρατάνε κάποιοι στα χέρια τους τα δώσανε στους εαυτούς τους; Εύγε, δηλαδή 祝贺!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 20-03-2017 [4]

Στα πρόθυρα διάλυσης η Ένωση Γραφιστών;

ΝΕΑ 15-03-2017 [0]

Ποιοι διακρίθηκαν στα Ermis Awards – Design

ΝΕΑ 23-02-2017 [4]

Ιδού οι προτάσεις για την ταυτότητα της Εθνικής Βιβλιοθήκης

ΝΕΑ 21-02-2017 [0]

Ελληνικές επιτυχίες στο German Design Award

ΝΕΑ 07-02-2017 [3]

Ποιος είναι ο νικητής του διαγωνισμού της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος

ΝΕΑ 01-02-2017 [0]

Άγονος ο διαγωνισμός του δήμου Κοζάνης

ΝΕΑ 22-01-2017 [0]

Μια έκδοση για τα 70 χρόνια δημιουργίας ελληνικών κινουμένων σχεδίων

ΝΕΑ 20-01-2017 [0]

Έχετε κάποια ιδέα για έκθεση;

ΝΕΑ 02-12-2016 [3]

Πέντε τελικά οι υποψήφιοι που περνούν στη δεύτερη φάση για την Εθνική Βιβλιοθήκη

ΝΕΑ 23-11-2016 [1]

Τα αποτελέσματα των 30ων βραβείων Epicadesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).