H Artek εντάσσει τη Shibui στο δίκτυο των συνεργαζόμενων σχεδιαστών

25-07-2014

Η Artek μία από τις πιο διάσημες εταιρείες επίπλων και οικιακών ειδών στον κόσμο, ανακοίνωσε την ένταξη της Shibui στην επιλεγμένη ομάδα των Artek Friends. Η Artek ιδρύθηκε το 1935 από τον καταξιωμένο αρχιτέκτονα/ σχεδιαστή Alvar Aalto και έκτοτε θεωρείται trend setter στο χώρο.

Η εταιρεία σχεδιασμού οικιακών ειδών και ειδών διακόσμησης Shibui, που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία δύο βραβευμένων Ελλήνων βιομηχανικών σχεδιαστών, του Κωνσταντίνου Χούρσογλου και του Θανάση Μπάμπαλη, έχει την τιμή να είναι η τρίτη μόλις εταιρεία παγκοσμίως που συμπεριλαμβάνεται στην Artek Friends.

Οι δημιουργίες της Shibui – όπως περιγράφει και η ίδια η ιαπωνική λέξη που αποτέλεσε την έμπνευση για το όνομα του brand – διέπονται από τους κανόνες της απλότητας και της διακριτικής ομορφιάς.
Οι δημιουργίες της Shibui διακρίνονται για τη χρήση ελάχιστων και φυσικών υλικών, φροντίζοντας κάθε στοιχείο του σχεδιασμού να είναι λειτουργικό και κάθε λεπτομέρεια να έχει ένα σκοπό. Η κατασκευή των δημιουργιών είναι χειροποίητη και γίνεται από εξειδικευμένους δεξιοτέχνες τεχνίτες στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Σχολιάζοντας την συνεργασία της με τη Shibui η Artek αναφέρει:
«Τα προϊόντα της Shibui προτιμούν την ουσία από την επιτήδευση και επιδιώκουν μία σεμνή αλλά ταυτόχρονα και ελεγχόμενη ποιότητα μέσω ενός διαχρονικού λειτουργικού σχεδιασμού. Ως εκ τούτου αντικατοπτρίζουν πλήρως τις αξίες που υιοθετεί η Artek”».

Τα προϊόντα της Shibui, που επιλέχθηκαν από την Artek και διατίθενται προς πώληση στο διαδικτυακό κατάστημα της στις Ηνωμένες Πολιτείες
είναι το επιτείχιο άγκιστρο ρούχων Apeiro, η πλήρης σειρά κηροπήγιων Links και το μπωλ φρούτων Staphylos.

vnbmxvΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΝΕΑ 21-12-2017 [1]

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απέκτησε λογότυπο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 20-12-2017 [0]

Τα σήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022

ΝΕΑ 11-12-2017 [0]

Oι νικητές των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Animation Émile

ΝΕΑ 04-12-2017 [0]

Ivan Chermayeff 1932-2017

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 29-11-2017 [2]

Αντιδράσεις για το νέο λογότυπο της Formula 1

ΝΕΑ 27-11-2017 [0]

Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών

ΆΡΘΡΑ, ΝΕΑ 24-11-2017 [1]

Ενοχλημένο το Ραδιοτηλεοπτικό Ίδρυμα Κύπρου από την παρέμβαση της εκεί Ένωσης Γραφιστών

ΝΕΑ 08-11-2017 [0]

Έφυγε από κοντά μας η Τζένη Ορνεράκη

ΝΕΑ 30-10-2017 [0]

Ελληνική πρωτιά στη μακρινή Ιαπωνία

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ, ΝΕΑ 12-10-2017 [11]

H αφίσα του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκηςdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).