Ο Βασίλης Μαρματάκης πίσω από την αφίσα και της νέας δουλειάς του Γιώργου Λάνθιμου

12-09-2018

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, The favourite έχει ήδη κερδίσει τον θαυμασμό των ειδικών, αποσπώντας το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Και η γραφιστική της πλευρά όμως, όπως αυτή εκφράζεται από την οπτική επικοινωνία που έχει σχεδιάσει ο μόνιμος συνεργάτης του Έλληνα σκηνοθέτη, Βασίλης Μαρματάκης, δεν έχει ξεφύγει από την προσοχή του κοινού και των επαγγελματιών του χώρου.

Η αφίσα αναπαριστά τη δυναμική της σχέσης μεταξύ των τριών κεντρικών ηρωίδων της ταινίας: σε ένα μαύρο φόντο, το τεράστιο τρομαγμένο κεφάλι της βασίλισσας, λεηλατούν, φροντίζουν και βασανίζουν 2 μικρότερες φιγούρες. Η μία κρατάει μια βούρτσα και ετοιμάζεται να της βουρτσίσει το μάτι και η άλλη με τον καβάλο τής, της κλείνει το στόμα και την στολίζει με πέρλες. Τα χρώματα και η αισθητική παραπέμπουν στην κλασσική, royal εικόνα προφίλ της βασίλισσας.

Όσο για την κατά κάποιους “περίεργη” διαστοιχείωση του κειμένου της αφίσας, όπως μας πληροφορεί ο γνωστός σχεδιαστής προέκυψε ύστερα από σχετική μελέτη και «πρόκειται για αναφορά στην τυπογραφία των αρχών του 18ου αιώνα».

2 Responses

  • hp

    Φανταστική δουλειά, όπως μας έχει συνηθίσει ο κ. Μαρματάκης. Bonus, το weird google image search based website του που δεν το είχα δει. 🙂

  • karim rashid

    Bravissimo!!!Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 18-09-2018 [0]

Επανασχεδίασε η Red Creative το λογότυπο του ΑΠΘ;

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 11-09-2018 [2]

Νέα ταυτότητα για τον ΣΚΑΪ από την ΝΟΜΙΝΤ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 31-07-2018 [1]

Mε ανανεωμένη ιστοσελίδα η Kommigraphics

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 21-07-2018 [0]

Νέα ιστοσελίδα για την Semiotik Design Agency

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 06-07-2018 [0]

Η AG Design Agency ανανεώνει την ταυτότητα της Viva Wallet

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 05-07-2018 [0]

Η δουλειά του Comeback Studio για το Netflix

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 04-07-2018 [0]

Η typical. δημιουργεί για το ελληνικό περίπτερο στη Biennale της Βενετίας

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 08-06-2018 [0]

Σχεδιασμός για τα My Greek Soap από τον Ιωάννη Εργελετζή.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ 30-05-2018 [0]

Μια ακόμα αφίσα για το Athens Open Air Film Festival από τον Βασίλη Μέξηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).