Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα γεμάτο ελληνικό design

13-12-2012

Ο Φοίβος Σακαλής και ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης είναι δύο άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού και της επικοινωνίας, οι οποίοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν το xombli, ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο πουλάει αντικείμενα Ελλήνων ντιζάινερ και μόνο.

Από ένα φωτιστικό ή ένα πιάτο μέχρι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια οι δημιουργοί του xombli φιλοδοξούν να προβάλλουν και να πωλούν αντικείμενα που έχουν σχεδιαστεί στην Ελλάδα, ώστε αυτά να βρίσκουν τον δρόμος του για ένα σπίτι ή ένα γραφείο οπουδήποτε στον κόσμο.

«Το ελληνικό ντιζάιν μπορεί να μην αποτελεί «σχολή», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ζωντανό και δυναμικό. Δεν διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες ή φόρμες, όπως εξάλλου τίποτα στην Ελλάδα, αλλά αποπνέει την οικειότητα, την ευρηματικότητα και, πολλές φορές, την περίπλοκη ιστορία του Έλληνα» λένε οι υπεύθυνοι του νέου ηλεκτρονικού καταστήματος και συνεχίζουν «Μέσα από το xombli γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα: νέους σχεδιαστές στα πρώτα τους βήματα, έμπειρους μάστορες που καταπιάνονται με τέχνες που σταδιακά εξαφανίζονται, καταξιωμένους ντιζάινερ με διεθνή παρουσία. Κάθε ανακάλυψη ήταν για εμάς σημαντική, καθώς αποτελούσε ένδειξη μιας χώρας που είναι ακόμα σε θέση να καινοτομεί, να σχεδιάζει και να κατασκευάζει όμορφα πράγματα. Ευελπιστούμε ότι αυτά που πουλάμε στο xombli συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα συλλογή που μπλέκει κλασικά, ακόμα και παραδοσιακά αντικείμενα με σύγχρονα, καθώς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μπορούν να συνυπάρξουν μεταξύ τους ή με οτιδήποτε άλλο, ελληνικό ή μη, όπως άλλωστε συνυπάρχει το παλιό με το καινούριο σε κάθε σημείο αυτού του τόπου. Κοινός παρονομαστής των αντικειμένων μας είναι η ποιότητα κατασκευής, ο καινοτόμος σχεδιασμός, η δεξιοτεχνία και ο χαρακτήρας που αποπνέει το χειροποίητο…»Στην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 27-01-2017 [0]

Συνδρομές μελών της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για το 2017

ΔΙΑΦΟΡΑ 25-10-2016 [0]

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Toolkit Designers Meeting 2016

ΔΙΑΦΟΡΑ 12-10-2016 [0]

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στην έκθεση της Στέγης “Tomorrows”

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-10-2016 [0]

Σε διαβούλευση ο φάκελος των ανοικτών διαγωνισμών από την Ένωση Γραφιστών

ΔΙΑΦΟΡΑ 20-07-2016 [0]

Post-nostalgia: το Design συναντά την ουτοπία

ΔΙΑΦΟΡΑ 18-04-2016 [14]

Ψηφίστε το καλύτερο ΕΒΓΕ της φετινής τελετής

ΔΙΑΦΟΡΑ 06-04-2016 [1]

Θυμάστε το λογότυπο που δεν τόλμησε η ΗΡ να εγκρίνει;

ΔΙΑΦΟΡΑ 28-03-2016 [0]

Πρωτοβουλία διαμαρτυρίας εναντίον εκπαιδευτικού οργανισμού

ΔΙΑΦΟΡΑ 26-01-2016 [0]

100 χρόνια Bauhaus, η επέτειος ενός κινήματος που άλλαξε τον κόσμο.

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-01-2016 [0]

H γραφιστική στο φετινό Αthens Voice Choicedesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS).