Νέα ταυτότητα για τον όμιλο σπουδών PANSiK

06-11-2014

Ο όμιλος σπουδών PANSiK Scuola di Moda ιδρύθηκε το 1977 και έκτοτε παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο αντικείμενο της μόδας. Είναι ιδιωτική σχολή με αναγνωρισμένο δίπλωμα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και εξειδικεύεται στους τομείς της μόδας, της ομορφιάς και των media. Kαινοτόμος στον τομέα της εκπαίδευσης, ο όμιλος PANSIK υπήρξε ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός που έφερε στην Ελλάδα εξειδικευμένα τμήματα Fashion Styling, Fashion Marketing, Σχεδιασμό παπουτσιού, τσάντας & κοσμήματος και Επιμέλεια βιτρίνας.

‘Επειτα από 37 χρόνια πορείας, οι υπεύθυνοι της PANSiΚ, αναθέτουν στο Corn Studio τον επανασχεδιασμό της ταυτότητας του ομίλου σπουδών. «Το γεγονός οτι η σχολή λειτουργεί απο το 1977 και ειναι ήδη ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη και καταξιωμένη μας έκανε να εστιάσουμε ιδιαίτερα στο νέο λογότυπο το οποίο θα έπρεπε να σχεδιαστεί με τρόπο ωστε να μη δείχνει τελείως ξένο στα μάτια του παρατηρητή», σημειώνουν οι σχεδιαστές του Corn Studio και συνεχίζουν «Δουλεύοντας πάνω στον οπτικό σχεδιασμό μαζί με τη διεύθυνση της PANSiK πήραμε κάποιες βασικές κατευθύνσεις για το πώς πρέπει να επικοινωνηθεί σωστά η σχολή, σχεδιάζοντας μια ταυτότητα που θα διαφοροποιείται από τις αντίστοιχες ανταγωνιστικές σχολές μόδας».

Η διαδικασία του branding ξεκίνησε με το λογότυπο το οποίο σχεδιάστηκε υιοθετώντας την καθαρή stencil τυπογραφία. Η κατεύθυνση που επιλέχθηκε ήταν μια καθαρή, λιτή και δομημένη εταιρική ταυτότητα, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη αισθητική και τη φιλοσοφία της Σχολής. Τα εταιρικά χρώματα που κυριαρχούν είναι το μαύρο, το λευκό και το πετρόλ (αντί για το ματζέντα που κυριαρχούσε τα προηγούμενα χρόνια).

pansik_old_ogo

Ο παλαιός λογότυπος της PANSiK

PANSIKGALLERY1 PANSIKGALLERY21_pansikbooklet9_pansikbooklet  7_pansikbooklet 2_pansikbooklet PANSIKGALLERY11  PANSIKGALLERY7 PANSIKGALLERY9PANSIKGALLERY6

2 Responses

  • benson

    Aδυνατώ να καταλάβω την προσέγγιση.
    Και δεν είμαι νέος.

  • Maria P.

    Όμορφη κ μοντέρνα δουλειά αλλά φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω με το προηγούμενο σχόλιο…δεν μπορώ να πω ότι με παραπέμπει στο παλιό λογότυπο μήτε σχεδιαστικά, μήτε χρωματικά 🙁
    P.s. τί έχετε πάθει όλοι ξαφνικά με το grayscale και το πολύ μαύρο να δεσπόζει στο branding; Mόδα είναι χαρά, “φωτεινή”διάθεση, χρώματα, συνδυασμοί, κουλτούρα, τρέλα!!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 25-05-2017 [1]

Η αφίσα του 7ου Athens Open Air Film Festival από τον Βασίλη Μέξη

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-05-2017 [4]

Η αφίσα της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 25-04-2017 [0]

Οι αφίσες του 13oυ ADAF από το designpark

Ο Χάρης Τσέβης δημιουργεί για την Save the Children

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-04-2017 [7]

Οι αφίσες του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-03-2017 [3]

O Στέφανος Κολτσιδόπουλος σχεδιάζει για την ΕΥΔΑΠ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 13-03-2017 [0]

O Mαρίνος Κολοκοτσάς σχεδιάζει το Melima

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 08-03-2017 [7]

Ανανέωση για την “Γρηγόρης” από το Bob Studio

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 13-10-2016 [2]

Λογότυπος για το Δήμο Σαρωνικού

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 10-10-2016 [23]

Η εικόνα του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).