Τρία πολύτιμα εργαστήρια στο πλαίσιο του δέκατου Πανοράματος Design

14-11-2013

Η λίστα των ομιλητών του δέκατου Πανοράματος Design, όπως μορφοποιήθηκε από την ψηφοφορία του κοινού, έχει ήδη ανακοινωθεί.
Όντας το “εορταστικό” Πανόραμα όμως, αυτή τη χρονιά συνοδεύεται και από άλλο, εξίσου εξαιρετικό περιεχόμενο: Συγκεκριμένα, το συνέδριο πλαισιώνουν όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία εργαστήρια, τα οποία προέκυψαν επίσης από τις προτάσεις του κοινού, όπως αυτές προήλθαν στο σχετικό ερωτηματολόγιο.
Τρία λοιπόν τα εργαστήρια, με θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος και κορυφαίους στο είδος τους εισηγητές.
Πιο συγκεκριμένα:

Τυπογραφία και βασικές αρχές του editorial design
Υπό την καθοδήγηση δύο σημαντικών (και πολυβραβευμένων) δημιουργών, του creative director Μάνου Δασκαλάκη και του σχεδιαστή τυπογραφικών στοιχείων Πάνου Βασιλείου, οι συμμετέχοντες θα επικεντρωθούν στην τυπογραφία και το layout, τη δομή, τα εξώφυλλα, τον κάναβο και όλα εκείνα εργαλεία, η γνώση των οποίων είναι απαραίτητη για τον επιτυχημένο σχεδιασμό.

Εισαγωγή στην καλλιγραφία
Με επικεφαλής τον κορυφαίο στο είδος Vladimir Radibratovic, οι συμμετέχοντες θα μάθουν τα εργαλεία της καλλιγραφίας (πένα, πινέλο, καλάμι κ.λπ.) και τη χρήση τους. Θα εισαχθούν στα μυστικά των καμπυλών, των γραμμών και θα κατανοήσουν βαθύτερα τους κανόνες του σχεδιασμού γραμμάτων.

Μετά το design τι; Εισαγωγή στον κόσμο του Web Development με HTML5, CSS3 και Javascript
O Δρ. Γιάννης Παναγόπουλος (Μηχανικός Η/Υ, διδάκτορας στη Σχεδίαση Συστημάτων) ετοίμασε ένα εργαστήριο ειδικά για να εισαγάγει γραφίστες στον κόσμο του web development. Ξεκινώντας από την HTML και φθάνοντας μέχρι το Javascript, οι συμμετέχοντες στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα πάρουν κάποια χρήσιμα ερεθίσματα που πιθανώς θα τους οδηγήσουν σε νέα δημιουργικά μονοπάτια.

Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 30/11 και την Κυριακή 1/12 στους φιλόξενους χώρους της Βακαλό Art & Design College. Έχουν δεκάωρη διάρκεια και περιορισμένες θέσεις. Για όσους έχουν ήδη αγοράσει εισιτήριο για το συνέδριο του Πανοράματος, είναι φοιτητές, άνεργοι ή μέλη της ΕΓΕ ή της ΕΔΕΕ ισχύουν ειδικές τιμές. Εισιτήρια θα βρείτε εδώ

lectureres

 

Το δέκατο Πανόραμα Design, διοργανώνεται από το περιοδικό +Design, με την υποστήριξη του Κολλεγίου Βακαλό Art&Design, στο Θέατρο στο ACS στις 7 & 8 Δεκεμβρίου. 
Εισιτήρια για το Πανόραμα μπορείτε να αγοράσετε στην τιμή προπώλησης (με σημαντική έκπτωση) μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, είτε online είτε τηλεφωνικώς στο 2109523617.
Ισχύουν ακόμα περισσότερο μειωμένες τιμές για τα (ταμειακώς εντάξει) μέλη της Ένωσης Γραφιστών, φοιτητές και ανέργους, απαραιτήτως με τη επίδειξη κάρτας μέλους, φοιτητικής ταυτότητας (ή βεβαίωσης γραμματείας) και κάρτας ανέργου αντίστοιχα.
Περισσότερα εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-09-2018 [0]

Το τέταρτο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων έρχεται τον Οκτώβριο στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 08-09-2018 [0]

Typographic Days 2018 τον Σεπτέμβριο στην Λεμεσό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-08-2018 [0]

Στα τέλη Νοεμβρίου το Digitized18

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΝΕΑ 03-08-2018 [0]

Μια διεθνής Τριενάλε Αφίσας, γεννιέται στην Κύπρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 03-07-2018 [0]

Ετήσια έκθεση έργων σπουδαστών του ΑΚΤΟ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 19-06-2018 [0]

Eκδήλωση για τον Δημήτρη Πικιώνη στην Εθνική Βιβλιοθήκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 18-06-2018 [0]

Τον Οκτώβριο στο Athens Metropolitan Expo το ραντεβού για την 16η Syskevasia

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-06-2018 [0]

Σεμινάρια χαρακτικής και ντιζάιν στη Βωβούσα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 12-06-2018 [0]

Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών στα Ιωάννινα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 11-06-2018 [0]

Good Ντιζάιν Greece Exhibition 2018 στο ΕΜΣΤdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).