Πανόραμα Design 2008

12-11-2008

Πανόραμα Design 2008: “Έργα και ημέρες” ξεχωριστών δημιουργών στο μεγαλύτερο συνέδριο για το Design στην Ελλάδα.

Το Πανόραμα Design αποτελεί τον πιο επιτυχημένο ετήσιο συνεδριακό θεσμό του χώρου του design στην Ελλάδα. Eδώ και πέντε χρόνια φιλοξενεί παρουσιάσεις το επίπεδο των οποίων ενθουσίασε και το ανέδειξαν γρήγορα σε ένα σημείο αναφοράς για τη γραφιστική κοινότητα της χώρας μας.

Το πρώτο Πανόραμα Design πραγματοποιήθηκε το 2004. Απο τότε μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 64 διαλέξεις απο 61 κορυφαίους δημιουργούς και εταιρίες απο την Ελλάδα και το εξωτερικό με περίπου 2.000 συνέδρους να δηλώνουν το παρόν σε ένα απο τα πιο σημαντικά συνέδρια Design στην Ελλάδα.

Φέτος ο διοργανωτής του συνεδρίου, το περιοδικό +design, κλείνει 10 χρόνια ζωής. Γιορτάζοντας αυτό το ορόσημο παρουσιάζει ένα πραγματικά ξεχωριστό συνέδριο, με διάρκεια τεσσάρων ημερών που καλύπτει όλο το φάσμα του design και της έντυπης και οπτικής επικοινωνίας. Το φετινό Πανόραμα Design διοργανώνεται στο Κέντρο Τεχνών ACS (στο Χαλάνδρι), σε έναν άρτιο συνεδριακό χώρο.

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου το +design μαζί με την ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε., τον επίσημο αντιπρόσωπο των λύσεων της Adobe, διοργανώνουν το Adobe D-Day, μια ημερίδα που διοργανώνει διεθνώς η Adobe, στοχεύοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τη δημιουργική κοινότητα. Έπειτα από επιτυχημένες διοργανώσεις σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ήλθε η σειρά της Ελλάδας να φιλοξενήσει ένα τέτοιο D-Day.

Tην Κυριακή 23 Νοεμβρίου το Πανόραμα εξερευνά έναν ξεχωριστό δημιουργικό χώρο: αυτόν του Product Design. Μία ημέρα αφιερωμένη στην τρίτη διάσταση του design, με παρουσιάσεις από καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές του χώρου, που διαπρέπουν εντός και εκτός συνόρων. Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα, μία ημερίδα που θα ασχοληθεί με τη δημιουργική διαδικασία του προϊοντικού και βιομηχανικού σχεδιασμού.

H διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με το “κλασσικό” Πανόραμα Design: ένα “ταξίδι” στη γραφιστική, την εικονογράφηση, το web, το animation, τα πολυμέσα και τη διαφήμιση. Κορυφαίοι Έλληνες δημιουργοί, προερχόμενοι από ολόκληρο το φάσμα της οπτικής επικοινωνίας, αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο εμπνέονται και δημιουργούν, μέσω της μεθόδου των case studies. Το πρόγραμμα “εμπλουτίζεται” με την παρουσία σημαντικών ονομάτων από το εξωτερικό.

Κύριος Χορηγός Adobe D-Day: HP (Hewlett Packard)

Xrυσός Χορηγός Adobe D-Day: Winsoft

Xορηγοί Αdobe D-Day: Document, Parachute, Aλφάβητο, ΒΕLL Computer Systems, Aνάπτυξη Ε.Π.Ε., COMART

Χορηγός Product Design: Carteco

Xoρηγός Design Panorama: Αpeiron, Corbis, Parachute, Pressious Arvanitidis

Ραδιο-Τηλεοπτικός Χορηγός: MAD TV, MAD RADIO

Hλεκτρονικοί χορηγοί επικοινωνίας: Vcdc.gr, Hegrade.gr, Mad.tvΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 13-09-2017 [0]

Πρωτοβουλία της Σοφίας Σακοράφα για τον ελληνικό σχεδιασμό προϊόντων

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 12-09-2017 [0]

Έκθεση στην Ολλανδία με τα εξώφυλλα της Factory Records

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 08-09-2017 [0]

Tα εργαστήρια του Digitized17

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 31-08-2017 [0]

Έκθεση αφίσας στο Ηράκλειο Κρήτης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-08-2017 [2]

Έκθεση αφιερωμένη στον Toulouse-Lautrec τον Σεπτέμβριο στο Μπενάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 24-08-2017 [0]

Έκθεση με 17 χρόνια αφισών του Δήμου Νάουσας

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 04-08-2017 [0]

Έκθεση κόμικς και εικονογράφησης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-08-2017 [0]

Εκατό αφίσες για την Κρήτη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 03-07-2017 [0]

Πάρτι για τα έξι χρόνια Archisearch

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 29-06-2017 [0]

Επαγγελματική εκδήλωση από την Ένωση Γραφιστών και Εικονογράφων Κύπρουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).