Sciphabet: γράμματα, εικόνες ή σύμβολα;

06-07-2016

Στα πλαίσια του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC), το αλφάβητο Sciphabet του πολυβραβευμένου σχεδιαστή Βίκτωρ Κοέν, εκτίθεται στο Les Yper Yper έως τις 10 Ιουλίου.
26 λεπτομερώς εικονογραφημένοι χαρακτήρες ως αναζήτηση στη φυση της γραφής, με εφαλτήριο την ιστορία και προορισμό το μέλλον της οπτικής επικοινωνίας.

Το Sciphabet είναι μια φυσική προέκταση της επιστημονικο-φανούς εικονογραφικής δουλειάς του Βίκτορα Κοέν. Σε αυτήν ο Έλληνας σχεδιστής αποδομεί συσκευές και εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί για σκοπούς έρευνας και ακριβούς τεκμηρίωσης, μετατρέποντάς τα σε εικόνες που ναι μεν επικοινωνούν “επιστήμη”, δε θα μπορούσαν όμως να είναι πιο μακριά από τον οποιοδήποτε χώρο ακριβούς γνώσης. To αλφάβητο Sciphabet παντρεύει την επιστήμη με το πιο βασικό δομικό στοιχείο της γραπτής επικοινωνίας, μπερδεύοντας το παραδοσιακό, το παρωχημένο και το “σκουριασμένο” με το σύγχρονο, το πειραματικό και το λαμπερό. Παράλληλα, παρέχει μια υγιή δόση κοινωνικής κριτικής, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο κατάχρησης κάθε φορά που κάτι νέο και υπέροχο ανακαλύπτεται, υπενθυμίζοντας ότι η σκοτεινή πλευρά του κρύβεται πιθανώς πίσω από την πρώτη γωνία.

Χώρος: Les Yper Yper (Γ. Σταυρου 4, Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 17 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή (10:00-15:00 / 17:00-21:00), Σάββατο (11:00-15:00)

Sciphabet-poster

 

 

O Viktor Koen, πολυβραβευμένος καλλιτέχνης, σχεδιαστής και εκπαιδευτικός, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτοχος πτυχίου από τη Bezalel Academy of Arts &Design, της Ιερουσαλήμ.
Με μεταπτυχιακό τίτλο από τη School of Visual Arts (SVA) της Νέας Υόρκης, διδάσκει στα προγράμματα MFA Illustration καιBFA Graphic Design του SVA. Είναι τακτικός συνεργάτης των The New York Times και Wall Street Journal και στο πελατολόγιό του περιλαμβάνονται οι Penguin Books, Random House, Doubleday, Simon & Schuster, Harper Collins, Rizzoli, Houghton Mifflin, Time, Newsweek, Esquire, The Economist, The Atlantic, National Geographic, Rolling Stone, Wired, Sports Illustrated, Fortune, Money, Forbes, BusinessWeek, Nature, Scientific American, Golf Digest, The Boston Globe, Chicago Tribune, LATimes, Atlantic Records, Roadrunner Records, Virgin και BBC.
Έργα του εκτίθενται σε γκαλερί και μουσεία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας και βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές καθώς και σε συλλογές οργανισμών. Δουλειές του παρουσιάζονται συχνά σε βιβλία και σε δημοσιεύσεις ανά τον κόσμο και οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν τα Communication Arts Award of Excellence, Graphis Gold Awards, First Prize Digital Hall of Fame, και Folio Gold Awards.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 06-12-2018 [0]

Η σχέση της τυπογραφίας με την κινηματογραφική τέχνη απόψε στο Typeroom

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 05-12-2018 [0]

Αναδρομική έκθεση της Φωτεινής Στεφανίδη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 30-11-2018 [0]

Eργαστήριο Χαρακτικής στο δρόμο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 28-11-2018 [0]

Αφιερωμένη στην εικονογράφηση η τρίτη και τελευταία δράση της ΕΓΕΚ για το 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 21-11-2018 [0]

Η γυναικεία ματιά στο Creative Meetup του 8ου Digitized

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 19-11-2018 [0]

Οι γιγαντοαφίσες του Μεμά Τουλιάτου στην Blender Gallery

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 14-11-2018 [0]

“Challenging Design Paths” το θέμα του έβδομου ICTVC

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 07-11-2018 [0]

Ημέρες Βιβλιοδετείων στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 29-10-2018 [0]

Ομαδική Έκθεση Εικονογράφων: σπίτι | home

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 26-09-2018 [0]

Εβδομήντα σχεδιαστές και καλλιτέχνες δημιουργούν για τους πυροπαθείςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).