Στα αρνητικά των διαδικτυακών αγορών

04-04-2011

Όσοι έχουν ζήσει έστω και για λίγο σε χώρες του Αγγλοσαξωνικού κόσμου κατά το πρόσφατο παρελθόν (Βρετανία, Ιρλανδία, ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία κ.λπ.) θα γνωρίζουν την αλυσίδα βιβλιοπωλείων Borders. Ήταν από τις μεγαλύτερες του είδους της και τις τελευταίες δεκαετίες δεν υπήρχε πόλη που να μη φιλοξενεί τουλάχιστον ένα κατάστημά της. Ήταν ταυτόχρονα σημείο συνάντησης και ενημέρωσης.
Τα χρόνια όμως άλλαξαν, και με την επέλαση του internet και των αγορών μέσω διαδικτύου τα προϊόντα των οποίων η αποστολή ήταν εύκολη (όπως τα βιβλία για παράδειγμα) ήταν τα πρώτα που έδειξαν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της εξ’ αποστάσεως πώλησης. Σαν αποτέλεσμα, τα μικρά βιβλιοπωλεία ήταν τα πρώτα που ένιωσαν σκληρά τις επιπτώσεις της νέας πραγματικότητας “στο πετσί τους”.
Ποιος θα περίμενε όμως, ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν και η ώρα των γιγάντων!
Κι όμως, πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, η Borders αναγκάστηκε να μεταβιβάσει το δίκτυό της στη Βρετανία και την Ιρλανδία, ενώ πριν από ένα περίπου χρόνο, όλα αυτά τα καταστήματα ανέστειλαν τη λειτουργία τους.
Τώρα πια, η κρίση αυτή έχει μεταφερθεί και στο σπίτι της Borders, στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα καταστήματα κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο…

Από αυτό ορμώμενος, προφανώς ένας υπάλληλος του καταστήματος του Σικάγου, το οποίο αναστέλλει τη λειτουργία του αυτές τις ημέρες, ανάρτησε μια σελίδα Α4 στη βιτρίνα του μαγαζιού, που ενημερώνει τους πελάτες για το τι μέλλει γενέσθαι, και προτρέπει όσους επισκέπτονταν το κατάστημα για να χρησιμοποιούν… τις τουαλέτες (γιατί όπως και να το κάνουμε, τα μεγάλα καταστήματα ανακουφίζουν πολύ κόσμο με αυτό τον τρόπο)… να πάνε αλλού.
Σημεία του καιρού μας!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-09-2017 [0]

Επετειακή έκδοση για το backpacker.gr

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-07-2017 [6]

Εκεί που ζουν οι νυχτερίδες

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-05-2017 [0]

Ραντεβού στ’ άστρα με πέντε σημαντικούς δημιουργούς

ΔΙΑΦΟΡΑ 03-05-2017 [0]

Δέκα χρόνια εν αναμονή για την Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Χάρης Τσέβης δημιουργεί για την Save the Children

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-04-2017 [9]

Ψηφίστε το καλύτερο βίντεο της τελετής απονομής ΕΒΓΕ 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 25-10-2016 [0]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Toolkit Designers Meeting 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-10-2016 [0]

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση της Στέγης “Tomorrows”

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-10-2016 [0]

Σε διαβούλευση ο φάκελος των ανοικτών διαγωνισμών από την Ένωση Γραφιστώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).