Sciphabet: γράμματα, εικόνες ή σύμβολα;

06-07-2016

Στα πλαίσια του 6ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Τυπογραφίας & Οπτικής Επικοινωνίας (ICTVC), το αλφάβητο Sciphabet του πολυβραβευμένου σχεδιαστή Βίκτωρ Κοέν, εκτίθεται στο Les Yper Yper έως τις 10 Ιουλίου.
26 λεπτομερώς εικονογραφημένοι χαρακτήρες ως αναζήτηση στη φυση της γραφής, με εφαλτήριο την ιστορία και προορισμό το μέλλον της οπτικής επικοινωνίας.

Το Sciphabet είναι μια φυσική προέκταση της επιστημονικο-φανούς εικονογραφικής δουλειάς του Βίκτορα Κοέν. Σε αυτήν ο Έλληνας σχεδιστής αποδομεί συσκευές και εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί για σκοπούς έρευνας και ακριβούς τεκμηρίωσης, μετατρέποντάς τα σε εικόνες που ναι μεν επικοινωνούν “επιστήμη”, δε θα μπορούσαν όμως να είναι πιο μακριά από τον οποιοδήποτε χώρο ακριβούς γνώσης. To αλφάβητο Sciphabet παντρεύει την επιστήμη με το πιο βασικό δομικό στοιχείο της γραπτής επικοινωνίας, μπερδεύοντας το παραδοσιακό, το παρωχημένο και το “σκουριασμένο” με το σύγχρονο, το πειραματικό και το λαμπερό. Παράλληλα, παρέχει μια υγιή δόση κοινωνικής κριτικής, επισημαίνοντας το ενδεχόμενο κατάχρησης κάθε φορά που κάτι νέο και υπέροχο ανακαλύπτεται, υπενθυμίζοντας ότι η σκοτεινή πλευρά του κρύβεται πιθανώς πίσω από την πρώτη γωνία.

Χώρος: Les Yper Yper (Γ. Σταυρου 4, Θεσσαλονίκη)
Διάρκεια: 17 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή (10:00-15:00 / 17:00-21:00), Σάββατο (11:00-15:00)

Sciphabet-poster

 

 

O Viktor Koen, πολυβραβευμένος καλλιτέχνης, σχεδιαστής και εκπαιδευτικός, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτοχος πτυχίου από τη Bezalel Academy of Arts &Design, της Ιερουσαλήμ.
Με μεταπτυχιακό τίτλο από τη School of Visual Arts (SVA) της Νέας Υόρκης, διδάσκει στα προγράμματα MFA Illustration καιBFA Graphic Design του SVA. Είναι τακτικός συνεργάτης των The New York Times και Wall Street Journal και στο πελατολόγιό του περιλαμβάνονται οι Penguin Books, Random House, Doubleday, Simon & Schuster, Harper Collins, Rizzoli, Houghton Mifflin, Time, Newsweek, Esquire, The Economist, The Atlantic, National Geographic, Rolling Stone, Wired, Sports Illustrated, Fortune, Money, Forbes, BusinessWeek, Nature, Scientific American, Golf Digest, The Boston Globe, Chicago Tribune, LATimes, Atlantic Records, Roadrunner Records, Virgin και BBC.
Έργα του εκτίθενται σε γκαλερί και μουσεία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας και βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές καθώς και σε συλλογές οργανισμών. Δουλειές του παρουσιάζονται συχνά σε βιβλία και σε δημοσιεύσεις ανά τον κόσμο και οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν τα Communication Arts Award of Excellence, Graphis Gold Awards, First Prize Digital Hall of Fame, και Folio Gold Awards.Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 20-11-2017 [0]

Τυπο-γραφικές Μέρες 2017 στην Λεμεσό

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 08-11-2017 [0]

Bestiary του Κοέν το Νοέμβριο στην Αθήνα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 06-11-2017 [0]

GR Bossible: Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 06-11-2017 [0]

Έκθεση κινηματογραφικής αφίσας στη Θεσαλονίκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 01-11-2017 [0]

Ισχύς μου η αγάπη του λαού – έκθεση του Κ. Παπαμιχαλόπουλου στο μουσείο Βορρέ

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 24-10-2017 [0]

Έκθεση αφίσας για τις σταθερές συγκοινωνίες

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 23-10-2017 [0]

Έκθεση αφίσας με θέμα την έκρηξη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 19-10-2017 [0]

Singularity now: υποβολή προτάσεων για το Athens Digital Arts Festival

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 16-10-2017 [0]

H 3η Δραστηριότητα από την Ένωση Γραφιστών Και Εικονογράφων Κύπρουdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).