Διαγωνισμός Αφίσας και για το Πατρινό Καρναβάλι

17-11-2011

Μήπως πρέπει να το πάρουμε απόφαση; Οποιαδήποτε ενέργεια κρατικής, δημοτικής ή συλλογικής φύσης, πολλώ δε μάλλω, όταν αφορά θέματα πολιτισμού, αθλητισμού κ.ο.κ. θα στρέφεται στους διαγωνισμούς και το “δωρεάν” για να καλύψει τις επικοινωνιακές της ανάγκες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων “Καρναβάλι Πάτρας” οργανώνεται Πανελλήνιος Διαγωνισμός Αφίσας για το Πατρινό Καρναβάλι, που θα διαρκέσει έως τις 16 Δεκεμβρίου 2011. Προσκαλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι από όλη την Ελλάδα να εκφραστούν “καρναβαλικά”.
Στην ανακοίνωση διαβάζουμε ότι «η δημιουργική έκφραση ξεχειλίζει στο Πατρινό Καρναβάλι. Ελευθερία, έμπνευση, πρωτοτυπία, ευρηματικότητα, ζωντάνια, κέφι, χιούμορ, σάτιρα είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν την μεγαλύτερη γιορτή της Πάτρας, την μεγαλύτερη γιορτή της Ελλάδας. Η ιστορία αποδεικνύει πως οι δύσκολοι καιροί, είναι οι καιροί δημιουργίας & έκφρασης. Ας δημιουργήσουμε λοιπόν… για να σχολιάσουμε, να  δώσουμε χρώμα στα γκρίζα, γέλιο στα τραγικά…».
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη της αφίσας που θα αποτελέσει την Κεντρική Αφίσα Προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού εντός και εκτός των ορίων της πόλης καθώς και η διοργάνωση Ομαδικής Έκθεσης Καρναβαλικής Αφίσας με όλες τις συμμετοχές στην διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου.
Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες, καλλιτέχνες, ερασιτέχνες, φοιτητές και όσοι άλλοι το επιθυμούν μεμονωμένα καθώς και ομάδες ή εταιρείες.
Στους νικητές θα απονεμηθούν 3 βραβεία, ειδικά βραβεία και έπαινοι. Ιδιαίτερα ο πρώτος νικητής θα κερδίσει ταξίδι σε “καρναβαλική πόλη” της Ευρώπης.

Καθώς η νέα ιστοσελίδα του θεσμού δεν είναι ακόμα έτοιμη, οι λεπτομέρειες και όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό, δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα, όμως μπορούν να αποσταλούν σε όποιον τους χρειάζεται, με αίτημα στο προσωρινό email: karnavalipatraskde@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες στο Καρναβαλικό Γραφείο (2610-390927, 2610-390902)

 

4 Responses

 • bobo

  ποια είναι η πολιτική του ιστοχώρου για την ορθογραφία της λέξης «αφίσα»;.. μια την γράφετε με ένα «σ», την άλλη φορά με δύο… ο κόσμος μπορεί να μπερδευτεί έτσι…

 • designmag

  Εξαρτάται από το γράφοντα bobo.
  Και τα δύο σωστά είναι και αφού έχουμε δημοκρατία (τουλάχιστον εδώ μέσα)…

 • bobo

  μα, ναι… απλά θεωρώ ότι ένα περιοδικό ακολουθεί κάποιους κανόνες και κάποιες προδιαγραφές στην επικοινωνία του… που αναφέρεται το όνομα του κάθε γράφοντα των αναρτήσεων;..

  (έξω τι έχουμε δηλαδή;..)

 • erer

  e3w exoume xaosΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-09-2016 [1]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-09-2016 [0]

Πρόσκληση συμμετοχής γραφιστών στο 2ο Φεστιβάλ Break the Chain

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 05-09-2016 [0]

Υποβολή συμμετοχών στα 30α βραβεία Epica

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-08-2016 [2]

Διαγωνισμός για την προσαρμογή της εταιρικής ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-07-2016 [0]

Παιδικός-Εφηβικός Διαγωνισμός Σκίτσου & Κόμικ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 08-07-2016 [0]

Διαγωνισμός βιομηχανικού σχεδίου για σκάφη θαλάσσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2016 [0]

Τα 30α τους γενέθλια γιορτάζουν φέτος τα βραβεία EPICA

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-06-2016 [0]

Διεθνής διαγωνισμός αφίσας στο πλαίσιο του Design Toolkit

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 07-06-2016 [0]

Τρίτος διαγωνισμός αφίσας από το Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 09-05-2016 [0]

Η βαβούρα των πόλεων ως πηγή έμπνευσης για τους εικονογράφουςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).