Διαγωνισμός αντικειμένων εξωτερικού χώρου “Πάμε έξω”

19-03-2013

Στα πλαίσια του διαγωνισμού «Πάμε έξω», επιλεγμένοι Βιομηχανικοί Σχεδιαστές καλούνται να σχεδιάσουν έπιπλα (και γενικότερα αντικείμενα και προϊόντα) εξωτερικού χώρου, τα οποία απευθύνονται στην καθαρά βιομηχανική παραγωγή.
Η φυσιογνωμία του Διαγωνισμού «Πάμε έξω», είναι απόλυτα συναφής με τη φύση και την τεχνογνωσία μας ως λαού, καθώς ζώντας σε μια χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, είναι δεδομένο ότι μπορούμε να εμπνευστούμε, να σχεδιάσουμε και να παράξουμε προϊόντα για τη καθημερινή διαβίωση «έξω» (είτε αυτά αφορούν τον χώρο της κατοικίας, είτε του ξενοδοχείου, είτε του δημόσιου χώρου)- με λίγα λόγια έχουμε την έμπρακτη «τεχνογνωσία».

Ο κάθε υποψήφιος, θα πρέπει να αποστείλει (σε ηλεκτρονική μορφή) ένα portfolio ενδεικτικών μέχρι τώρα δημιουργιών, καθώς και μια αρχική περιγραφή του προϊόντος (ή των προϊόντων) με το οποίο (ή τα οποία) προτίθεται να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Ο κάθε υποψήφιος, μπορεί να λάβει μέρος με ένα ή περισσότερα σχέδια.
Μετά την σχετική αξιολόγηση των υποβληθεισών συμμετοχών, η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα επικοινωνήσει με τους επιλεγμένους σχεδιαστές, προκειμένου να τους παρέχει περαιτέρω κατευθύνσεις για τον τρόπο υποβολής των μοντέλων (σε φυσική κλίμακα), με τα οποία θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.
Τα σχέδια που θα επιλεγούν, θα παρουσιαστούν σε φυσική μορφή (κατασκευασμένα) κατά τη διάρκεια της δράσης «Πάμε έξω», στο πλαίσιο του Design Lab Athens 2013. Παράλληλα, την έκθεση θα προσκληθεί να επισκεφτεί ένας σημαντικός αριθμός εκπροσώπων του παραγωγικού- κατασκευαστικού κλάδου, με στόχο να εξεταστούν οι προοπτικές παραγωγής των επιλεγμένων σχεδίων, ενώ θα οργανωθεί και ένα «στρογγυλό τραπέζι» για την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στους σχεδιαστές και τους κατασκευαστές. Το «στρογγυλό τραπέζι» θα συντονίζει την ομάδα των εξειδικευμένων συνεργατών του Design Lab, που θα επιδιώξει να δημιουργήσει ένα βήμα δημιουργικού διαλόγου, αλλά και να εξετάσει τις προϋποθέσεις για την εμπορική επιτυχία της συνεργασίας ανάμεσα στους μεν και τους δε.

Η κριτική επιτροπή, θα αναδείξει δυο έργα, η βράβευση των οποίων θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια ειδικής διαδικασίας στο πλαίσιο του Design Lab Athens 2013. Παράλληλα, τα βραβευμένα έργα θα παρουσιαστούν μέσω του επικοινωνιακού μηχανισμού του Design Lab (έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα), ενώ ο στόχος είναι να παρουσιαστούν σε διεθνείς εκθέσεις. Επιπρόσθετα, το Design Lab θα αναλάβει την αποστολή να επιλέξει τις παραγωγικές/ κατασκευαστικές εταιρείες που θα θέσουν τα βραβευμένα προϊόντα σε παραγωγή.
Πέρα από το κοινό κριτήριο της καινοτομίας – λειτουργική, κατασκευαστική και αισθητική διάσταση – η κριτική επιτροπή θα συνυπολογίσει για τη βράβευση στην περιοχή του βιομηχανικού σχεδιασμού την δυνατότητα εν σειρά παραγωγής του προτεινόμενου προϊόντος, το κόστος και την κατασκευαστική του πληρότητα. Ο σχεδιαστής, θα πρέπει κατά την υποβολή του σχεδίου (ή, των σχεδίων) του, να απαντήσει περιγραφικά και με σαφήνεια στα κεφαλαιώδη ερωτήματα «γιατί το έκανες» και «γιατί μπορεί να πετύχει».

Η αποστολή portfolio και περιγραφή σχεδίου (ή σχεδίων) θα πρέπει να γίνει έως τις 29/3/2013 στο e-mail: da@demand.com.gr, ενώ η παράδοση φωτογραφιών του υλοποιημένου μοντέλου (ή των υλοποιημένων μοντέλων): έως 10/5/2013.
Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6936/990339 (Σωτήρης Λάζου) ή στο 210/9408714 (Δημήτρης Αντωνάκος)

GAZI2013NEW600Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-09-2016 [1]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-09-2016 [0]

Πρόσκληση συμμετοχής γραφιστών στο 2ο Φεστιβάλ Break the Chain

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 05-09-2016 [0]

Υποβολή συμμετοχών στα 30α βραβεία Epica

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-08-2016 [2]

Διαγωνισμός για την προσαρμογή της εταιρικής ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-07-2016 [0]

Παιδικός-Εφηβικός Διαγωνισμός Σκίτσου & Κόμικ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 08-07-2016 [0]

Διαγωνισμός βιομηχανικού σχεδίου για σκάφη θαλάσσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2016 [0]

Τα 30α τους γενέθλια γιορτάζουν φέτος τα βραβεία EPICA

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-06-2016 [0]

Διεθνής διαγωνισμός αφίσας στο πλαίσιο του Design Toolkit

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 07-06-2016 [0]

Τρίτος διαγωνισμός αφίσας από το Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 09-05-2016 [0]

Η βαβούρα των πόλεων ως πηγή έμπνευσης για τους εικονογράφουςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).