Η ταυτότητα των επερχόμενων εκλογών σε μία σελίδα

09-05-2014

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βρίσκονται πια πολύ κοντά μας και, ως είθισται, αποτελούν πεδίο δράσης λαμπρό για τους Έλληνες σχεδιαστές, αλλά και για πολλούς άλλους που πιστεύουν ότι διαθέτουν την ικανότητα να μιμηθούν τους σχεδιαστές στη δραστηριότητά τους.
Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, οι σχεδιαστές καλούνται να δημιουργήσουν λογότυπους, αφίσες, φυλλάδια και γενικά οποιοδήποτε υλικό μπορεί να προβάλλει τους εκάστοτε υποψηφίους και συνδυασμούς και να τους βοηθήσει να επικοινωνήσουν τα μηνύματά τους.

Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος είχε την ιδέα να δημιουργήσει μια σελίδα στο tumblr όπου να συγκεντρώσει όλες αυτές τις δουλειές, ξεκινώντας από τους λογότυπους.
«θα ακολουθήσουν αφίσες, και άλλες εφαρμογές που έχουν σχέση με το εκλογικό ντιζάιν» λέει και συνεχίζει «Δεν κάνουμε κριτική, ούτε βάζουμε τα χειρότερα και τα καλύτερα, απλά βάζουμε ό,τι κυκλοφορεί εκεί έξω. Είναι ας πούμε μια ιστορική καταγραφή της αισθητικής και του τρόπου επικοινωνίας των ανθρώπων που θέλουν να σχεδιάσουν το μέλλον για εμάς τους πολίτες».

Αν μη τι άλλο, από το υλικό που έχει μέχρι στιγμής συγκεντρωθεί, μπορούμε να διακρίνουμε κάποια επαναλαμβανόμενα στοιχεία. Οι συγκεκριμένοι λογότυποι περιέχουν σε μεγάλο βαθμό χάρτες, κτίρια, ήλιους, δέντρα, άνθη και φυτά, περιγράμματα ανθρώπων, χέρια, καράβια και πανιά.

Αν θέλετε να δείτε τη συγκεκριμένη σελίδα (αλλά και να συνεισφέρετε σε αυτήν κι εσείς) πατήστε εδώ

w34sdfkjlwe5er

One Response

  • Δημήτρης Κανελλόπουλος;

    Ευχαριστούμε πολύ, μπορεί η ιδέα να ξεκίνησε απο εμένα όμως είμαστε μια ομάδα 5 συναδέλφων που το “τρέχει”. Σύντομα θα βάλουμε και κάποιες εφαρμογέςΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 25-10-2016 [0]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Toolkit Designers Meeting 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-10-2016 [0]

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση της Στέγης “Tomorrows”

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-10-2016 [0]

Σε διαβούλευση ο φάκελος των ανοικτών διαγωνισμών από την Ένωση Γραφιστών

ΔΙΑΦΟΡΑ 20-07-2016 [0]

Post-nostalgia: το Design συναντά την ουτοπία

ΔΙΑΦΟΡΑ 18-04-2016 [14]

Ψηφίστε το καλύτερο ΕΒΓΕ της φετινής τελετής

ΔΙΑΦΟΡΑ 06-04-2016 [1]

Θυμάστε το λογότυπο που δεν τόλμησε η ΗΡ να εγκρίνει;

ΔΙΑΦΟΡΑ 28-03-2016 [0]

Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας εναντίον εκπαιδευτικού οργανισμού

ΔΙΑΦΟΡΑ 26-01-2016 [0]

100 χρόνια Bauhaus, η επέτειος ενός κινήματος που άλλαξε τον κόσμο.

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-01-2016 [0]

H γραφιστική στο φετινό Αthens Voice Choicedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).