Διαγωνισμός λογοτύπου από την Greenpeace

11-08-2010

Αφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η γνωστή διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace διοργανώνει διαγωνισμό για το σχεδιασμό ενός οπτικού μηνύματος που θα υποστηρίζει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αντιθέτως, θα αποκηρύττει τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Η χρήση του νικητήριου έργου θα γίνει πριν από τη δημοσίευση του Γερμανικής Εθνικής Ενεργειακής Εκθέσεως που πρόκειται να υποβάλλει η γερμανική κυβέρνηση το Σεπτέμβριο.
Η Γερμανία παράγει επί του παρόντος το 16% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, και είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παγκοσμίως. Εάν η Γερμανία συνεχίζει με έμφαση στην ανάπτυξη των εναλλακτικών πηγών ενέργειας μέχρι το 2050, αναμένεται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα απαλλαγεί από τα ορυκτά καύσιμα και θα παράγει το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας πρόκειται να υποβάλει την Εθνική Ενεργειακή Έκθεση, η οποία θα θέτει το περίγραμμα της πολιτικής της Γερμανίας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για τις επόμενες δεκαετίες. Ωστόσο υπάρχει ανησυχία μεταξύ των περιβαλλοντικών ομάδων ότι η Γερμανία θα επιλέξει να επικεντρωθεί περισσότερο στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.

Η Greenpeace σε συνεργασία με το δημιουργικό διαγωνισμό ταλέντων ιστοσελίδα Jovoto έχοει ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία για να σχεδιάσει ένα οπτικό μήνυμα με σύνθημα «Η ανανεώσιμη ενέργεια μπορεί να καλύψει το 100% των αναγκών μας δύναμη μέχρι το 2050.” Η εκστρατεία, η οποία λήγει στις 15 Αυγούστου είναι ανοιχτή στους χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο και ευελπιστεί να επιστήσει την προσοχή στα οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να ενθαρρύνει τους ανθρώπους στη Γερμανία να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην πυρηνική ενέργεια.
Σύμφωνα με το briefτο σήμα θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. Θα πρέπει να περιέχει το λογότυπο της Greenpeace, να είναι απλό, θετικό, τολμηρό και αστείο.
Ο νικητής θα κερδίσει και €1000, (χρηματικά έπαθλα θα υπάρξουν και για το δεύτερο και τρίτο νικητή).

Περισσότερα εδώΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΦΟΡΑ 21-05-2020 [0]

Μέσω ανοικτού διαγωνισμού αναζητά λογότυπο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας

ΔΙΑΦΟΡΑ 07-04-2020 [0]

Πρωτοβουλία Ελλήνων γραφιστών σχετική με το COVID-19

ΔΙΑΦΟΡΑ 24-07-2019 [0]

Graphic Stories – Γραφιστορίες 

ΔΙΑΦΟΡΑ 10-05-2019 [0]

Architect Show 2019

ΔΙΑΦΟΡΑ 14-03-2019 [0]

Το Ίδρυμα Ωνάση ψηφιοποιεί και διαθέτει δωρεάν τη χειρόγραφη γραμματοσειρά του Καβάφη

ΔΙΑΦΟΡΑ 30-01-2019 [0]

Πολυτελή επενδυμένα κουτιά Luxury Packaging Rigid Boxes από την LPJ: μία προσιτή πολυτέλεια για όλους

ΔΙΑΦΟΡΑ 04-10-2018 [0]

Anthon Beeke 1940-2018

ΔΙΑΦΟΡΑ 22-01-2018 [0]

Διαγωνισμός αφίσας για την έξοδο του Μεσολογγίου

ΔΙΑΦΟΡΑ 05-12-2017 [0]

Find my Font: εφαρμογή αναγνώρισης γραμματοσειρών made in Greece

Έβδομη συνάντηση για το ελληνικό ντιζάιν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάσηdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).