Διαγωνισμός λογότυπου για την Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

29-04-2011

Η Γραμματεία της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκηρύσσει διαγωνισμό για τη δημιουργία ειδικού λογότυπου εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία την 1η Ιουλίου 2012
Ο διαγωνισμός αποτελείται από δύο φάσεις, αυτήν του σχεδιασμού του λογότυπου και αυτήν της ανάπτυξης του προγράμματος εφαρμογών του, και απευθύνεται σε μελετητές εφαρμοσμένων τεχνών (γραφίστες, σχεδιαστές), εικαστικούς καλλιτέχνες, τμήματα γραφικών τεχνών ανώτερων και ανώτατων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και διαφημιστικές εταιρείες ή εταιρείες επικοινωνίας. 
«Ευελπιστούμε σε ένα λογότυπο το οποίο να αναδεικνύει την Κυπριακή Δημοκρατία, τον θεσμό της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της», ανέφερε σήμερα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δρ Ανδρέας Μολέσκης. «Σε ένα λογότυπο που θα γίνει σημείο αναφοράς και αναγνώρισης της Κυπριακής Προεδρίας του 2012, της προστιθέμενης αξίας της Κύπρου ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ικανότητας των πολιτών μας να σταθούν ισάξια δίπλα στους Ευρωπαίους συμπολίτες τους όχι μόνο σε θέματα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, αλλά και σε ό,τι αφορά την τέχνη και τον πολιτισμό», πρόσθεσε. 
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέχρι και τις 27 Μαΐου.
Η Κριτική Επιτροπή θα επιλέξει από 3 έως 5 προτάσεις, οι οποίες θα υποβληθούν για λήψη τελικής απόφασης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας/Υπουργικό Συμβούλιο, όπως είθισται στις προεδρεύουσες χώρες.
Ο νικητής του διαγωνισμού θα κληθεί στη συνέχεια να δημιουργήσει το εγχειρίδιο της οπτικής εικόνας του λογοτύπου. Στο νικητή του διαγωνισμού θα απονεμηθεί χρηματικό βραβείο ύψους €6.000 το οποίο θα αφορά στην ανάπτυξη και ολοκλήρωση και των δύο φάσεων του διαγωνισμού.

Tο έντυπο συμμετοχής, το οποίο περιέχει και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καταφορτώσετε από εδώ

One Response

  • Konstantinos

    σύμφωνα με τους όρους του σχετικού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε και οι οποίοι βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ (www.cy2012eu.gov.cy) δεν επιτρέπεται η αποστολή της συμμετοχής σας μέσω ταχυδρομείου. Η πρότασή σας πρέπει να υποβληθεί αυτοπροσώπως ή δια εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου στη διεύθυνση
    Γραμματεία Κυπριακής Προεδρίας Συμβουλίου ΕΕ
    Οδός Κυριάκου Μάτση 56, 1082, ΛευκωσίαΣτην περίπτωση που κάποιο σχόλιο περιέχει υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας διατηρούν το δικαίωμα να το καταργήσουν μερικώς ή πλήρως. Προς αποφυγή κακόβουλων μηνυμάτων (spam), τα μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες θα παραμένουν αφανή μέχρι να εγκριθούν από τους υπεύθυνους του designmag.gr.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 28-09-2020 [0]

Εκ νέου πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εικαστική αποτύπωση του λογότυπου τουριστικής προβολής της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 23-09-2020 [0]

Οι διακριθέντες των ΕΒΓΕ 2020 στα ADC*Europe Awards

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 10-09-2020 [0]

Σπάστε τα Τείχη το θέμα του 5ου Διεθνoύς Διαγωνισμού Αφίσας από το Graphic Stories Cyprus


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 21-07-2020 [0]

Έως €15.000 για τους νικητές του διαγωνισμού για την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστημικού Προγράμματος

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 01-06-2020 [4]

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας προσφέρει €1.000 για το νέο του λογότυπο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-05-2020 [0]

Ένα μυστήριο στον ανοικτό διαγωνισμό για το λογότυπό της Σίφνου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 03-05-2020 [1]

Διαγωνισμός για την τουριστική ταυτότητα της Κύπρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 29-04-2020 [2]

Νέους λογότυπους αναζητά η ΕΡΤ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 17-04-2020 [0]

Πρόσκληση δημιουργίας από το περιοδικό gr design

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ 18-02-2020 [2]

Διαγωνισμός λογοτύπου για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλώνdesignmag.gr has been designed by
Beetroot and is powered by WordPress.
Hosted by Apogee Information Systems.
Entries (RSS) and Comments (RSS).