“Καλημέρα μέλλον”: oι Τούρκοι γραφίστες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συναδέλφους τους

22-04-2012

Με αφορμή την επερχόμενη Παγκόσμια Ημέρα Γραφιστικής, η οποία κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 27 Απριλίου (ημερομηνία ίδρυσης της Icograda), οι διοργανωτές της ετήσιας σειράς εργαστηρίων Grafist (με επικεφαλής τον ιδιαίτερα αγαπητό στη χώρα μας Sadik Karamustafa), παίρνουν μια πρωτοβουλία για να εκφράσουν τόσο την ανησυχία τους για την κοινωνικό-οικονομική κατάσταση σε παγκόσμιο (αν και κυρίως ευρωπαϊκό επίπεδο) όσο και την αλληλεγγύη τους στους Έλληνες συναδέλφους τους.
Διοργανώνουν λοιπόν μια διαδικτυακή έκθεση αφίσας με θέμα “Kalimera Mellon / Merhaba Gelecek / Good Morning Future”.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Εμείς, η οργανωτική ομάδα του επερχόμενου Grafist 16 παρακολουθούμε από κοντά το βαρύ φορτίο που έχουν κληθεί να σηκώσουν οι Έλληνες γενικότερα και οι Έλληνες συνάδελφοί μας και φοιτητές γραφιστικής.
Ως εκ τούτου, προσκαλούμε όλους τους σχεδιαστές του κόσμου να ενωθούμε εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στην ελληνική γραφιστική κοινότητα.
Προτείνουμε στους συναδέλφους μας σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, να διοργανώσουν εργαστήρια αφίσας (ιδανικά στις 27 Απριλίου που είναι η παγκόσμια ημέρα σχεδιασμού επικοινωνίας). Προσκαλούμε τους φοιτητές που θα πάρουν μέρος στα εργαστήρια να χαιρετήσουν τους Έλληνες σχεδιαστές και φοιτητές, φίλους μας λέγοντας “Kalimera Mellon / Merhaba Gelecek / Good Morning Future”. 
Επίσης προσκαλούμε και όλους τους υπόλοιπους σχεδιαστές (εκτός αυτών της ακαδημαϊκής κοινότητας) να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, υποβάλλοντας διαδικτυακά τις δημιουργίες τους με το ίδιο θέμα.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να δημοσιεύουν τις αφίσες στο διαδίκτυο και επίσης να πραγματοποιήσουν μια έκθεση, στα πλαίσια του Grafist 16. Οι συμμετοχές θα σταλούν εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 25-10-2016 [0]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Toolkit Designers Meeting 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-10-2016 [0]

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση της Στέγης “Tomorrows”

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-10-2016 [0]

Σε διαβούλευση ο φάκελος των ανοικτών διαγωνισμών από την Ένωση Γραφιστών

ΔΙΑΦΟΡΑ 20-07-2016 [0]

Post-nostalgia: το Design συναντά την ουτοπία

ΔΙΑΦΟΡΑ 18-04-2016 [14]

Ψηφίστε το καλύτερο ΕΒΓΕ της φετινής τελετής

ΔΙΑΦΟΡΑ 06-04-2016 [1]

Θυμάστε το λογότυπο που δεν τόλμησε η ΗΡ να εγκρίνει;

ΔΙΑΦΟΡΑ 28-03-2016 [0]

Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας εναντίον εκπαιδευτικού οργανισμού

ΔΙΑΦΟΡΑ 26-01-2016 [0]

100 χρόνια Bauhaus, η επέτειος ενός κινήματος που άλλαξε τον κόσμο.

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-01-2016 [0]

H γραφιστική στο φετινό Αthens Voice Choicedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).