Νέα ταυτότητα για την travelplanet24

19-06-2013

Η Travelplanet24.com, μία από τις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα, η εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα και ανάμεσα στα δέκα μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 15 αγορές και έχει γραφεία στο Σύνταγμα και το Βουκουρέστι.

Το in-house δημιουργικό γραφείο της εταιρείας, το οποίο είναι επιφορτισμένο κυρίως με καθήκοντα που έχουν σχέση με την παρουσία της στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα, ανέλαβε την αλλαγή προσώπου της Travelplanet24 ώστε αυτή να εμφανίζεται με σύγχρονο σχεδιασμό και νέα χρωματική παλέτα, αποπνέoντας δυναμισμό και στρατηγική επέκτασης.
Η νέα εταιρική ταυτότητα αποτελείται από μια βαλίτσα, πιστό σύντροφο του κάθε ταξιδιώτη, μέσα από την οποία απογειώνεται ένα αεροπλάνο, συμβολίζοντας το στρατηγικό στόχο της εταιρείας για συνεχή ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της με σκοπό να γίνει το No1 διαδικτυακό ταξιδωτικό γραφείο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο λογότυπος παρουσιάζεται πιο απλός και καθαρός, αλλάζοντας σχεδιασμό και γραμματοσειρά η οποία πλέον ταυτίζεται με την γραμματοσειρά του brand “tripsta” (του λογοτύπου που χρησιμοποιείται στην επέκταση της εταιρείας στις ξένες αγορές).
Θέλοντας να στηρίξει το διαχρονικό της χαρακτήρα και δίνοντας έμφαση στην πρόοδο και την τεχνολογία, ο λογότυπος διατηρεί το μπλε χρώμα. Σε διαφορετικό τόνο, το μπλε που επιλέχθηκε συμβολίζει το χρώμα της θάλασσας και του ουρανού, στοιχεία που περιβάλλουν την ατμόσφαιρα της χώρας, στηρίζοντας το προφίλ της αμιγώς ελληνικής επιχείρησης που διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα. Ακόμη,  το μπλε αποπνέει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, βασικές αξίες της εταιρείας που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του καταναλωτή. Ο Philipp Brinkmann, CEO της Travelplanet24 δήλωσε «Η ανανέωση της εικόνας αποτελεί ακόμα μια δέσμευση για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας προς τους πελάτες. Η εταιρεία επενδύει στη μελλοντική της ανάπτυξη και συνθέτει την εικόνα της νέας εποχής, που τώρα αποτυπώνεται με συνέπεια στην ανανεωμένη της ενιαία ταυτότητα».

tp-logo

ο νέος λογότυπος

 

previous

ο παλαιός λογότυπος

images

το διεθνές brand “tripsta” με το οποίο ευθυγραμίζεται ο νέος λογότυπος

 

3 Responses

 • Telalis

  https://www.mobiata.com/images/apps/expedia/icon_big.png

  THEOI…expedia logo by the way

 • Μυρτώ

  Στο site της expedia που μπήκα είδα ένα αεροπλάνο μέσα σ’ ένα κύκλο.
  Πουθενά βαλίτσα.
  Πού το βρήκες αυτό, φίλε Τελάλη;

 • enojados

  Αγαπητή Μυρτώ,

  είναι το εικονίδιο του app της expedia που έφτιαξε η mobiata.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 12-10-2017 [6]

H αφίσα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 09-10-2017 [0]

Kλασικά παιχνίδια με άρωμα Ελλάδας από τον Ιωάννη Εργελετζή

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-10-2017 [0]

Ένας μελισσοκόμος από την BusyBee

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-07-2017 [0]

To polkadot σχεδιάζει για την Strange Brew

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-07-2017 [5]

Ιδού ο νέος λογότυπος της Κοζάνης

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 02-07-2017 [4]

Viupax™. Πρωτοποριακή συσκευασία παπουτσιών

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 26-06-2017 [5]

Νέα εικόνα για τους Μύλους Αγ. Γεωργίου από την Mousegraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 20-06-2017 [8]

Mηλοκλέφτης από την Yalos Branding Intelligence

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 19-06-2017 [5]

To Comeback Studio δημιουργεί για τη Γιορτή της Μουσικής

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 25-05-2017 [1]

Η αφίσα του 7ου Athens Open Air Film Festival από τον Βασίλη Μέξηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).