Ανάμεσα στα 7 εκπαιδευτικά ιδρύματα με υποτρόφους του Type Directors Club η Βακαλό

12-06-2013

Το Κολλέγιο Βακαλό Art & Design περιλαμβάνεται στα επτά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνούς εμβέλειας που επέλεξε το Type Directors Club (TDC) για την απονομή των υποτροφιών του έτους 2013-14. Ανάμεσά τους βρίσκονται μερικές από τις γνωστότερες παγκοσμίως πανεπιστημιακές σχολές design: Cooper Union, Fashion Institute of Technology (FIT), Parsons School for Design, Pratt Institute, School of Visual Arts (SVA), State University of New York (SUNY).

Το Type Directors Club ιδρύθηκε το 1946 από τους πιο σπουδαίους τυπογραφικούς σχεδιαστές της εποχής (A. Burns, L. Dorfsman, E.M. Gottschall, H. Lubalin, H. Zapf, κ.ά.) και αποτελεί τον σημαντικότερο διεθνή οργανισμό στο χώρο της έντυπης και ηλεκτρονικής τυπογραφίας, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ανάμεσα στους θεσμούς που έχει θεσπίσει για την προώθηση της τυπογραφίας είναι και η ειδική υποτροφία ύψους 1000 δολαρίων, την οποία απονέμει ετησίως σε επτά σπουδαστές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τα οποία επιλέγει διεθνώς, υποτροφία η οποία συνοδεύεται από συμμετοχή στο TDC και τα προγράμματά της.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του TDC, τους υπότροφους σπουδαστές τους προτείνουν τα επιλεγμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Για το λόγο αυτό την άνοιξη του 2013 συστάθηκε στο Κολλέγιο Βακαλό Κριτική Επιτροπή η οποία ξεχώρισε με προκαταρκτική ψηφοφορία επτά υποψήφιους σπουδαστές από το Β’ Έτος της ειδικότητας της γραφιστικής. Η Επιτροπή συνήλθε επισήμως στις 26 Απριλίου 2013 και αφού εξέτασε του υποψήφιους και έλαβε υπόψη σειρά ειδικών κριτηρίων (ικανότητα κριτικού και δημιουργικού χειρισμού της τυπογραφίας, ενδιαφέρον για επαγγελματική ενασχόληση με το αντικείμενο, βαθμολογική επίδοση και συνολική συνέπεια στις σπουδές), ψήφισε ως υπότροφο τον κ. Γιώργο Καλοφωλιά, και πρώτο επιλαχόντα τον κ. Κωνσταντίνο Φούντα.

*Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-09-2017 [0]

Επετειακή έκδοση για το backpacker.gr

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-07-2017 [6]

Εκεί που ζουν οι νυχτερίδες

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-05-2017 [0]

Ραντεβού στ’ άστρα με πέντε σημαντικούς δημιουργούς

ΔΙΑΦΟΡΑ 03-05-2017 [0]

Δέκα χρόνια εν αναμονή για την Πολυτεχνική Σχολή Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο Χάρης Τσέβης δημιουργεί για την Save the Children

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-04-2017 [9]

Ψηφίστε το καλύτερο βίντεο της τελετής απονομής ΕΒΓΕ 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017designmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).