Διαγωνισμός για νέους δημιουργούς από τη Shiseido

09-11-2012

Συνεχίζοντας το όραμα του πρώτου προέδρου της μάρκας, Shinzo Fukuhara, για την τέχνη και με αφορμή τον εορτασμό των 140 χρόνων, η Shiseido παρουσιάζει το διαγωνισμό «Shiseido ART Contest» που σκοπό έχει να υποστηρίξει τους νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, οι οποίοι καλούνται μέσα από την τέχνη και τη δημιουργικότητα τους να αντικατοπτρίσουν τον μοναδικό κόσμο της Shiseido, την ιδιαίτερη φιλοσοφία της, τις αξίες της, αλλά και την Ιαπωνική κουλτούρα.

Πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία για όσους θέλουν να εκφράσουν τη δημιουργικότητα και τις ιδέες τους. Ο δημιουργός του οποίου το έργο θα αναδειχθεί πρώτο από την κριτική επιτροπή, θα ανακηρυχτεί νικητής και θα λάβει το πόσο των €3.000, ένα χρηματικό ποσό που θα λειτουργήσει ως αφετηρία προκειμένου ο νικητής να καταφέρει να είτε να προχωρήσει τις σπουδές του, είτε να τα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει ένα καινούργιο έργο ή μια έκθεση πραγματοποιώντας το όνειρο του.

Η Shiseido ζητάει από τους καλλιτέχνες να εκφράσουν με μοναδικό και προσωπικό τρόπο τρεις έννοιες-κλειδιά που αποτελούν τη βάση της φιλοσοφίας της Shiseido και της ιαπωνικής κουλτούρας: Ομορφιά, Omotenashi (φιλοξενία, σεβασμός), Δυισμός. Οι δημιουργοί που θα λάβουν μέρος πρέπει να είναι ηλικίας 18 έως 30 και να είναι φοιτητές ή απόφοιτοι καλλιτεχνικής σχολής, ενώ οι τομείς δημιουργίας είναι η ζωγραφική, η φωτογραφία, τα comics, και η γραφιστική. 

Η πρωτοβουλία αυτή της Shiseido έρχεται να προστεθεί στον κύκλο ενεργειών του κορυφαίου παγκοσμίου προγράμματος Mirai Tsubaki. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να επισφραγίσει τη δέσμευση της μάρκας για τη δημιουργία ομορφιάς και ευεξίας, όχι μόνο μέσα από τα προϊόντα της αλλά και υποστηρίζοντας ομάδες ανθρώπων που το έχουν ανάγκη. Η επιλογή των δύο λέξεων για την ονομασία του προγράμματος Mirai Tsubaki, έχει γίνει με σκοπό να μεταφερθεί η ιδέα της Shiseido που αντικατοπτρίζει 140 χρόνια κληρονομιάς σε ένα ανθοφόρο μέλλον, καθώς «Mirai» στα Ιαπωνικά σημαίνει «μέλλον» και «Tsubaki» είναι η Ιαπωνική ονομασία του λουλουδιού που είναι ευρύτερα γνωστό ως καμέλια. Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τον ελληνικό διαγωνισμό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.shiseidoartcontest.gr

One Response

  • ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    είμαι φοιτητής της σχολής σχεδιασμού και παραγωγής ενδυμάτων και θα παρουσιάσω το δημιούργημα μου στο corel..και μετά σε pdfΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 27-10-2016 [0]

Μέχρι 5 Δεκεμβρίου η υποβολή συμμετοχών στα Ermis Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-09-2016 [1]

Οι νικητές των ΕΒΓΕ στα Art Directors Club of Europe Award

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 19-09-2016 [0]

Πρόσκληση συμμετοχής γραφιστών στο 2ο Φεστιβάλ Break the Chain

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 05-09-2016 [0]

Υποβολή συμμετοχών στα 30α βραβεία Epica

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-08-2016 [2]

Διαγωνισμός για την προσαρμογή της εταιρικής ταυτότητας της Περιφέρειας Αττικής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 15-07-2016 [0]

Παιδικός-Εφηβικός Διαγωνισμός Σκίτσου & Κόμικ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 08-07-2016 [0]

Διαγωνισμός βιομηχανικού σχεδίου για σκάφη θαλάσσης

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 04-07-2016 [0]

Τα 30α τους γενέθλια γιορτάζουν φέτος τα βραβεία EPICA

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 14-06-2016 [0]

Διεθνής διαγωνισμός αφίσας στο πλαίσιο του Design Toolkit

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 07-06-2016 [0]

Τρίτος διαγωνισμός αφίσας από το Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιάdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).