Ξεκινά ο διαγωνισμός για το επίσημο σήμα των ελληνικών προϊόντων

09-07-2013

Πριν λίγες ημέρες είχαμε ενημερώσει ότι επίκειται διαγωνισμός για το σχεδιασμό σήματος που θα συνοδεύει τα ελληνικά προϊόντα (made in Greece). Ο διαγωνισμός προκηρύσσεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  σε εφαρμογή του νόμου 4072 /2012 που απαντά στην ανάγκη «να προβληθούν με οργανωμένο τρόπο τα προϊόντα και οι υπηρεσίες των ελληνικών επιχειρήσεων και να ενισχυθεί η ποιοτική τους ταυτότητα», όπως επίσης να διακρίνονται τα ελληνικά προϊόντα, τόσο στην ελληνική όσο και στις ξένες αγορές.
Τώρα ήλθε η στιγμή (με καθυστέρηση είναι αλήθεια) να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σχετικές.

Μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους στη Διεύθυνση Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου οι ενδιαφερόμενοι να σχεδιάσουν το ελληνικό σήμα. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού το ελληνικό σήμα θα πρέπει μεταξύ άλλων να εκφράζει τη σύγχρονη ταυτότητα της Ελλάδας, να υποδηλώνει αξιοπιστία, ως επίσημο σήμα του ελληνικού κράτους και να χρησιμοποιείται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Η διαδικασία της ανάδειξης του νικητή έχει δύο σκέλη. Στο πρώτο μια ειδική επιτροπή θα εξετάσει όλες τις συμμετοχές και θα προκρίνει τις τρεις καλύτερες και στο δεύτερο σκέλος το κοινό θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα από αυτές τις προτάσεις, με διαδικτυακή ψηφοφορία. Ανάδοχος θα ανακηρυχθεί ο δημιουργός, του οποίου το σήμα θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης του κοινού. Τα χρηματικά έπαθλα που προβλέπονται είναι ύψους €5.000, €3.000 και €2.000 ευρώ αντίστοιχα για τους τρεις δημιουργούς.

Την κριτική επιτροπή που θα υποδείξει τους τρεις επικρατέστερους αποτελούν οι: Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός (πρόεδρος της ΚΕ), Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, Πρόεδρος ΔΣ και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΠΕ, Ιωάννης Σαριδάκης, Υπευθυνος του Τμηματος Χημείας της Δ/νσης τυποποίησης του ΕΛΟΤ, Λία Νικολοπούλου-Προέδρου, Managing Director της εταιρίας Brandexcel, Κων/νος Κόλλιας, Οικονομολόγος,μέλος του ΔΣ της εταιρίας DEDRON ΑΒΕΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, Πρόεδρος ΠΣΕ, Αυλωνίτης Γιώργος, Καθηγητής Marketing Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αλεξανδρίδου Ελένη, Δ/ντρια Εμπορικής και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας της ΓΓΕ και Ζάραγκας Ιωάννης, Γενικός Δ/ντής του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (μέλη της ΚΕ).

Σχετικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ

dkljflsdjflksjdf

10 Responses

 • Δημήτρης Κανελλόπουλος;

  1. Καταπληκτική η κριτική επιτροπή. Πάλι καλά που είναι και ένας στους 9 κάπως σχετικός με τον χώρο. Ίσως ο κος Ψηνάκης να ήταν καταλληλοτερος, έχει άλλωστε την εμπειρία.

  2. Διαδικτυακή ψηφοφορία! Πολύ καλό το αστείο για άλλη μια φορά. Το “κράτος” αντιγράφει τα mad awards και οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική μπαρούφα.

  3. Δεν φταίει το μνημόνιο που είμαστε παντού για τα πανηγύρια.

 • Απόστολος Τσιοβάρας

  Ενδιαφέρον αλλά διαφωνώ με το κομμάτι της διαδικτυακής ψηφοφορίας.

 • Δημήτρης Κανελλόπουλος;

  Για να είναι κάτι ενδιαφέρον θα πρέπει να είναι απόλυτα διαφανές και σοβαρό. Εγώ δεν βλέπω κάτι σοβαρό εδώ.

 • Απόστολος Τσιοβάρας

  Είπα να μην είμαι αρνητικός με το όλο θέμα αλλά έχεις δίκιο αγαπητέ.

 • Γιαννης

  ΟΚ!

  Ισως είμαι γκαβός αλλά δεν βρήκα πουθενά στα 4 pdf, στα οποία μας παραπέμπει η σελίδα του υπουργείου για το διαγωνισμό, ένα τύπου briefing που να λέει ξεκάθαρα, ποιό θα είναι το όνομα στα ελληνικά, στα αγγλικά, τι χρήσεις θα γίνουν, τι παραλλαγές απαιτουνται…κτλ κτλ

  Είμαι υπερβολικός πείτε μου…
  Πρέπει να ξεψυρίσω κυβερνητικά έγχραφα για να μάθω τι ακριβώς πρέπει να σχεδιαστεί?

 • γιώργος τζεβελεκάκης

  Φίλοι,

  Τα στοιχεία θα τα βρείτε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. ΑΝΑΖΗΤΉΣΤΕ: ΑΔΑ: ΒΛ41Φ-Θ2Τ.

 • MarkG

  η προκυρηξη ειναι εδω http://bit.ly/14GVGaQ

  το λεκτικο ειναι μερος της προτασης που θα πρεπει να κατατεθει. επαφιεται στο σχεδιαστη δηλαδη.

 • George

  Προδιαγραφές logo , βλεπει κανεις καπου? παρακαλώ που να δω!

 • Peter

  “3. Δεν φταίει το μνημόνιο που είμαστε παντού για τα πανηγύρια.”

  Πες τα βρέ Δημήτρη, μπας καί μας ακούσουν οι νεότεροι καί φροντίσουν να μην έχουν την νοοτροπία των παρόντων υπευθύνων!!!

 • no name

  Να ξέραμε και που τα στέλνουμε…στη διεύθυνση λέει εμπορικής και βιομηχαν κλπ κλπ Δηλαδή πρέπει να ψάξω στο internet να βρω που είναι;
  Άσε που τηλέφωνα δε σηκώνουν…Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-09-2018 [1]

Tρίτος διεθνής διαγωνισμός αφίσας από το Graphic Stories Cyprus

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-08-2018 [0]

Δεύτερος διαγωνισμός fanzine από την Βακαλό

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-07-2018 [0]

Υποβολή αφισών για το Φεστιβάλ Γραφιστικής της Σκωτίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-07-2018 [0]

Ανοιχτός διαγωνισμός για τη δημιουργία του λογοτύπου του Συμβουλίου Νεολαίας Λευκωσίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 05-07-2018 [0]

Mε ανοιχτό διαγωνισμό και πάλι η αφίσα του το Καρναβάλι Πάτρας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-07-2018 [0]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ 2018 στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-06-2018 [0]

Ο Σύλλογος φίλων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας ζητά δωρεάν λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 13-06-2018 [0]

Διαγωνισμός λογοτύπου για το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 27-05-2018 [0]

O Δημοκρατικός Συναγερμός της Κύπρου θα αποκτήσει νέο λογότυπο μέσω ανοιχτού διαγωνισμού

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 11-04-2018 [0]

Διαγωνισμός για την αφίσα του Matala Beach Festival 2018designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).